SEO SNEL bedrijfslogo

Status Quo

Status Quo

Status Quo

Wanneer bedrijfseigenaren van mening zijn dat ze een sterk marktaandeel hebben veroverd, dan is het realistisch dat ze dit voorlopig vasthouden, ze kunnen proberen de status-quo te handhaven in plaats van uit te breiden naar andere gebieden. Deze strategie is meestal een tijdelijke aanpassing aan omstandigheden en niet zozeer een lange termijn standpunt.

De lijn vasthouden

De status-quo-aanpak is een van de vele adaptieve strategieën in het bedrijfsleven. Adaptieve strategieën zijn reacties op omstandigheden die tijdelijk zijn en kunnen worden gewijzigd als de situatie verandert. Als een bedrijf een goed, consistent winstgevend product heeft in een concurrerende markt, maar geen voor de hand liggende manier heeft om een groter marktaandeel te claimen, kunnen de eigenaren besluiten zich te concentreren op het vasthouden van de positie totdat er iets verandert. Ze zullen het bestaande marktaandeel van het bedrijf verdedigen, maar zullen niet proberen om nieuwe producten of locaties te introduceren. Deze strategie wordt ook wel actief wachten genoemd, omdat de eigenaren proberen de status-quo te behouden terwijl ze wachten op een kans.

Voordelen voor de Status-Quo

Het voordeel van de status-quo-strategie is dat het een potentieel schadelijke strijd met een sterke concurrent voorkomt. Als een beddenwinkel bijvoorbeeld 20 procent van het bedrijf in zijn leveringsgebied heeft en zijn grootste concurrent 25 procent, kan de eigenaar besluiten om te proberen een groter marktaandeel te claimen door het aanbieden van speciale modellen of drie halen-één-betalen-kortingsacties. Deze maatregelen zouden echter duur zijn en de concurrerende beddenwinkel zou dezelfde maatregelen kunnen nemen, zodat het bedrijf geld zou kunnen verliezen zonder de garantie dat het marktaandeel zou winnen. In deze situatie kan de eigenaar besluiten dat de status-quo van 20 procent voorlopig goed genoeg is.

Nadelen van de Status-Quo

De status-quo-strategie kan een nadeel worden als deze niet wordt gecombineerd met het principe van actief kijken en wachten op een nieuwe kans. Zo kan bijvoorbeeld de mogelijkheid zich voordoen om een kleinere concurrent over te nemen als deze in de financiële problemen raakt, waardoor plotseling een veel groter marktaandeel ontstaat. Als een concurrent actief aan het rondkijken is en de situatie observeert terwijl u zelfgenoegzaam aan het afwachten bent, dan zal uw concurrent de eerste zijn die de gelegenheid ziet en deze vervolgens grijpt.

De Status-Quo doorbreken

Om uit een status-quo situatie te komen, zoekt u iets dat u anders kunt doen en uw concurrenten niet kunnen. Dit kan een exclusieve nieuwe meubel deal zijn, een productverbetering die ze niet kunnen evenaren, een marktsegment waar ze geen toegang tot hebben of een klantenservice-functie die ze niet kunnen dupliceren. Sommige bedrijven gebruiken een status-quo-strategie terwijl ze actief plannen voor een nieuwe productlijn ontwikkelen of uitbreiden naar een nieuw gebied, zodat ze met een groter marktaandeel kunnen veroveren zodra ze klaar zijn met de wijzigingen door te voeren.

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Status Quo

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »