SEO SNEL bedrijfslogo

Break Even Point

Wat is het Break Even Point?

Break Even Point

Het break even point is het punt waarop de inkomsten van een bedrijf gelijk zijn aan de kosten. De berekening voor het break even point kan op twee manieren worden gedaan; de ene is om het aantal eenheden te bepalen dat moet worden verkocht, en de tweede is het aantal verkopen, in euro’s.

Door het break even point weet een bedrijf wanneer het, of een van zijn producten, winstgevend zal worden. Als de omzet van een bedrijf onder het break even point ligt, draait het bedrijf verlies. Als het hierboven ligt, is het winstgevend.

Hoe het break even point in eenheden te berekenen

H2 = "Hoe het break-evenpunt in eenheden te berekenen"

VASTE KOSTEN ÷ (VERKOOPPRIJS PER EENHEID - VARIABELE KOSTEN PER EENHEID)

Vaste kosten - Vaste kosten zijn kosten die doorgaans niet of slechts in geringe mate veranderen. Voorbeelden van vaste kosten voor een bedrijf zijn maandelijkse energiekosten en huur.

Verkoopprijs per eenheid - Dit is hoeveel een bedrijf de consument gaat rekenen voor slechts een van de producten waarvoor de berekening wordt uitgevoerd.

Variabele kosten per eenheid - Variabele kosten zijn kosten die rechtstreeks verband houden met de productie van een product, zoals arbeidskrachten die worden ingehuurd om dat product te maken of gebruikte materialen. Variabele kosten fluctueren vaak en zijn doorgaans de grootste kostenpost van een bedrijf.

De berekening is als volgt:

Totale variabele kosten ÷ Totaal geproduceerde eenheden

Waarom het break even point belangrijk is

Voor elk bedrijf is het kennen van uw break even point een belangrijk hulpmiddel voor langetermijnplanning. Het is mogelijk dat bedrijven een hoge omzetratio hebben, maar toch verlies maken. Daarom kan het kennen van uw break even point helpen bij het nemen van beslissingen op gebieden zoals het bepalen van prijzen, het vaststellen van verkoopbudgetten en het opstellen van bedrijfs- en operationele plannen.

Door te weten waar uw break-evenpunt is, kunt u een aantal dingen uitwerken, zoals:

• Hoeveel eenheden u moet verkopen voordat u winst gaat maken

• Hoe een verhoging of verlaging van de prijs per eenheid uw break-evenpunt zal beïnvloeden

• Hoe uw winst wordt beïnvloed door de prijs van een eenheid of het verkoopvolume te verlagen

• Hoe een verhoging van de vaste kosten uw break-evenpunt zal beïnvloeden

Prijs slimmer

Als u uw break even point vindt, kunt u uw producten beter prijzen. Er zit veel psychologie in effectieve prijsstelling, maar weten hoe dit uw winstgevendheid zal beïnvloeden, is net zo belangrijk. U moet ervoor zorgen dat u al uw rekeningen kunt betalen.

Dekking van vaste kosten

Wanneer de meeste mensen nadenken over prijzen, denken ze na over hoeveel hun product kost om te creëren. Dat worden als variabele kosten beschouwd. U moet nog steeds uw vaste kosten dekken, zoals vergoedingen voor verzekeringen of webontwikkeling. Het uitvoeren van een break even analyse helpt u daarbij.

Financiële verplichtingen

Het is gemakkelijk om onkosten te vergeten wanneer u nadenkt over een idee voor een klein bedrijf. Wanneer u een break even analyse maakt, moet u al uw financiële verplichtingen op een rijtje zetten om uw break even point te bepalen. Dit beperkt het aantal verrassingen op de weg.

Omzetdoelen

Na het voltooien van een break even analyse weet u precies hoeveel u moet verkopen om winstgevend te zijn. Dit zal u helpen om meer concrete verkoopdoelen te stellen voor u en uw team. Als u een duidelijk getal in gedachten heeft, is het veel gemakkelijker om door te gaan.

Maak slimmere beslissingen

Ondernemers nemen zakelijke beslissingen vaak op basis van emotie. Als ze zich goed voelen over een nieuwe onderneming, gaan ze ervoor. Hoe u zich voelt is belangrijk, maar het is niet genoeg. Succesvolle ondernemers nemen hun beslissingen op basis van feiten. Het zal een stuk eenvoudiger zijn om te beslissen wanneer u het werk heeft verzet en nuttige gegevens voor u heeft.

Beperk financiële druk

Door een break even analyse uit te voeren, verkleint u het risico door u te laten zien wanneer u een zakelijk idee kunt vermijden. Het helpt u mislukkingen te voorkomen en de financiële tol te beperken die slechte beslissingen voor uw bedrijf kunnen hebben. In plaats daarvan kunt u realistisch zijn over de mogelijke resultaten.

Financier uw bedrijf

Een break even analyse is een belangrijk onderdeel van elk bedrijfsplan. Het is meestal een vereiste als u investeerders of andere schulden wilt aangaan om uw bedrijf te financieren. U moet bewijzen dat uw plan levensvatbaar is. Sterker nog, als de analyse er goed uitziet, zult u meer op uw gemak zijn om de financieringslast op u te nemen.

Google Tag Management beheer

Wij zijn uw partner als het gaat om Google Tag Management beheer. We maken uw website sneller. Hierdoor zal uw bedrijf online beter worden gevonden. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Break Even Point

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »