SEO SNEL bedrijfslogo

Google Attribution

Google Attribution

Google Attribution

Wat is Google Analytics attributie modelling voor Google Analytics en hoe kunt u het gebruiken?

Google Analytics attribution modeling stelt gebruikers in staat om de waarde te bepalen van marketingkanalen (betaald of onbetaald) die tot een conversie leiden. Met Google Analytics attributie modelling kunnen bedrijven conversiepaden bekijken en marketinguitgaven analyseren.

Hoe Google Attributie werkt

Het nieuwe Google Attributie-model maakt gebruik van machine learning om een waarde te geven aan elk van de verschillende touchpoints. Dit is een data-driven model dat is ontworpen om betere inzichten te bieden in de algehele prestaties van channel campaign performance. Data-gestuurde modellen bekijken alle conversie- en niet-converterende paden en kennen de verschillende touchpoints een waarde toe.

Hoewel de toewijzing van meerdere kanaaltrechters al jaren bestaat, zal het nieuwe product volgens Google sneller zijn en gedetailleerdere gegevens verstrekken.

Attributie Modelling helpt vragen beantwoorden zoals:

Zijn mijn marketingkanalen naast direct verkeer en branded search de moeite waard?

Is mijn AdWords wel effectief, omdat mijn conversies laag zijn?

Welke zoekwoorden converteren het beste?

Tenzij u Google Analytics 360 Premium gebruikt, heeft u geen toegang tot Google Analytics attributie modelling. Deze functie moet nog voor alle gebruikers worden uitgerold.

Multi-channel trechter overzicht

Het overzichtsrapport Multi-channel trechters geeft u een snelle, visuele indicatie van de interactie tussen kanalen en conversies. Op deze manier kunt u snel zien hoeveel overlap er is tussen de gekozen kanalen.

Multi-channel Funnel Time Lag

Dit rapport toont het tijdsverschil tussen het eerste bezoek en een conversie. Als u een relatief hoog percentage (20% of meer) meerdaagse paden heeft, is de kans groter dat u problemen met de attributie ondervindt.

Multi-channel trechterpadlengte

Als een relatief hoog percentage (20% of meer) van uw paden groter is dan 3, hebt u een grotere kans op attributieproblemen die u kunt onderzoeken met het hulpprogramma Toeschrijvingsmodellering.

Attributie Modeling Tool

Nu laten we u zien hoe u uw Google Analytics attributie modelling in slechts enkele minuten kunt vergelijken, instellen en aanpassen.

Vergelijk toeschrijvingsmodellen

Als we vermoeden dat het standaard default attributie model niet nauwkeurig de waarde van bepaalde kanalen weergeeft, kunnen we nu de Attributie Modelling Tool gaan gebruiken om andere toeschrijvingsmodellen te testen. Sommige kanalen zullen vaker tot een conversie leiden dan andere. • Standaard Attributie Modellen

• Laatste interactie

• Laatste niet-directe klik

• Laatste klik AdWords

• Eerste interactie

• Lineair

• Time Decay

• Positie gebaseerd

• Aangepaste kanaalgroepering

• Branded keywords (organisch of betaald)

• Non-branded zoekwoorden (organisch of betaald)

E-mail campagnes

Facebook / Twitter / Instagram / Pinterest

Affiliate netwerken

Display advertising

Specifieke zoekmachines (Google, Bing, DuckDuckGo enz.)

Wat is Analytics attributie?

Toeschrijving van de laatste interactie

Dit attributie model wijst alle conversiewaarde toe aan het laatste touchpoint vóór een conversie. Dit model wordt door de meeste analyseplatforms gebruikt - Google Analytics vormt hierop geen uitzondering.

Laatste klik toeschrijving aan AdWords

In dit attributie model wordt alle waarde toegewezen aan de laatste AdWords-klik.

Eerste interactie-toeschrijving

Deze methode van attributie modelling wijst alle conversiewaarde toe aan de eerste klik in de customer journey van een gebruiker tot aan de uiteindelijke conversie.

Lineaire Attributie

Deze methode van attributie modelling wijst waarde toe aan elk contactpunt langs de customer journey van een klant tot aan de uiteindelijke conversie, waarbij elk contactpunt dezelfde waarde ontvangt.

Time Decay Attributie

Hoe verder weg een contactpunt van een conversie ligt, hoe minder waarde het ontvangt.

Positie gebaseerde toeschrijving

Dit model wijst conversiewaarde toe aan contactpunten op basis van hun positie in de customer journey van de gebruiker.

Custom Attributie Modeling

Nadat de bovenstaande toeschrijvingsmodellen zijn getest, kunt u uw eigen attributie model aanpassen.

Google Analytics Cursus

Bureau SEO-SNEL geeft regelmatig Google Analytics cursussen. Onze ervaren Google Analytics trainers leren u alle alle ins en outs. Persoonlijk contact en een hoge mate van kennis zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. U verlaat de training pas wanneer u geslaagd bent.
  1. Home
  2. Google Attribution

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »