SEO SNEL bedrijfslogo

Noindex

Noindex

Noindex

Google ondersteunt niet langer de robots.txt-richtlijn met betrekking tot indexering. Dit betekent dat Google uw webpagina ('s) toch gaat indexeren ook al heeft u de robots.txt noindex-richtlijn toegevoegd om pagina's uit de SERP's te verwijderen. U had tot 1 september de tijd om het te verwijderen en een andere methode te gebruiken.

Wat is een noindex-robots.txt? Het is een tag (meestal HTML) in uw robots.txt-bestand die voorkomt dat zoekmachines uw pagina in de SERP's opnemen.

Waarom ondersteunt Google dit niet meer? Omdat de noindex-robots.txt-richtlijn geen officiële richtlijn is aldus Google.

Alternatieven voor Robots.txt noindex

Google bied wel enkele alternatieven voor webmasters en ontwikkelaars die afhankelijk zijn van de noindex-code. Het bedrijf suggereert bijvoorbeeld dat het opnemen van noindex in de robots-metatags een alternatieve oplossing zou kunnen zijn. Google beschrijft deze noindex-richtlijn die wordt ondersteund in HTTP-response headers en HTML als "de meest effectieve manier om URL's uit de index te verwijderen wanneer crawlen is toegestaan."

Het bedrijf suggereert ook dat webmasters 404 en 410 HTTP-statuscodes kunnen gebruiken, die beide betekenen dat de pagina niet bestaat. Hiermee worden deze URL's uit de index van Google verwijderd nadat ze gecrawld en verwerkt zijn. Google zegt ook dat het plaatsen van een pagina achter een login ook een manier is om deze uit de index te verwijderen, tenzij markup is opgenomen om het aan te duiden als content van een abonnement.

Het bedrijf stelde ook voor om disallow te gebruiken in robots.txt. Zoekmachines kunnen pagina's die ze niet kennen niet indexeren, dus in de meeste gevallen betekent het blokkeren van de pagina niet dat de content niet wordt geïndexeerd. Een andere suggestie is om het hulpprogramma Search Console URL verwijderen van Google te gebruiken, waarmee content tijdelijk uit de index van het bedrijf wordt verwijderd.

Wat zijn de alternatieven?

Google somt de volgende opties op, die u waarschijnlijk moet gaan gebruiken:

Meta-tag 'NoIndex' gebruiken om zoekindexering te blokkeren. Als u er zeker van wilt zijn dat de crawlers van zoekmachines uw pagina echt niet kunnen indexeren, kunnen de ontwikkelaars de 'noindex'-metatag gebruiken. Onderstaande metatag kunt u laten toevoegen aan de sectie van uw webpagina.

< meta name = "robots" content = "noindex" >

Gebruik maken van 404 en 410 HTTP-statuscodes

Door gebruik te maken van deze codes laat u Google weten dat de bijbehorende pagina niet bestaat.

Dit helpt bij het verwijderen van deze URL's uit de index van Google wanneer ze worden gecrawld en verwerkt.

Een van de belangrijkste statuscodes waar mensen rekening mee moeten houden, is een 404 en deze wordt geretourneerd wanneer er een bepaalde doelbron is die niet meer beschikbaar of aanwezig is op de server.

410 is de statuscode die wordt geretourneerd wanneer de doelbron niet langer beschikbaar is op de server.

Zoals de HTTP-status u zal melden, wordt de 410 error response gebruikt om ervoor te zorgen dat u over de juiste informatie beschikt en het meldt de verschillende ontvangers over de onbeschikbaarheid van de verschillende bronnen die mogelijk vereist zijn door de server. Het is dus belangrijk dat u deze gebruikt.

Een andere optie die u kunt gebruiken, is de 404 code en die in feite een beetje vergelijkbaar is met de 410-statuscode.

Search Console URL-tool verwijderen

Een ander alternatief voor Robots.txt Noindex is het gebruik van de Search Console URL-tool verwijderen.

Door deze tool te gebruiken, kunt u de URL verwijderen uit de zoekresultaten van Google.

Met behulp van URL-tools verwijderen kunt u pagina’s 90 dagen blokkeren.

Gebruik van Disallow in Robots.txt

U kunt kiezen voor dit alternatief om Google te vragen de indexering van een specifieke pagina niet toe te staan.

Dit geeft Google input om die specifieke pagina niet te crawlen.

Op deze manier wordt de content van die pagina niet geïndexeerd.

Wachtwoord beveiliging

Wanneer u een pagina achter een login verbergt, kan dit een goede en effectieve techniek zijn om die pagina uit de index van Google te verwijderen.

Op deze manier kan wachtwoordbeveiliging ook een effectief alternatief zijn voor de NoIndex-richtlijn van Robots.txt.

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Noindex

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »