SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is UTC Tijd?

Wat is UTC Tijd?

UTC Tijd

Wist u dat UTC eigenlijk staat voor Coordinated Universal Time? Hoe zit het met het feit dat Universal Time werd bedacht in 1884?

Huidige UTC-tijd

Coordinated Universal Time wordt als zodanig genoemd omdat het de standaard is waarop alle tijdzones zijn gebaseerd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is UTC een standaard, hoewel het ook vaak wordt aangezien voor een tijdzone, wat het niet is.

World timing centers van over de hele wereld hebben besloten om hun lokale klokken gesynchroniseerd te houden met behulp van de UTC-standaard. Andere tijdzones worden aangeduid door het verschil per uur tussen Coordinated Universal Time.

Hoe is UTC tot stand gekomen?

Er zijn eigenlijk twee hoofdcomponenten van de Universal Coordinated Time-standaard. Dat zijn de Internationale Atomic en Universele Tijd.

TAI of International Atomic Time is een schaal die helpt bij het bepalen van de snelheid waarmee klokken moeten tikken. Het wordt bepaald door de tijd van meer dan 200 atoomklokken wereldwijd te combineren. Met andere woorden, het is behoorlijk accuraat.

UT1 of Universele tijd wordt bepaald door de rotatie van de aarde. Vanwege dat feit wordt het ook wel astronomische of zonnetijd genoemd. Het is wat tijdwaarnemers gebruiken om de lengte van een enkele dag op onze planeet te meten.

Dankzij deze twee elementen wordt UTC gebruikt om klokken in verschillende landen over de hele wereld te synchroniseren, in 24 verschillende tijdzones.

Universal Time is tot stand gekomen tijdens de Washington Meridian Conference in 1884. Dit is het moment waarop het idee van een 24-uurs tijdzone - een concept dat we momenteel gebruiken - tot wasdom kwam en op grote schaal werd aangenomen.

Voor die tijd was Greenwich Mean Time of GMT de wereldstandaard. Pas in 1960 kwam het International Radio Consultative Committee met het concept van Coordinated Universal Time. Een jaar later, in 1967, werd het officieel aangenomen als de primaire tijdwaarnemingsnorm.

Vandaag de dag wordt Greenwich Mean Time niet meer als standaard beschouwd, maar is het de naam van een van de 24 tijdzones op aarde, gebruikt door landen zoals Afrika, West-Europa en het Verenigd Koninkrijk (tijdens het winterseizoen).

Lijst met UTC-tijdzones

Deze lijst biedt een overzicht van de verschillende UTC-tijdvzones. U ziet het tijdsverschil - in uren en minuten - tussen de verschillende gebieden en Coordinated Universal Time (UTC).

UTC -12: 00

Baker Island

Howland Island

UTC -11: 00

Amerikaans Samoa

Midway-eilanden

UTC -10: 00

Frankrijk

Frans-Polynesië

Nieuw Zeeland

Cook Eilanden

Verenigde Staten

Alaska – Aleoeten

Hawaii

UTC -9: 30

Frankrijk

Frans-Polynesië, Marquesas-eilanden

UTC -9: 00

Frankrijk

Frans-Polynesië, Gambier-eilanden

Verenigde Staten

Alaska

UTC -8: 00

Canada

British Columbia

Yukon

Mexico

Baja California

Verenigd Koninkrijk

Pitcairneilanden

Verenigde Staten

Californië

Washington

Oregon

UTC -7: 00

Canada

Alberta

Verenigde Staten

Colorado

Las Vegas

UTC -6: 00

Belize

Costa Rica

Guatemala

Honduras

Mexico

tabasco

Veracruz

Yucatan

Nicaragua

Canada

Manitoba

Ontario (Westen)

Verenigde Staten

Alabama

Illinois

Kansas

Missouri

Texas

UTC -5: 00

Bahamas

Brazilië

acre

Amazonas

Canada

Nunavut (Oost)

Ontario

Quebec

Colombia

Jamaica

Verenigde Staten

Florida

Massachusetts

New Jersey

New York

Washington D.C.

UTC -4: 30

Venezuela

UTC -4: 00

Barbados

Canada

Nova Scotia

Prince Edward eiland

Quebec (Verre Oosten)

UTC -3: 30

Canada

Labrador

Newfoundland

UTC -3: 00

Argentinië

Buenos Aires

San Juan

Brazilië

Rio de Janeiro

Sao Paulo

Chili

Suriname

Uruguay

UTC -2: 00

Brazilië

Fernando de Noronha

UTC -1: 00

Kaapverdië

Denemarken

Groenland

Portugal

UTC +0: 00

UTC

Gambia

IJsland

Marokko

Senegal

Gaan

UTC +1: 00

Andorra

Kroatië

Duitsland

Nigeria

Verenigd Koninkrijk

UTC +2: 00

Botswana

Egypte

Israël

Letland

Oekraïne

Denemarken

Zwitserland

Nederland

UTC +3: 00

Bahrein

Ethiopië

Irak

Rusland

Tsjetsjenië

Kursk

Moskou stad

Somalië

Jemen

UTC +3: 30

Iran

UTC + 4:00

Armenië

Oman

Seychellen

Verenigde Arabische Emiraten

UTC +4: 30

Afghanistan

UTC +5: 00

West-Kazachstan

Maldiven

Pakistan

Rusland

chelyabinsk

Oezbekistan

UTC +5: 30

Indië

Sri Lanka

UTC +5: 45

Nepal

UTC +6: 00

Bangladesh

Bhutan

Kirgizië

Rusland

Omsk

Verenigd Koninkrijk

Brits-Indisch oceaan gebied

UTC +6: 30

Australië

Cocoseilanden

Myanmar

UTC +7: 00

Cambodja

Laos

West-Mongolië

Thailand

Vietnam

UTC +8: 00

Brunei

China

Maleisië

Filippijnen

Singapore

Taiwan

UTC +8: 30

Noord Korea

UTC +8: 45

West Australië

Eucla

UTC +9: 00

Japan

Zuid-Korea

Palau

Timor-Leste

UTC +9: 30

Australië

Noordelijk Territorium

Zuid Australië

UTC +10: 00

Australië

Australian Capital Territory

Nieuw Zuid-Wales

Queensland

Tasmanië

Victoria

Gefederaliseerde Staten van Micronesië

Chuuk State

Yap State

Papoea-Nieuw-Guinea

Verenigde Staten

Guam

noordelijke Mariana eilanden

UTC +10: 30

Australië

Nieuw Zuid-Wales

Lord Howe Island

UTC +11: 00

Gefederaliseerde Staten van Micronesië

Kosrae-staat

Pohnpai State

Nieuw-Caledonië

Papoea-Nieuw-Guinea

Autonome regio Bougainville

Solomon eilanden

Vanuatu

UTC +11: 30

Norfolk Island

UTC +12: 00

Fiji

Marshall eilanden

Nauru

Nieuw Zeeland

Tuvalu

UTC +12: 45

Nieuw Zeeland

Chatham-eilanden

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. UTC Tijd

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »