SEO SNEL bedrijfslogo

Year over Year

YoY

Year over Year

Een year over year of jaar-op-jaar berekening vergelijkt een statistiek voor één periode met dezelfde periode van het voorgaande jaar. De periode is voor een maand of op kwartaalbasis. Het groeitempo op jaarbasis berekent de procentuele verandering gedurende de afgelopen twaalf maanden.

Als u kijkt naar de prestaties van year over year YoY, dan kunt u meten of de financiële prestaties van een bedrijf verbeteren, statisch zijn of verslechteren. In financiële rapporten kunt u bijvoorbeeld lezen dat een bepaald bedrijf meldde dat zijn inkomsten de afgelopen drie jaar voor het derde kwartaal op een year over year YoY-basis zijn gestegen.

Waarom het uitmaakt:

Year over year informatie is handig bij het zoeken naar trends of het meten van prestaties ten opzichte van doelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het vergelijken van year over year informatie tussen bedrijven met verschillende startdatums van het fiscale jaar een analyse kan verstoren; wat de beste periode van het jaar is voor een bedrijf kan variëren en seizoensgebonden factoren kunnen hierdoor scheef gaan. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de extra dag in schrikkeljaren ook vergelijkingen kan vertroebelen.

Hoe u year over year YoY groei kunt berekenen

Berekening van year over year groei is niet moeilijk. U kunt gemakkelijk resultaten boeken door de informatie van uw balans te gebruiken.

Kies eerst wat u wilt meten en de periode waarnaar u wilt kijken. Vaak meet u de omzet. Maar u kunt elke meetbare gebeurtenis gebruiken die jaarlijks wordt herhaald.

Om de vergelijking te starten, trekt u het getal van vorig jaar van het getal van dit jaar af. Dit geeft u het totale verschil voor het jaar. Als het aantal positief is, betekent dit dat u een winst had. Als het aantal negatief is, had u een verlies.

Deel het verschil vervolgens door het getal van vorig jaar. Dit geeft u het groeipercentage op jaarbasis.

Tot slot, vermenigvuldig het aantal met 100 om uw resultaat in een percentage om te zetten om het zo het year over year percentage te kunnen berekenen. De year over year groeiformule is: Groei op jaarbasis = [(dit jaar - vorig jaar) / vorig jaar] x 100

YoY en seasonality (seizoensgebondenheid)

De YoY-aanpak kan ook nuttig zijn bij het analyseren van de maandelijkse omzetgroei, vooral wanneer de inkomstenbronnen periodiek zijn. Dit maakt een goede vergelijking van de omzet mogelijk in plaats van het vergelijken van de opbrengsten van maand op maand, waarbij grote seizoenswisselingen kunnen zorgen voor een verkeerd beeld.

In de seizoensgebonden beddengoed industrie zou het bijvoorbeeld nuttiger zijn om de omzetgroei te vergelijken tussen december 2018 en december 2019 (waar de verkopen hoog zijn vanwege de winter), in tegenstelling tot het vergelijken van juni 2018 tot juni 2019, waar de vakanties hebben plaatsgevonden. Door maanden op jaarbasis te vergelijken, wordt de vergelijking relevanter dan twee opeenvolgende maanden die worden beïnvloed door wisselende seizoenen of andere factoren.

Er zijn veel belangrijke financiële analyse- en waarderingsmethoden. Het is in het belang van beleggers om meer dan de financiële resultaten van een bedrijf in een bepaald kwartaal of jaar te analyseren.

Klantloyaliteit onderzoeken

Groei van omzet en besparen op kosten met loyaliteit metingen? Vergroot de Loyaliteit onder uw Consumenten, Medewerkers of Zakelijke partners. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Year over Year

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »