SEO SNEL bedrijfslogo

Concurrentieanalyse

Waarom is het belangrijk om concurrenten te analyseren?

Concurrentieanalyse

Concurrentieanalyse is een gebied van strategisch onderzoek dat is gespecialiseerd in het verzamelen en beoordelen van informatie over concurrerende bedrijven. Het is een essentiële tactiek om uit te zoeken wat uw concurrenten doen en welke bedreiging zij vormen voor uw financiële welzijn.

Met de komst van nieuwe software en technologie kunnen marketeers en bedrijfseigenaren meer te weten komen over hun concurrentie dan ooit tevoren. Het is belangrijk om regelmatig een grondige concurrentieanalyse uit te voeren om ze een stap voor te blijven.

Concurrentieanalyse is volkomen legaal, het verzamelt simpelweg stukjes informatie die beschikbaar is in het publieke domein.

Hoe u uw concurrentieanalyse moet uitvoeren

Identificeer uw top tien concurrenten

Elk bedrijf heeft die gevreesde concurrenten die ze niet kunnen uitstaan, ongeacht wat u doet, ze gebruiken altijd uw ideeën en pakken uw potentiële klanten van u af. Of u nu een lokaal, nationaal of internationaal bedrijf bent, er is waarschijnlijk iemand in uw bedrijf die snel uw grootste concurrenten kan identificeren, en vertellen wat hen onderscheidt van u.

Als nationaal bedrijf gaat u de strijd aan met mogelijk honderden, misschien wel duizenden bedrijven die dezelfde groep gekwalificeerde leads nastreven.

Wanneer u een beetje hulp nodig heeft bij het identificeren van uw concurrenten, dan is Google een geweldige bron van hulp. Door simpelweg te 'Googelen of Googlen' naar het type dienst of product dat u aanbiedt, is het vrij waarschijnlijk dat enkele van uw beste concurrenten tevoorschijn zullen komen.

Analyseer en vergelijk de content van uw concurrenten

Nadat u uw concurrenten heeft geïdentificeerd, kunt u uw concurrentieanalyse starten en een beetje dieper gaan graven om een beter inzicht te krijgen in wat voor soort content ze publiceren.

Door hun content te analyseren, kunt u bepalen welke strategie u moet kiezen om beter te presteren dan uw concurrenten. Op wat voor soort content creatie richten uw concurrenten zich, een blog? Case studies? Premium content?

De verschillende soorten content kunnen zijn:

• Blog berichten

Whitepapers

• eBooks

Video's

• Webinars

• Podcasts

• Powerpoints

• Visuele content

• Veelgestelde vragen

• Artikelen

• Persberichten

Nieuws

• Case studies

Zodra u hun content heeft gevonden, kunt u de kwaliteit bepalen en nog belangrijker, u kunt zien hoe deze zich verhoudt tot die van u.

Analyseer hun SEO-structuur

Wat doen ze anders dan u?

Het kan de structuur van hun SEO zijn.

Als uw bedrijf een blog heeft, dan weet u hoe belangrijk uw SEO-structuur is. Bij het uitvoeren van een competitieve analyse van het type content dat uw concurrenten genereren, is het ook nuttig om de SEO-structuur van die content te bekijken.

Hoe gebruiken uw concurrenten zoekwoorden, zijn ze opgenomen in:

• De paginatitel

• De URL-architectuur

• H1, H2, H3 tags

• Content

• Interne links

Afbeelding alt-tekst

Niet alleen moet u de SEO-structuur van de content controleren, maar ook welke typen zoekwoorden uw concurrenten gebruiken.

Kijk naar hun social media integratie

De aanwezigheid van een bedrijf op social media wordt elke dag belangrijker en elk bedrijf gebruikt elk platform anders. Social media kanalen zijn een geweldige manier voor bedrijven om te communiceren met hun doelgroep. Bovendien kunt u op deze sites uw content delen.

Identificeer gebieden voor verbetering

Na het uitvoeren van een concurrentieanalyse, heeft u nu een beter idee en een beter begrip van wat uw concurrenten doen.

Neem alle informatie die u over elke concurrent heeft verzameld en identificeer specifieke gebieden die verbetering behoeven. Nadat u naar uw concurrenten hebt gekeken, kunt u niet zeggen dat u niet minstens één ding hebt gevonden dat u moet verbeteren.

Competitief Onderzoek

Bureau SEO-SNEL helpt u om uw concurrenten te analyseren. Dankzij onze ervanren business consultants weten we waar uw kansen liggen. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Consurrentieanalyse

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »