SEO SNEL bedrijfslogo

BCG Matrix

BCG Matrix

BCG Matrix

De BCG matrix (productportfoliomatrix) van de Boston Consulting-groep is ontworpen om te helpen bij strategische planning op de lange termijn, om een bedrijf te helpen groeikansen te ontdekken door zijn productportfolio te herzien of om te beslissen waar te beleggen, producten te staken of te ontwikkelen. Het staat ook bekend als de Growth / Share Matrix.

De Matrix is verdeeld in 4 kwadranten op basis van een analyse van de marktgroei en het relatieve marktaandeel, zoals weergegeven in het onderstaande overzicht.

Dogs: dit zijn producten met een lage groei of marktaandeel.

Question marks: producten in snelgroeiende markten met een laag marktaandeel.

Stars: producten in snelgroeiende markten met een hoog marktaandeel.

Cash cows: producten in markten met een laag groeipotentieel en een hoog marktaandeel.

Hoe moet ik de BCG-matrix gebruiken?

Als u de BCG-matrix wilt toepassen, kunt u deze beschouwen als een product- of dienstenportfolio, waardoor deze meer relevant is voor grotere bedrijven met meerdere diensten en markten. Marketeers in kleinere bedrijven kunnen echter dezelfde gedachten gebruiken voor hun producten of diensten om leads en verkopen te stimuleren, zoals we aan het einde van dit artikel zullen laten zien.

Enkele aanbevelingen:

Dog products: het gebruikelijke marketingadvies hier is om te streven naar het verwijderen van dogs uit uw productportfolio, omdat deze middelen uitputten.

Dit kan echter een te eenvoudige beredenering zijn, omdat het mogelijk is om met weinig kosten doorlopende inkomsten te genereren.

In de autosector, bijvoorbeeld, wanneer een autolijn eindigt, is er nog steeds behoefte aan reserveonderdelen. Wanneer een merk stopt met de handel en het produceren van nieuwe auto's, ontstaat er een hele nieuwe markt voor onderdelen.

Producten met vraagtekens: zoals de naam al doet vermoeden, is het niet bekend of ze een ster worden of in het kwadrant van de dog terechtkomen. Deze producten vereisen vaak aanzienlijke investeringen om ze in het kwadrant van de ster te duwen. De uitdaging is dat er veel investeringen nodig zijn om een rendement te behalen. Bedrijven die apps maken ontwikkelen er vaak honderden voordat ze één succesvolle app hebben. Het is niet altijd gemakkelijk om de toekomstige ster te herkennen en dit kan resulteren in potentieel verspilde fondsen.

Star-producten: kan de marktleider zijn, maar vereist voortdurende investering om te ondersteunen. Ze genereren meer ROI dan andere productcategorieën.

Producten voor Cash cows: De eenvoudige regel hier is om deze producten zo veel mogelijk uit te melken zonder de koe te doden! Het zijn vaak volwassen en gevestigde producten.

Voor-en nadelen

Voordelen van de matrix:

Eenvoudig uit te voeren;

Helpt de strategische posities van een bedrijfsportfolio te begrijpen;

Het is een goed startpunt voor verdere grondiger analyses.

Hieronder volgen de belangrijkste beperkingen van de analyse:

Een bedrijf kan alleen worden ingedeeld in vier kwadranten. Het kan verwarrend zijn om een SBU te classificeren die precies in het midden valt.

Het definieert niet wat 'markt' is. Bedrijven kunnen worden geclassificeerd als cash cows, terwijl ze eigenlijk dogs zijn, of andersom.

Bevat geen andere externe factoren die de situatie volledig kunnen veranderen.

Marktaandeel en groei van de industrie zijn niet de enige factoren van winstgevendheid. Bovendien betekent een hoog marktaandeel niet noodzakelijkerwijs hoge winsten.

Het ontkent dat synergieën tussen verschillende eenheden bestaan. Dogs kunnen net zo belangrijk zijn als cashcows voor bedrijven als het helpt om concurrentievoordeel te behalen voor de rest van het bedrijf.

Gebruik van de tool

Hoewel de BCG-analyse vanwege veel beperkingen zijn belang is kwijtgeraakt, kan het nog steeds een handig hulpmiddel zijn als het wordt uitgevoerd door deze stappen te volgen:

Stap 1. Kies de eenheid

Stap 2. Definieer de markt

Stap 3. Bereken het relatieve marktaandeel

Stap 4. Ontdek de groeisnelheid van de markt

Hoe moet ik de BCG-matrix in de praktijk gebruiken?De BCG-matrix wordt gebruikt voor de evaluatie van de productporfolio van een bedrijf, maar kan ook worden gebruikt voor het beoordelen van belangrijke bedrijfseenheden, zoals divisies of individuele bedrijven van een grote onderneming. Zowel marktaandeel als groeipercentage zijn essentieel bij het beoordelen van de waarde van een product. Het marktaandeel van een product en de snelheid van zijn groei variëren in de tijd. De producent moet daarom de levenscyclus van het product beheren, de aanbieder moet de levenscyclus van de dienst beheren. BCG-matrixanalyseresultaten helpen de organisatie het strategische plan van de gehele productportfolio te identificeren, zodat elk van de kwadranten de producten van de organisatie bevat. De producten in de kwadranten moeten in balans zijn, zodat producten die worden gedefinieerd als cash cows de financiering van andere producten mogelijk maken. Omdat de levenscyclus van een product eindig is, is het noodzakelijk om een ​​toekomstig potentieel te hebben in de vorm van stars en question marks.

BCG Matrix

Bureau SEO-SNEL helpt u om uw marktaandeel te verhogen. Dankzij onze unieke concurrentieanalyse weten we waar uw kansen liggen. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. BCG Matrix

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »