SEO SNEL bedrijfslogo

Robots.txt

Robots.txt

Robots txt

Zoekmachines en crawlers doorzoeken uw hele website. Wanneer u sommige delen van uw website hiervoor wilt afsluiten dan kunt u gebruik maken van een robot.txt bestand. Dit bestand kunt u in de hoofdmap van uw website plaatsen. In dit bestand geeft u aan welke delen wel en welke delen niet toegankelijk zijn. Het bestand maakt gebruik van de Robots Exclusion standard. Dit protocol met een beperkt aantal zoekopdrachten geeft aan welke secties van uw website toegankelijk zijn. Er zijn twee soorten webcrawlers: Mobiele webcrawlers en Desktop webcrawlers.

Wanneer moet ik robots.txt gebruiken?

U kunt robot.txt gebruiken wanneer u de webcrawlers toegang geeft tot belangrijke onderdelen van uw website. Google heeft een crawlbudget wat betekent dat u hier niet onnodig een beroep op moet doen. Wanneer u de toegang tot de gehele website wilt blokkeren dan is het niet handig om hiervoor robots.txt te gebruiken. Via andere pagina's en externe backlinks zullen ze uw website toch weten te vinden en vervolgens indexeren. Wanneer u Google de toegang tot de site wilt ontzeggen maakt u dan gebruik van de nofollow tag.

Met Robots.txt Afbeeldingen blokkeren

Robots.txt kan voorkomen dat afbeeldingen getoond worden in de zoekresultaten. Hiermee voorkomt u niet dat andere mensen links naar uw pagina's of afbeeldingen kunnen plaatsen.

Welke pagina's moet ik blokkeren met robots.txt?

Onbelangrijke bestanden als scripts en stijlbestanden kunt u gerust blokkeren. Zij hebben immers geen effect op het indexeren van uw website. Wanneer de crawlers hierdoor uw website niet goed begrijpen dan is het aan te raden om deze scripts niet te blokkeren.

Wat zijn de risico's van een robots.txt bestand?

Deze blokkeringsmethode kan risico's met zich meebrengen. Daarom is het verstandig om te begrijpen wat een robots.txt bestand precies inhoudt.

Wat zijn de robots.txt richtlijnen?

Het gebruik van een robots.txt bestand kan niet voorkomen dat ongewenste crawlers toch uw site bezoeken en indexeren. Google hanteert deze richtlijnen wel en houdt zich ook aan deze richtlijnen. Google crawlt en indexeert de robots.txt bestanden niet, maar dit wil niet zeggen dat uw webpagina's niet gevonden kunnen worden in Google. Wanneer er links staan op andere websites die wijzen naar uw website dan is het alsnog mogelijk dat uw website online gevonden zal worden.

Hoe maak ik een robots.txt bestand?

Wanneer u een robots.txt bestand wilt maken dan heeft u allereerst toegang nodig tot de root van de website. De belangrijkste termen zijn: User agent en Disallow. Disallow of niet toegestaan geeft aan dat een bepaalde URL van de website niet toegankelijk is voor de webcrawlers. Wanneer u Google wel toegang wilt geven tot een bepaalde URL dan gebruikt u Allow. Hieronder treft u een voorbeeld aan van een eenvoudig robots.txt bestand.

robots.txt bestand voorbeeld:

User-agent: *

Disallow:

WordPress Robots.txt-bestand maken en bewerken

WordPress maakt standaard automatisch een robots.txt-bestand voor uw site. Dus zelfs wanneer u niets doet, heeft uw site al standaard een robots.txt-bestand. U kunt testen of dit het geval is door "/robots.txt" toe te voegen aan het einde van uw domeinnaam. "https://www.seo-snel.nl/robots.txt" geeft bijvoorbeeld het robots.txt-bestand weer dat we hier bij SEO-SNEL gebruiken.

Omdat dit bestand op een server staat, kunt u het niet bewerken. Als u uw robots.txt-bestand wilt bewerken, moet u een fysiek bestand op uw server zetten dat u naar behoefte kunt bewerken.

Een Robots.txt bestand maken en bewerken met Yoast SEO

Als u de populaire Yoast SEO-plug-in voor WordpPress gebruikt, kunt u uw robots.txt-bestand rechtstreeks vanuit de interface van Yoast maken (en later bewerken). Voordat u toegang krijgt, moet u de geavanceerde functies van Yoast SEO inschakelen door naar SEO → Dashboard → Functies en geavanceerde instellingen te gaan.

Geavanceerde Yoast-functies inschakelen

Zodra dat geactiveerd is, gaat u naar SEOTools en vervolgens kunt u op File-editor klikken.

Toegang krijgen tot de Yoast-bestandseditor

Ervan uitgaande dat u nog geen fysiek Robots.txt bestand heeft, geeft Yoast u de optie om een robots.txt-bestand maken.

Zodra u op die knop heeft geklikt, kunt u de inhoud van uw Robots.txt-bestand rechtstreeks vanuit dezelfde interface bewerken.

Zelf een Robots.txt bestand maken voorbeeld:

Wij zijn uw partner als het gaat om het maken van een Robots.txt en het uploaden van dit bestand naar de server. Wij zorgen voor een goede positionering binnen de populaire zoekmachines. Hierdoor zal uw website beter gevonden worden in Google. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Robots txt

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »