SEO SNEL bedrijfslogo

ROAS

ROAS

ROAS

Rendement op advertentie-uitgaven berekenen.

Definitie: Return On Advertising Spend, (ROAS), is een marketingstatistiek die de effectiviteit van een digitale advertentiecampagne meet. ROAS helpt online bedrijven te evalueren welke methoden werken en hoe ze toekomstige reclame-inspanningen kunnen verbeteren.

ROAS berekenen

Bruto inkomsten uit advertentiecampagne

ROAS = _______________________

Kosten van advertentiecampagne

Een bedrijf besteedt bijvoorbeeld in één maand € 2.000 aan een online advertentiecampagne. In deze maand resulteert de campagne in een opbrengst van € 10.000. Daarom is de ROAS een verhouding van 5 tot 1 (of 500 procent) als € 10.000 gedeeld door € 2000 = € 5.

Inkomsten: € 10.000

___________________ ROAS = € 5 OF 5: 1

Kosten: € 2000

Voor elke euro die het bedrijf uitgeeft aan zijn reclamecampagne, genereert het een opbrengst van 5 €.

ROAS meten

Natuurlijk is deze ROAS-calculator slechts zo goed als de kosten- en inkomsten die u erin verwerkt. De meeste online advertentieplatforms houden uw advertentie-uitgaven bij, maar het is ook aan u om uw inkomsten bij te houden.

Als u een e-commercebedrijf bent, zou dit vrij eenvoudig moeten zijn, omdat u direct kunt zien welke klikken tot welke aankopen hebben geleid. Als u bijvoorbeeld AdWords-campagnes uitvoert, kunt u aankopen bijhouden als conversies en vervolgens zien hoeveel geld een bepaalde campagne, advertentiegroep, advertentie of zoekwoord heeft gegenereerd. Dit kan een beetje lastig zijn om te implementeren, dus laat uw ontwikkelaar dit artikel lezen voor meer informatie. Omdat de connectie tussen advertentie-uitgaven en ROAS zo sterk is voor e-commercebedrijven, verwijzen veel mensen naar ROAS als een e-commerce-gegeven. ROAS is echter ook een goede statistiek voor niet-e-commercebedrijven, het is alleen net iets moeilijker om bij te houden.

Conversies bijhouden

Voor niet-e-commercebedrijven begint het bijhouden van opbrengsten met het bijhouden van conversies. Gelukkig is het bijhouden van webconversies, als u een online advertentieplatform zoals Google AdWords, Bing Ads, Facebook, Instagram of Twitter gebruikt, vrij eenvoudig.

Telefoongesprekken bijhouden is echter een stuk moeilijker. Google heeft in sommige landen een ingebouwde oplossing voor AdWords-adverteerders, maar wanneer u in Nederland woonachtig bent moet u een extern bedrijf voor call tracking in de arm nemen.

Slechts 25% van alle bedrijven maakt gebruik van call-tracking, zelfs wanneer telefoongesprekken de belangrijkste bron van webleads zijn! Dus, als u op zoek bent naar een manier om de concurrentie voor te blijven, is het bijhouden van oproepen een geweldig punt om mee te beginnen.

Waarom is ROAS belangrijk?

ROAS is een belangrijke KPI voor e-Commerce-bedrijven omdat het helpt bij het evalueren van het succes van uw advertentiecampagne en -strategie, kan helpen bij het identificeren van optimalisaties die moeten worden gemaakt, of als een strategische spil nodig is om de effectiviteit te vergroten. Met ROAS kunnen adverteerders beslissingen nemen op basis van analyses en gegevens, zodat geld op de juiste manier aan de juiste kanalen wordt toegewezen. Naast deze voordelen geeft ROAS een beeld van de manier waarop advertentiecampagnes en marketinginspanningen de algehele bedrijfsresultaten beïnvloeden, wat vooral belangrijk is.

Channel Based Silos

Tegenwoordig communiceren consumenten vóór het converteren met advertenties en content op meerdere kanalen en apparaten. We staan aan de vooravond van de overgang naar het kunnen toewijzen van veel van deze interacties aan conversies en het genereren van directioneel nauwkeurige meetwaarden.

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. ROAS

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »