SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is Churn Rate?

Wat is Churn Rate?

Churn Rate

Churn Rate is een statistiek die wordt uitgedrukt in percentages en die de snelheid meet waarmee een bedrijf zijn klanten of abonnees verliest binnen een bepaalde periode. Afhankelijk van de aard van uw bedrijf, kan klantverloop verwijzen naar het sluiten van een account, het annuleren van een abonnement, het besluit van de koper om in een andere winkel te winkelen of om een contract met uw bedrijf niet te verlengen.

Hoe wordt Churn Rate berekend?

Wanneer u beslist wat klantverloop voor uw bedrijf betekent, kunt u verder gaan met rekenen. Hoewel de metriek van het verlooppercentage geschikter is voor SaaS-bedrijfsmodellen, kan deze worden aangepast aan e-commerce en aangepast aan de doelen die u wilt bereiken. U moet echter een duidelijke definitie hebben van wat een actieve klant voor u betekent en wanneer u bedenkt dat die klant afgehaakt is.

De eenvoudigste formule om het verlooppercentage of Churn Rate te berekenen is:

(aantal churns gedurende een bepaalde periode): (aantal klanten aan het begin van die periode) x 100 = churn rate%

Bijvoorbeeld:

5 verloren klanten: 100 startende klanten x 100 = 5% churn rate

Waarom haken klanten af?

Hoewel er geen magisch antwoord op deze vraag is, zijn er een paar waarschijnlijke oorzaken voor churn:

De klant waardeert het product niet langer - Wat de klant het eerst naar het product trok en het geïnspireerde eerste gebruik, is niet langer aanwezig. Dit kan een verandering in de prioriteiten van de klant zijn of een verandering in het product zelf.

Motiverende factoren om het product te gebruiken bestaan niet meer. Klanten kopen en gebruiken een product omdat het een probleem oplost of een behoefte beantwoordt, maar niet alle problemen en behoeften zijn permanent.

Klant gefrustreerd over de gebruikerservaring van het product - Ontevredenheid over bruikbaarheid, gebrek aan functies of aanhoudende bugs en prestatieproblemen kunnen een klant wegjagen.

Het product mist een verplichte mogelijkheid die door de gebruiker wordt vereist - een klant heeft het product nodig om iets te doen, maar het product biedt die functionaliteit niet (of de klant is niet op de hoogte van of heeft geen training gekregen over hoe hij die mogelijkheid kan gebruiken.

Waarde voor de klant rechtvaardigt de kosten niet - de ROI voor de klant is er niet meer.

De klant heeft een alternatieve oplossing gevonden / is overgestapt. Dit kan een directe concurrent zijn of een indirect alternatief dat gratis is of al beschikbaar is (d.w.z. in plaats van een herinneringsapp schrijft de klant zijn aantekeningen gewoon op papier).

Schade aan de productreputatie - Dit kan een cyberveiligheidsprobleem zijn, opmerkelijke prestatieproblemen, slechte klantenservice of slechte handelingen van het bedrijf of de werknemers van het bedrijf.

Elke vertrekkende klant heeft natuurlijk zijn eigen motivatie om zijn gebruik stop te zetten. Het verlaten van enquêtes / interviews en het analyseren van het gebruiksgedrag van omgewisselde klanten kan grotere trends onthullen.

Google Tag Management beheer

Wij zijn uw partner als het gaat om Google Tag Management beheer. We maken uw website sneller. Hierdoor zal uw bedrijf online beter worden gevonden. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Churn Rate

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »