SEO SNEL bedrijfslogo

Google Mobile First Index

Google Mobile First Index

Mobile-First indexing

Faq

Google is begonnen met het uitrollen van een mobile-first index. Dit betekent dat Google zijn zoekresultaten samenstelt op basis van wat er zichtbaar is op een mobiele website. Dit geldt ook voor de desktop zoekresultaten.

Wat veranderd er allemaal met mobile-first indexing?

Steeds meer mensen zoeken met hun mobiele telefoon naar producten en diensten. Om deze reden wil Google mobiele gebruikers de best mogelijke ervaring geven. De grootste groep mensen zoekt immers via hun mobiel. Google gebruikt vanaf nu daarom de mobiele index als de primaire index. Zoekmachine resultaten zijn een verzameling van pagina's en documenten die de zoekmachine heeft ontdekt door het volgen van links op het web. Google deed dat altijd vanuit het oogpunt van van een desktop browser, en nu draaien ze het om in het crawlen van een site vanuit mobiel perspectief.

Wat als ik nog geen mobiele site bezit?

Daar hoeft u zich volgens Google geen zorgen om te maken. Het feit dat ze liever willen dat u een mobiele website heeft veranderd daar niets aan. Uw site wordt door een mobile user agent gecrawld en zal gewoon worden geïndexeerd. Wanneer u een mobiele site heeft is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u dezelfde inhoud toont als op uw desktop site. Daarom adviseren ze om voor een responsive website te kiezen.

Wat als ik verborgen tekst heb die je uit kunt klappen?

Voor desktop sites heeft Google aangegeven verborgen of uitklapbare content minder waarde toe te bedelen. Bij mobiele websites kan dit juist voor een betere gebruikers-ervaring zorgen. Om deze reden heeft Google gezegd dat uitklapbare tekst op een mobiele website even zwaar wordt gewogen als alle andere tekst.

Zal dit ervoor gaan zorgen dat de zoekresultaten enorm gaan veranderen

Gary Illyes and Paul Haahr hebben beide aangegeven dat dit zeker niet het geval zal zijn in feite is het zelfs zo dat er geen duidelijke verschillen zichtbaar mogen zijn. Het doel is in elk geval om de huidige rankings zo weinig mogelijk aan te tasten.

Wanneer is dit volledig uitgerold?

Google heeft aangegeven dat ze al begonnen zijn met het testen van mobile-first indexing bij sommige gebruikers. Het kan nog maanden duren voordat het volledig zal zijn uitgerold. Google kan nog geen datum noemen omdat ze nog steeds aan het testen zijn. Als alles voorspoedig verloopt rollen ze het eerder uit en als het tegenzit dan draaien ze het weer terug. Stukje bij beetje zal het voor steeds meer gebruikers toegankelijk worden op het moment dat alles goed gaat.

Bestaat er zoiets al een mobiel-vriendelijke rankingboost?

Content die niet mobiel vriendelijk is, zal uiteindelijk geen mobiele ranking boost krijgen. Dit blijft ook zo met mobile-first indexing. In de huidige index waar nog steeds de meeste mensen gebruik van maken en de resultaten van zien wordt desktop content geïndexeerd en gebruikt voor zowel de desktop zoekresultaten als de mobiele resultaten. Een speciaal mobiel ranking systeem wordt dan gebruikt om een website een boost te geven. Niet mobiel vriendelijke content wordt dan minder gewaardeerd door de zoekmachine. In de nieuwe mobile first index wordt mobiele content geïndexeerd en worden de resultaten weergegeven op zowel mobiel als desktop. De mobiel vriendelijke ranking boost blijft gehandhaafd zoals dit nu ook het geval is in de desktop zoekresultaten.

Hoe kan ik zien of Google mijn mobiele pagina's wel ziet?

Hiervoor kunt u het beste de Fetch and Render tool gebruiken in Google Search Console. Specificeer de mobile: smartphone user-agent en bekijk het voorbeeld. Hiermee kunt u precies zien welke content Google ziet. Als u iets mist dan kunt u dit verhelpen en later weer opnieuw testen.

Ranking signalen zijn afkomstig van mobiel en niet van desktop

Google rankt uw mobiele site op basis van de signalen van uw desktop site. Dit proces zal Google om gaan draaien, zodat uw desktop site rankt op basis van mobiele signalen. De snelheid van uw mobiele website zal nu ook de ranking van uw desktop site gaan bepalen. Daarnaast kijkt Google ook naar uw H1 tags en gestructureerde data opmaak.

Heeft Google een aparte index voor desktop en mobiel?

Uiteindelijk wil Google slechts één primaire index hebben, eentje die gebaseerd is op mobiele content die wordt weergegeven op zowel mobiel als desktop. Tijdens het uitrollen zullen er tijdelijk twee indexen zijn. Een kleine groep krijgt de resultaten te zien van de mobile-first index. Welke u te zien krijgt, is niet duidelijk.

Veranderen de links en ranking hierdoor?

Mobiele content kan minder links bevatten dan desktop content. De basis principes van Google's zoekmachine zijn op links en content gebaseerd. Het is nog niet bekend hoe ze dit gaan oplossen.

Moet ik de Canonicals wijzigen?

Volgens Google is het niet nodig om deze te wijzigen. U kunt de huidige canonical tags handhaven.

Kan ik de veranderingen in de zoekresultaten zien?

Volgens Google is het niet mogelijk dat u deze veranderingen kunt zien. Het uitrollen van mobile-first indexing gebeurd wereldwijd waardoor het niet slechts enkele gebieden treft.

Dit zijn de antwoorden op de vragen.

Wij zorgen voor een toppositie in Google

Wij zijn uw partner als het gaat om online marketing diensten en SEO services. Wij zorgen voor een goede positionering binnen de populaire zoekmachines. Hierdoor zal uw website beter gevonden worden in Google. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Google Mobiele Index

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »