SEO SNEL bedrijfslogo

Google AdWords

Google AdWords

Google AdWords

Google AdWords is de advertentiedienst van Google , waarmee u zoekresultaten voor uw website kunt plaatsen op de zoekresultatenpagina (SERP) door er voor te betalen.

U hoeft met u nieuwe website niet te wachten tot er organische rankings zijn. Door gebruik te maken van betaalde zoekresultaten kunt u onmiddellijke resultaten zien en het is niet zo moeilijk te gebruiken of zo duur als u denkt. U kunt kiezen voor search advertising, display adverising of een combinatie van beide.

Betaalde zoekopdracht

Betaald zoeken is de term die we gebruiken voor advertenties binnen de zoekresultaten van een zoekmachine. Deze verschijnen normaal gesproken boven of onderaan een SERP (Search Engine Results Page) en lijken steeds meer op organische resultaten. Op dit moment plaatst Google een klein wit 'Ad' label linksboven de advertentie.

Google is niet de enige zoekmachine waar je dit kan doen, Yahoo en Bing runnen ook hun eigen advertentie netwerk, genaamd het Yahoo en Bing Network.

Basisbeginselen van AdWords

In principe kiest u een aantal zoekwoorden die een zoeker op Google zou kunnen gebruiken, en vervolgens maakt u een advertentie die in de zoekresultaten wordt weergegeven op basis van die zoekwoorden.

U bent niet het enige bedrijf dat advertenties aanbiedt aan mensen die specifieke zoekwoorden gebruiken. Concurrerende bedrijven kunnen bieden voor hetzelfde zoekwoord, waardoor het lastiger voor u wordt om aan de bovenkant van een zoekmachine-resultatenpagina zichtbaar te zijn.

Als u wilt dat uw advertentie helemaal bovenaan verschijnt, dan moet u tegen andere marketeers bieden en aangeven hoeveel u bereid bent om aan Google AdWords te betalen telkens wanneer er een zoeker op uw advertentie klikt.

Uiteraard hoe meer u betaalt per klik (PPC), hoe groter uw advertentie zal worden weergegeven in de zoekresultaten.

Niet alleen het hoogste bod wordt in ogenschouw genomen. Google gebruikt ook iets dat een 'kwaliteitsscore' wordt genoemd.

Kwaliteitsscore AdWords

Google kijkt naar hoe relevant en nuttig uw advertentie is voor de zoeker en de zoekwoorden die ze hebben gebruikt. Het kijkt ook naar hoeveel clicks uw advertentie eerder heeft ontvangen, ook wel bekend als de Click Trough Rate (CTR). Daarnaast wordt er nog gekeken hoe relevant uw landingspagina is.

Hoe hoger uw kwaliteitsscore, hoe beter. Zelf wanneer uw maximumbod minder is dan een concurrerende bieder, kunt u nog steeds boven hun advertentie verschijnen als uw kwaliteitsscore beter is.

AdWords Biedingen

U betaalt Google AdWords elke keer dat er op uw advertentie wordt geklikt. De prijs die u voor elke klik wilt betalen, wordt cost-per-click (CPC) genoemd.

U kunt een maximaal bedrag kiezen of als u de automatische optie kiest, kiest Google het bod binnen uw budget voor u en geeft u inzage in welke in theorie de meeste klikken binnen dat budget ontvangt.

Er is ook een andere, minder voorkomende optie, die cost-per-impression (CPM) wordt genoemd. Hier betaalt u de zoekmachine elke 1000 keer dat uw advertentie in de zoekresultaten wordt vertoond. De gebruiker hoeft dus niet door te klikken.

U kunt kiezen tussen beide methoden.

De tijd die nodig is voor Google AdWords om te kijken naar alle relevante adverteerders die voor een zoekterm bieden, beslissen of er een veiling is of niet. Het bepalen welke advertentie de beste combinatie van het hoogste maximumbod + kwaliteitsscore heeft en tenslotte die advertentie op de resultatenpagina weergeeft, is de tijd die nodig is om wanneer iemand een zoekterm in Google typt de zoekresultaten te laten zien. Dat is ongeveer 0,26 seconden.

Nadelen van AdWords

AdWords werkt zo goed dat uit één studie bleek dat 40% van de consumenten niet weet dat Google Adwords advertenties zijn.

Alternatieven voor AdWords

Het Bing Netwerk: In Nederland wordt er nog maar mondjesmaat gebruik gemaakt van deze zoekmachine.

Zoekmachine optimalisatie (SEO): alle methoden, tactieken en processen waarmee u de kans dat uw website hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine (niet betaald) terechtkomt kunt vergroten. Wanneer u SEO gebruikt, hoeft u niet te betalen aan Google. Echter, veel marketeers zullen aanbevelen dat beide methodes essentieel zijn voor online marketing, omdat ze elkaar effectief aanvullen.

Google Shopping: Bovenaan de zoekresultatenpagina treft u een apart vak aan waarin gesponsorde winkelresultaten worden weergegeven.

U kunt advertenties bij Google Ads indienen door Product Listing Ads (PLA) te maken met relevante details, rich images, productprijzen en uw winkelnaam.

Google Shopping

Bureau SEO-SNEL helpt u met E-commerce. Dankzij Google shopping kunnen we uw producten bovenaan de zoekresultaten laten zien. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Google AdWords

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »