SEO SNEL bedrijfslogo

Cross Selling

Cross Selling

Cross Selling

Cross selling identificeert de behoefte naar aanvullende producten, behoeften die niet worden vervuld door de aankoop van het oorspronkelijke item. Een hoofdtelefoon kan bijvoorbeeld worden verkocht aan een klant die een smartphone koopt. Cross selling zorgt ervoor dat klanten worden gewezen op producten die ze hoe dan ook gekocht zouden hebben; door ze op het juiste moment te tonen, kan een winkel het item verkopen.

In e-commerce wordt cross selling vaak gebruikt op productpagina's en tijdens het betalingsproces. Het is een zeer effectieve tactiek voor het genereren van herhaalaankopen, waarmee de breedte van het assortiment aan klanten wordt getoond. Cross selling kan gebruikers wijzen op producten die ze voorheen niet kenden. Dit kan er bovendien voor zorgen dat u hun vertrouwen wint, omdat u aan een bepaalde behoefte van de klant voldoet.

Segmentatie

Het segmenteren van uw klanten in demografische groepen op basis van kenmerken zoals locatie, geslacht of leeftijd is een van de gemakkelijkste manieren om inzicht te krijgen in uw klanten. Als u meer te weten komt over hun houding en overtuigingen, begrijpt u beter waarom zij bij u kopen. Ook worden uw klanten op basis van psychografische kenmerken gesegmenteerd. Deze combinatie van demografische en psychografische kenmerken helpen u om erachter te komen wie uw klanten zijn, waar ze zijn en wat ze nodig hebben.

Relevantie

Nadat u uw klantenbestand gesegmenteerd hebt, moet u een cross selling strategie opstellen, zodat de producten en diensten die u suggereert, relevant zijn voor de koper. Maak een overzicht van de producten of diensten die klanten vaak samen kopen of afnemen, evenals andere gerelateerde producten. Cross selling werkt het beste wanneer u een aanbod doet waarbij een accessoire of een dienst voor een lagere prijs wordt aangeboden dan dat deze apart zou worden aangeschaft of afgenomen.

Veelgebruikte cross selling tactieken

Probeer items zoals een smartphone, screenprotector en beschermhoes te bundelen, om uw winst te maximaliseren en zorg ervoor dat de klant zich ervan bewust is dat ze alle drie de items nodig heeft voor een juist gebruik van de eerste aankoop. Als extraatje kunt u bundelpromoties toevoegen voor opvallende pakketkortingen.

Visuele hulpmiddelen

Deze tactiek is met name relevant voor mode- en lifestyleproducten, waarbij klanten vooral worden gedreven door visuele aspecten. Maak gebruik van video's en hoogwaardige productafbeeldingen om te laten zien hoe het product er in het echt uitziet en functioneert. Vraag de klant om het hele pakket te kopen in plaats van slechts één artikel te kopen.

Echter er zijn ook klanten die u uit uw cross selling-trechter wilt verwijderen: Mensen die veel service nodig hebben en mensen die ervoor zorgen dat uw winst als sneeuw voor de zon verdwijnt. Mensen die veel service nodig hebben maken vaak gebruik van de klantenservice. Ze hebben de neiging om voor elk probleem dat ze hebben de klantenservice te bellen, negeren vaak aanwijzigingen en proberen in contact te komen met andere medewerkers van uw bedrijf om tot een oplossing te komen.

Wanneer deze mensen extra producten aanschaffen, stijgen uw kosten omdat ze aanzienlijk sneller gebruik zullen maken van ondersteuning dan andere klanten. Dit soort klanten lijken de inkomsten te verhogen, maar dit is slechts voor korte duur. Ze zullen items die ze hebben gekocht eerder retourneren, betalingen te laat uitvoeren of contracten vroegtijdig beëindigen. Hoe meer ze kopen, hoe meer ze retourneren, en dat is wat uw bedrijf tijd en geld kan kosten.

Wanneer u dit soort klanten identificeert, dat is het raadzaam om deze klanten op de juiste manier te markeren in uw CRM-systeem (Customer Relationship Management System). Het gebruik van de juiste tags helpt u of uw verkoopteam om het cross sell proces met deze klanten niet te volgen.

Niet alle klanten zijn winstgevend, en cross selling aan de verkeerde klant kan u uiteindelijk op de lange termijn meer kosten.

Wat is het verschil tussen upselling en cross selling?

Upselling is een methode om klanten aan te moedigen een vergelijkbaar duurder product aan te schaffen, terwijl cross selling klanten uitnodigt om gerelateerde of aanvullende artikelen te kopen. Hoewel vaak door elkaar gebruikt, bieden beide verschillende voordelen en kunnen ze tegelijkertijd effectief zijn. Upselling en cross selling zijn beide aan te raden. Wanneer ze op de juiste manier worden uitgevoerd, bieden upselling en cross selling maximale waarde aan klanten en verhogen de inkomsten zonder de terugkerende kosten die andere marketingkanalen wel hebben.

E-commerce

Bureau SEO-SNEL helpt u met het ontwikkelen van effectieve e-commerce tactieken. Dankzij onze ervaren e-commerce specialisten weten we waar uw kansen liggen. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Cross Selling

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »