SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is viral marketing?

virale marketing

Viral marketing genereert interesse in een merk of product (en dus potentiële verkopen) door middel van berichten die zich snel van persoon tot persoon verspreiden. Het idee is dat de gebruikers er zelf voor kiezen om de content te delen.

Vanwege hun snelheid en het feit dat ze delen gemakkelijk maken, zijn sociale netwerken de natuurlijke habitat van dit soort marketing. Het meest voorkomende voorbeeld van de afgelopen tijd is het creëren van emotionele, verrassende, grappige of unieke video's op YouTube, die vervolgens worden gedeeld op Facebook, Twitter en andere kanalen.

Maar viral gaan kan best tricky zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat bij dit soort campagnes een groot deel van de controle in handen van de gebruikers is en het risico bestaat dat de boodschap verkeerd wordt geïnterpreteerd of geparodieerd. Aan de andere kant kan een succesvolle viral campagne wonderen verrichten voor de resultaten van uw merk.

Wat maakt viral marketing effectief?

Sociale media hebben de kracht en het potentieel van mond-tot-mondreclame en buzzmarketing die de inkomsten van het bedrijf aanzienlijk vergroot. In het verleden vond mond-tot-mondreclame plaats in de context van privégesprekken tussen familie en vrienden, en buzzmarketing was afhankelijk van communicatiemethoden met lage snelheid, zoals kranten, om het woord op grote schaal te verspreiden.

Tegenwoordig vindt mond-tot-mondreclame plaats via digitale marketingkanalen waar gebruikers zich bezighouden met marketingcontent en deze delen op hun sociale platforms. Een enkele share op sociale media kan met één druk op de knop honderden, duizenden of zelfs miljoenen mensen bereiken. Iets delen op sociale media is een eenentwintigste-eeuwse versie van mond-tot-mondreclame, behalve dat het duizenden keren effectiever kan zijn.

Naarmate meer bedrijven het enorme potentieel van viral marketing voor het bereiken van hun ideale klanten hebben ontdekt, hebben marketeers ontdekt welke factoren bijdragen aan een succesvolle viral marketingcampagne. Een theorie die bekend staat als het STEPPS-model beschrijft zes factoren die ervoor zorgen dat een bericht viraal gaat.

Social currency - Als het delen van een stuk content ervoor zorgt dat een gebruiker er goed uitziet voor zijn publiek, is de kans groter dat hij het deelt. Gebruikers kunnen social currency ontlenen aan hun associatie met uw merk of met de content zelf of de berichtgeving ervan.

Triggers - Social currency zorgt ervoor dat mensen over uw viral content praten, triggers zorgen ervoor dat ze erover blijven praten. Een trigger is elke vorm van stimulus die gedachten en ideeën oproept of met elkaar verbindt. Het concept van triggers verklaart waarom de verkoop van Mars candybars toenam terwijl NASA zijn missie naar Mars organiseerde. Mensen zagen 'Mars' elke dag in het nieuws en werden getriggerd om de candybars te kopen. Viral marketing moet aansluiten bij de dagelijkse ervaringen van consumenten.

Emotie - Mensen zijn in wezen emotionele schepsels en emotionele berichten zijn het beste voor het trekken van onze aandacht. Of het nu gaat om een schattige dierenvideo of een campagne ter ondersteuning van een wetenschappelijk onderzoek, het is een belangrijke stap om uw publiek aan te spreken en uw inhoud te laten delen. Emotie houdt verband met social currency, aangezien deelnemers een sociaal voordeel kunnen ervaren door gevoelig te lijken of bezorgdheid te tonen over een belangrijk sociaal probleem.

Openbaar – Wanneer een bericht op een openbare plaats wordt gepresenteerd, is de kans groter dat mensen het bericht delen. Openbare presentatie van een bericht fungeert als sociaal bewijs van dat bericht. Als een gebruiker van sociale media ziet dat veel van zijn/haar contacten (of een spraakmakend persoon) een specifiek bericht verspreiden, zijn ze misschien meer geneigd om dat bericht ook te delen.

Praktische waarde - Een geweldige manier om een bericht viraal te laten gaan, is ervoor te zorgen dat het enige praktische waarde heeft wanneer het wordt geconsumeerd of gedeeld. Mensen vinden het heerlijk om anderen te helpen of bij te dragen aan een goed doel, en zullen gemakkelijk een viral boodschap verspreiden als het hen de kans geeft om iemand te helpen.

Verhalen - Mensen denken in termen van verhalen, en er is iets aan een echt meeslepend verhaal dat ervoor zorgt dat gebruikers van sociale media het willen verspreiden onder hun vrienden en contacten. Het vertellen van een geweldig verhaal over uw bedrijf, product of klanten in een beknopte, impactvolle indeling (vooral video) is een geweldige manier om sociale betrokkenheid te genereren die merkherkenning bevordert.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Viral Marketing

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »