SEO SNEL bedrijfslogo

Ansoff groeistrategie

Ansoff groeistrategie

Ansoff Matrix

De Ansoff Matrix is een marketingplanning model dat een bedrijf helpt zijn product- en marktgroeistrategie te bepalen.

Ansoffs product / marktgroeimatrix suggereert dat de pogingen van een bedrijf om te groeien afhangen van het feit of het nieuwe of bestaande producten in nieuwe of bestaande markten op de markt brengt. De output van de product / marktmatrix van Ansoff is een reeks van voorgestelde groeistrategieën die de richting aangeven voor de bedrijfsstrategie. Deze worden hieronder beschreven:

Hoe de Ansoff-matrix te gebruiken

Strategische vragen die kunnen worden beantwoord met behulp van de matrix zijn onder meer:

Marktpenetratie

Marktpenetratie: hoe kunt u meer van uw bestaande producten of diensten verkopen aan uw bestaande klantenbestand?

Vragen die gesteld kunnen worden:

Hoe kunnen we ons marktaandeel verdedigen?

Hoe kunnen we onze markt laten groeien?

Productontwikkeling

Deze strategie richt zich op het bereiken van de bestaande markt met nieuwe producten.

Vragen die gesteld kunnen worden:

Hoe kunnen we onze productportfolio uitbreiden door producten aan te passen of te ontwikkelen?

Marktontwikkeling

Marktontwikkeling is de naam voor een groeistrategie waarbij het bedrijf zijn bestaande producten probeert te verkopen in nieuwe markten.

Er zijn veel manieren om deze strategie te benaderen, waaronder:

Nieuwe geografische markten; bijvoorbeeld het exporteren van het product naar een nieuw land

Nieuwe productafmetingen of verpakking: bijvoorbeeld

Nieuwe distributiekanalen (bijvoorbeeld afstappen van verkopen via detailhandel naar verkopen met behulp van e-commerce)

Verschillende prijsstellingsbeleid om verschillende klanten aan te trekken of nieuwe marktsegmenten te creëren

Marktontwikkeling is een meer risicovolle strategie dan marktpenetratie ,omdat het zich richt op nieuwe markten.

Vragen die gesteld kunnen worden: Hoe kunnen we onze markt uitbreiden?

Door nieuwe marktsectoren aan te boren?

Door nieuwe geografische gebieden te bereiken?

Diversificatie

Diversificatie: hoe u nieuwe markten aanboort met nieuwe producten of diensten, uw omzet kunt vergroten met uw bestaande klantenbestand en met acquisitie.

U kunt meer dan een van deze strategieën uitvoeren afhankelijk van de fase waar uw bedrijf zich in bevind.

Ansoff Matrix toepassen

Het is tamelijk eenvoudig om de Ansoff-matrix te gebruiken om de risico's af te wegen die gepaard gaan met een aantal strategische opties.

Stap 1: Analyseer uw opties

Stap 2: Beheer risico's

Voer een risicoanalyse uit om een beter inzicht te krijgen in de gevaren van elke optie. (Als het er veel zijn, geef ze dan prioriteit door een Risico-effect / Waarschijnlijkheidsgrafiek te gebruiken.) Creëer vervolgens een plan dat de situaties aanpakt waar u het meest waarschijnlijk mee geconfronteerd zult worden.

Kies de beste optie

Inmiddels weet u misschien welke optie het meest geschikt is voor u en uw organisatie. U kunt ervoor zorgen dat dit echt de beste is met een laatste stap: gebruik de Decision Matrix Analysis om de verschillende factoren in elke optie te wegen en de beste keuze te maken.

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Ansoff Matrix

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »