SEO SNEL bedrijfslogoCopywriter - Betekenis - Amsterdam - Worden - Nederland - Prijs per Woord - Salaris - Eindhoven - Rotterdam - Utrecht - Tarieven - Voorbeelden - Copywriting

Copywriter

Copywriter

Copywriting is het schrijven van reclamemateriaal. Copywriters zijn verantwoordelijk voor de tekst op brochures, e-books, websites, e-mails, advertenties, catalogi en meer.

Copywriters kunnen voor een bedrijf of als freelancer werken. Ze worden ingehuurd op basis van hun vermogen om overtuigende teksten te schrijven die lezers aantrekken.

Een copywriter heeft kennis van:

Bloggen en webcontent schrijven

• Internet sourcing, citaten en achtergrondonderzoek

• Basisbeginsellen van SEO en zoekwoorden

HTML (zoals metatags)

• Basisbeginselen van design (zoals het gebruik van Canva)

E-mail marketing

Social media

Hier zijn een paar dingen waar een copywriter aan werkt:

Blog berichten

Website en landingspagina's schrijven

Internetadvertenties: LinkedIn, Twitter, Google / PPC-advertenties

• E-mails

• E-books

• Social media-berichten

Whitepapers

• Case studies, productrecensies

• Persberichten

• Nieuwsbrieven

• Verkooppresentaties en slides

Copywriters zijn:

• Creatief - verhalenvertellers, innovatief

• Analytisch - strategisch, onderzoekend, vindingrijk

• Sociaal - samenwerken, gevoel voor humor, teamspelers

• Opgeleid en gedreven - doelgericht, waardevol, vooruitstrevende denkers, trendsetters, inzichtelijk

• Adaptief - snel denken, veelzijdig, intuïtief, bekwaam

Copywriting moet niet worden verward met 'copyright'. Auteursrecht betekent dat een persoon of bedrijf het exclusieve wettelijke recht heeft om iemands werk te reproduceren, te publiceren, te verkopen of te verspreiden (zoals boeken, muziek, artistieke items). Het doel van een auteursrecht is om dat materiaal te beschermen en illegaal gebruik ervan door onbevoegde te voorkomen. De eigenaar geeft aan dat het materiaal auteursrechtelijk is beschermd door het symbool ©.

Welke kwalificaties moet een copywriter bezitten?

Het enige dat u nodig hebt, is een computer en een internetverbinding. Al het andere kan worden geleerd. Als u een brief aan een vriend kunt schrijven, dan heeft u alle kwalificaties die nodig zijn om nu te beginnen.

Schrijven voor reclame en marketingdoeleinden

Elk bedrijf moet klanten binnenhalen. Hiervoor hebben ze materialen nodig, waaronder advertenties, brochures, bedrijfsplannen, catalogi, direct mail, flyers, etiketten, verpakkingen, briefkaarten, productomschrijvingen, verkoopbrieven en beurspresentaties.

Hoeveel kost copywriting?

De gemiddelde kosten voor copywriting van websites zijn 25 tot 250 euro per pagina. Dit brede prijsbereik is het resultaat van verschillende factoren, zoals de content, evenals de paginalengte (aantal woorden) en het onderwerp. Het hangt ook af van de vaardigheden, ervaring en achtergrond van de tekstschrijver of copywritingbureau.

Hoeveel moet een bedrijf uitgeven aan professionele copywriting?

Lees in dit uitgebreide artikel alles over wat de kosten voor copywriting zijn. Alle onderwerpen waar u nieuwsgierig naar bent worden behandeld, zoals welke copywriting diensten bij de website horen en welke factoren de copywriting-tarieven van websites beïnvloeden. Bovendien biedt het handige tips voor het vinden van een goede copywriter of copywritingbureau.

Wat is copywriting voor websites?

In vergelijking met traditionele copywriting is copywriting voor websites een heel nieuw speelveld. In tegenstelling tot copywriting voor handleidingen, brochures of ander drukwerk, gaat copywriting voor websites over content die rekening houdt met zoekmachines en lezers. Met andere woorden, het is een SEO-strategie.

Wat is SEO?

SEO verwijst naar een paraplu van strategieën, zoals copywriting, die uw online zichtbaarheid in de zoekresultaten verbeteren. Zoals de meeste mensen, wendt u zich waarschijnlijk tot Google, Bing of Yahoo voor informatie. Wanneer u zoekt, ontvangt u een lijst met resultaten, evenals de optie om naar de volgende pagina met zoekresultaten te klikken.

Met SEO wilt u ervoor zorgen dat uw website wordt weergegeven op de eerste pagina met zoekresultaten, vooral ook omdat slechts 25 procent van de gebruikers naar de tweede pagina met zoekresultaten gaat. Om dat doel te bereiken, vereist uw site niet alleen content die relevant is voor de zoekopdracht, maar ook content die is geoptimaliseerd voor die zoekopdracht.

Als u uw doelmarkt wilt bereiken, moet u op de eerste pagina met zoekresultaten worden weergegeven. Om dat te laten gebeuren, moet u uw content laten schrijven door online marketing en copywritingbureau SEO-SNEL.

Factoren die van invloed zijn op de kosten voor het inhuren van een copywriter

Project briefing: de copywriter heeft vaak een briefing nodig voordat het project kan worden gestart. Dit kan betrekking hebben op het interviewen van uw klanten, het onderzoeken van de branche en uw concurrentie, het bekijken van eerdere marketingcampagnes, enzovoort. Hoe meer onderzoek nodig is, hoe hoger de projectkosten. Als de copywriter bijvoorbeeld uw buyer personas moet ontwikkelen of uw 200 pagina's tellende boek moet lezen voordat hij een e-mail marketingcampagne kan schrijven dan zullen de kosten oplopen omdat het meer tijd kost.

Houd de kosten laag door de copywriter zoveel mogelijk relevante gegevens te verstrekken bij het opstarten van het project.

Specialisatie: hoe gespecialiseerder uw copywriter moet zijn, des te meer het kost. Het is vraag en aanbod. Als u bijvoorbeeld een copywriter met een technische achtergrond nodig heeft om uw technische producten aan andere technici te verkopen, houdt u er dan rekening mee dat dit u meer zal gaan kosten.

Het is verstandiger om wat meer te betalen voor een bepaalde specialisatie wanneer dat nodig is. Een copywriter met een technische achtergrond zal minder tijd nodig hebben om een technisch product te begrijpen en kan effectiever zijn in het verkopen aan andere technici dan iemand die gewend is om reguliere blogposts te schrijven.

Planning en strategie: voor meer complexe projecten kan de copywriter er baat hebben om andere teamleden uit het project te ontmoeten en samen de plannen van de campagne door te nemen.

Voordat u uw copywriter inschakelt, moet u duidelijk zijn over de gewenste resultaten. Als u een duidelijk resultaat heeft, kan de tekstschrijver beter presteren, omdat deze weet of hij extra tijd moet reserveren.

Projecttype: Projectkosten zijn niet alleen afhankelijk van het aantal woorden, de kosten worden ook beïnvloed door de complexiteit van het project. Het schrijven van een brochure van vier pagina's kost uiteraard minder dan een website van 40 pagina's. Maar een Pay Per Click (PPC) -AdWords advertentie kan evenveel kosten als een e-mail. Dat komt omdat elk woord dat wordt gebruikt meer aandacht en onderzoek vereist.

Deadline: als u iets op tijd af wilt hebben, dan moet u hiervoor waarschijnlijk extra betalen. De kosten variëren en zijn afhankelijk van het project en de deadline. Verwacht ook meer te betalen als uw schrijver in het weekend of tijdens een vakantieperiode moet werken.

Professionele copywriters zijn vaak twee tot drie maanden van tevoren volgeboekt, dus plan zorgvuldig.

Aanvullende vaardigheden: in het algemeen schrijven copywriters de tekst in een standaard MS Word- of Google-document. Sommige copywriters hebben ook andere vaardigheden, zoals grafisch ontwerp of voice-over. Er zijn ook copywriters die een complete marketingstrategie aanbieden. Als u wilt dat de copywriter een brochure schrijft en ontwerpt, of blogposts direct in WordPress publiceert, houdt er dan rekening mee dat u hiervoor meer moet betalen. De mate van deskundigheid: zoals bij de meeste beroepen, bepaalt uiteindelijk de prijs.

Webteksten

Bureau SEO-SNEL helpt u met het schrijven van professionele webteksten. Onze copywriters maken aantrekkelijke en duidelijk leesbare teksten. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Copywriter

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie Diensten

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ("natuurlijke", "organisch" of "vrije") zoekresultaten om kwalitief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service internet marketing bureau en specialist in SEO optimalisatie en de #1 op het gebied van internet marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Zoekmachine optimalisatie bureau SEO SNEL.
Website Optimalisatie Diensten

Website Teksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in Huis die SEO content schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten schrijven.
Webteksten

Web Statistieken

Web analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in internet marketing. Door gebruik te maken van web analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar hun sites komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een website counter is onmisbaar voor elke website en onze web analytics consultant helpt u graag bij het installeren van een web counter en het uitlezen van de web statistics en de website stats van uw website.
Web Statistieken

SEO optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elk levensvatbaar SEO programma. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. Wij bieden de beste SEO marketing (SEO search engine optimization) en internet marketing diensten van Nederland. Met SEO online marketing garanderen wij een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.
SEO Optimalisatie

Zoekmachine Reclame

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkings
verband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO test laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen.E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings
E-mail Marketing

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) reclame kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plaats staan.
Internet Adverteren

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt de aandacht van uw doelgroep.
Facebook Adverteren