SEO SNEL bedrijfslogo

7s-Model

7s-Model

7s-model

Het McKinsey 7s-model is een hulpmiddel dat het organisatieontwerp van een bedrijf analyseert door te kijken naar 7 belangrijke interne elementen: strategie, structuur, systemen, gedeelde waarden (shared values), stijl, personeel (staff) en vaardigheden (skills), om te bepalen of ze effectief zijn uitgelijnd en de organisatie in staat stellen om zijn doelstellingen te bereiken.

McKinsey 7s-model werd in de jaren tachtig ontwikkeld door McKinsey-consultants Tom Peters, Robert Waterman en Julien Philips met hulp van Richard Pascale en Anthony G. Athos. Sinds de introductie wordt het model veel gebruikt door academici en blijft het een van de meest populaire strategische tools. Het doel van het model was om te laten zien hoe 7 elementen van het bedrijf: structuur, strategie, vaardigheden (skills), personeel (staff), stijl, systemen en gedeelde waarden (shared values), samen kunnen worden uitgelijnd om effectiviteit in een bedrijf te bereiken. Het belangrijkste punt van het model is dat alle zeven gebieden met elkaar verbonden zijn en een verandering in een gebied vereist verandering in de rest van een bedrijf om effectief te kunnen functioneren.

Hieronder vindt u het McKinsey-model, dat de verbindingen tussen zeven gebieden weergeeft en deze opdeelt in 'Soft Ss' en 'Hard Ss'. De vorm van het model benadrukt de onderlinge verbondenheid van de elementen.

Het model kan in veel situaties worden toegepast en is een waardevol hulpmiddel wanneer organisatieontwerp in twijfel wordt getrokken. De meest voorkomende toepassingen van het raamwerk zijn:

Om organisatorische veranderingen te vergemakkelijken.

Om te helpen bij het implementeren van een nieuwe strategie.

Om te bepalen hoe elk gebied in de toekomst kan veranderen.

Om de fusie van organisaties te vergemakkelijken.

7s factoren

In het McKinsey-model zijn de zeven organisatiegebieden onderverdeeld in de 'zachte' en 'harde' gebieden. Strategie, structuur en systemen zijn harde elementen die veel gemakkelijker te identificeren en te beheren zijn in vergelijking met zachte elementen. Aan de andere kant zijn zachte gebieden, hoewel moeilijker te beheren, de basis van de organisatie en hebben ze meer kans om het blijvende concurrentievoordeel te creëren.

7s factoren

Hard S

Strategie

Staf – Personeel

Systems - Systemen

Shared Values - Gedeelde waarden

Soft S

Style – Stijl

Staff – Personeel

Skills – Vaardigheden

Strategie is een plan dat door een bedrijf is ontwikkeld om een duurzaam concurrentievoordeel te behalen en de concurrentie op de markt aan kan. Wat betekent een goed uitgelijnde strategie in het 7s McKinsey-model? Over het algemeen is een degelijke strategie duidelijk geformuleerd, op de lange termijn gericht, helpt het om concurrentievoordeel te behalen en wordt versterkt door een sterke visie, missie en waarden. Maar het is moeilijk te zeggen of een dergelijke strategie goed is uitgelijnd met andere elementen wanneer ze alleen worden geanalyseerd. Dus de sleutel in het 7s-model is niet om naar uw bedrijf te kijken om de geweldige strategie, structuur, systemen en etc. te vinden, maar om te kijken of deze is uitgelijnd met andere elementen. Korte termijnstrategie is bijvoorbeeld meestal een slechte keuze voor een bedrijf, maar als deze is afgestemd op andere 6 elementen, kan dit sterke resultaten opleveren.

Structuur vertegenwoordigt de manier waarop bedrijfsonderdelen zijn georganiseerd en bevat de informatie over wie verantwoordelijk is. Met andere woorden, structuur is het organigram van het bedrijf. Het is ook een van de meest zichtbare en gemakkelijk te veranderen elementen van het raamwerk.

Systemen zijn de processen en procedures van het bedrijf, die de dagelijkse activiteiten van het bedrijf onthullen en laten zien hoe beslissingen worden genomen. Systemen zijn het gebied van het bedrijf dat bepaalt hoe zaken worden gedaan en het moet de belangrijkste focus zijn voor managers tijdens organisatorische veranderingen.

Skills zijn de vaardigheden die de medewerkers bezitten waardoor een bedrijf zeer goed kan presteren. Ze omvatten ook capaciteiten en competenties. Tijdens organisatorische verandering, doet zich vaak de vraag voor welke vaardigheden het bedrijf echt nodig heeft om zijn nieuwe strategie of nieuwe structuur te versterken.

Staff houdt zich bezig met welk type en hoeveel werknemers een organisatie nodig heeft en hoe ze zullen worden aangeworven, opgeleid, gemotiveerd en beloond.

Stijl vertegenwoordigt de manier waarop het bedrijf naar buiten toe wordt uitgedragen door managers, hoe ze omgaan en welke acties ze ondernemen. Met andere woorden, het is de managementstijl van de bedrijfsleiders.

Shared Values gedeelde waarden vormen de kern van het McKinsey 7s-model. Het zijn de normen en standaarden die het gedrag van medewerkers en bedrijfsacties sturen en vormen dus de basis van elke organisatie.

SEO bureau Gouda

SEO Bureau SEO-SNEL Gouda maakt uw website beter zichtbaar in de zoekmachines. Dankzij onze ervaren SEO-Specialisten weten we waar uw kansen liggen. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. 7s Model

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »