SEO SNEL bedrijfslogo

DNS-Server

DNS-server

DNS-Server

Wanneer uw browser geen verbinding met internet tot stand kan brengen, reageert de Windows-functie Probleemoplossing soms met het bericht: 'DNS-server reageert niet' of 'Uw computer lijkt correct te zijn geconfigureerd, maar het apparaat of de bron (DNS-server) ) reageert niet'. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat deze melding verschijnt. Gelukkig kan dit probleem doorgaans in slechts enkele eenvoudige stappen worden opgelost.

DNS: online naamomzetting

Het domeinnaamsysteem (DNS) is een directoryservice die wordt gebruikt voor het omzetten van alfanumerieke domeinnamen in numerieke IP-adressen. De naamomzetting een gedecentraliseerd proces vindt doorgaans plaats op netwerken van DNS-servers die over de hele wereld worden gedistribueerd. Elk internetadres dat u invoert in de zoekbalk van uw webbrowser, wordt vervolgens door uw router doorgestuurd naar een DNS-server. Deze server veranderd de domeinnaam vervolgens in een numerieke reeks en retourneert een overeenkomstig IP-adres. Mocht de DNS-server geen antwoord geven, dan is toegang tot de gewenste website niet mogelijk; het resultaat is de foutmelding 'DNS-server reageert niet'.

Probleem oplossen

De oorzaak van dergelijke irritante berichten is vaak te herleiden naar de server. In dergelijke gevallen is de DNS-server tijdelijk niet beschikbaar. Meestal kunnen deze problemen worden gecorrigeerd door browsers te wijzigen, enkele firewallinstellingen te wijzigen of uw router opnieuw te starten.

Uw webbrowser wijzigen

Om uit te sluiten dat het verbindingsprobleem niet wordt veroorzaakt door uw webbrowser, voert u een test uit door in te loggen op de gewenste webpagina met alternatieve toepassingen. Webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer en Apple Safari vormen enkele van de meest voor de hand liggende opties. Als u het probleem eenvoudig kunt oplossen door van browser te wisselen, controleert u de instellingen en u of u de nieuwste versie gebruikt. In bepaalde omstandigheden kan het nodig zijn om het programma te deïnstalleren en opnieuw te installeren.

Deactiveer de firewall

In het geval dat u niet in staat bent om de gewenste resultaten te behalen door simpelweg de browser te veranderen, dan is de volgende stap om Windows Firewall uit te sluiten als mogelijke boosdoener door de firewall tijdelijk te deactiveren. Als u nu toegang kunt krijgen tot de gewenste website, ziet het ernaar uit dat u de firewall hebt geïdentificeerd als de oorzaak van het probleem. Controleer vervolgens de configuratie. Als de fout blijft bestaan, zelfs nadat de firewall is gedeactiveerd, is de DNS-server mogelijk de oorzaak van het probleem.

Start de router opnieuw op

Verbindingsproblemen kunnen vaak worden opgelost door de server opnieuw op te starten. De meeste apparaten bevatten een speciale aan / uit-knop voor dit doel. Mocht dit geen resultaten opleveren, dan lijkt het erop dat een harde reboot nodig is; dit kunt u doen door eenvoudigweg de stekker uit het stopcontact te trekken. Wacht ongeveer 30 seconden totdat alle elektrische componenten volledig zijn uitgeschakeld voordat u het apparaat opnieuw opstart. Mocht u na het voltooien van de eerste twee stappen het foutbericht 'DNS-server niet reageren' krijgen, dan is de enige resterende keuze het kiezen van een alternatieve DNS-server.

Selecteer een andere DNS-server

Als u veelvoorkomende oorzaken hebt uitgesloten, zoals het vastlopen van de routersoftware of conflicten met Windows Firewall, kan het wijzigen van uw DNS-server de oplossing zijn.

Meestal wordt automatisch het DNS-serveradres van de internetprovider gebruikt, maar deze server kan soms traag of overbelast zijn. Een paar klikken is voldoende om de DNS-server van uw internetprovider te vervangen door uw gewenste server. Het gebruik van een openbare DNS-server is ook een optie; kijk gewoon op specifieke DNS-serverlijsten. Google beheert een snelle, gratis en zeer betrouwbare openbare DNS-server.

De DNS-server via de router wijzigen

Toegang krijgen tot de router

Als u de DNS-server via de instellingen van uw router wilt wijzigen, opent u eerst uw browser en opent u uw router als volgt:

Open de opdrachtregel in Windows (snelkoppeling: Windows-toets en R), schrijf cmd in de openingsregel en druk op enter.

Voer nu ipconfig in het open tabblad in en kopieer de cijfers achter 'Default gateway' naar het klembord.

Kopieer nu alleen het nummer in het adresveld van uw browser, bevestig het en meld u aan met uw relevante toegangsinformatie.

Andere DNS-servers instellen

Kies 'Internet' in het menu en klik vervolgens op 'Accountinformatie'.

Klik op het tabblad 'DNS-server'.

Selecteer 'Gebruik andere DNSv4-servers'.

Als u bijvoorbeeld de DNS-server van Google wilt gebruiken, schrijft u 8.8.8.8. in de vakken door 'Preferred DNSv4 server' en naast 'Alternative DNSv4 server' schrijf 8.8.4.4. Dit specificeert een alternatieve DNS-server, die kan worden gebruikt als een back-up voor het geval de gewenste server faalt.

Opmerking: Als internetprotocol versie 6 (IPv6) wordt gebruikt in plaats van versie 4 (IPv4), moeten de IP-adressen van de DNS-server worden gewijzigd. De openbare DNS IPv6-adressen van Google zijn:

2001: 4860: 4860 :: 8888

2001: 4860: 4860 :: 8844

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. DNS Server

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »