SEO SNEL bedrijfslogo

Branded content

Branded content

Branded Content

Geen enkele digitale marketingcampagne is compleet zonder content te produceren. Content is de beste manier om een relatie met uw klanten op te bouwen en uw boodschap te verspreiden. De grootste uitdaging van content marketing is om de juiste toon tegen uw publiek aan te slaan. Branded content is een vorm van media die de lijnen tussen entertainment en marketing combineert, waarbij de behoeften van klanten die een sterkere band met hun favoriete merken willen hebben worden voorzien. Dit is misschien wel de reden waarom in 2016 90% van de B2C-marketeers opteerden voor branded content.

Branded Content definitie

De term Branded content zag het levenslicht ergens in 2001, en een paar jaar later werd de 'Branded Content Marketing Association' opgericht. Sindsdien zijn er een aantal verschillende definities bekend. Een aantal tegenstrijdige, en een aantal overeenkomstige, maar een goede definitie van de term branded content blijft moeilijk.

Wat is Branded Content?

Branded content is een marketingtechniek waarbij content wordt gekoppeld aan een merk waardoor consumenten een connectie kunnen maken met het merk.

Om deze definitie nader te bekijken, zullen we de belangrijkste kenmerken van branded content verder definiëren:

Het is gericht op de waarden van het merk, niet op de producten of diensten. Hoewel het het format van een klassieke tv reclame kan aannemen, is het meer gebaseerd op de ontastbare eigenschappen van het merk dan op de specifieke kenmerken van het aanbod.

Het probeert een gesprek en bekendheid rond het merk te genereren. Meer dan alleen op zoek naar een directe verkoop of conversie, probeert branded content het publiek te beïnvloeden en een gesprek rond het merk aan te wakkeren. Daarom zijn de belangrijkste statistieken voor het meten van het succes van merkgerelateerde branded content meestal gericht op de bekendheid en het aantal vermeldingen.

Genereert toegevoegde waarde voor de gebruiker. Normaal gesproken beschouwen we reclame als een prijs die we betalen om de content te consumeren die ons echt interesseert, maar branded content probeert deze realiteit om te draaien en content te maken die gebruikers echt willen consumeren. Over het algemeen komt deze meerwaarde in de vorm van entertainment.

Doet een beroep op emoties. Het gebruik van emoties om te overtuigen gaat terug tot de tijd van Aristoteles, en vandaag de dag is dit nog steeds een effectief. Merkgerelateerde branded content probeert geen rationele argumenten te gebruiken over waarom een merk beter is dan de concurrentie, maar probeert in plaats daarvan op een meer intiem niveau contact te maken met het publiek.

Het maakt gebruik van storytelling. Wat dit soort content eigenlijk zoekt, is in wezen een representatief verhaal van het merk om vervolgens te kunnen vertellen aan de kijker, met een protagonist een begin, midden en einde.

Het kan worden gepresenteerd via meerdere formats en kanalen. Branded content is een zeer flexibel concept, dus het kan worden aangepast aan veel verschillende formats: video-content, podcasts, interactieve formats, videogames, evenementen of combineer meerdere formats om de geschiedenis van het merk te vertellen. Op dezelfde manier zijn er ook veel verschillende bronnen om het te verspreiden, van applicaties tot sociale netwerken tot de website van het merk.

De content kan ook door anderen worden gemaakt. Het is heel gewoon dat merken samenwerken met filmregisseurs of andere bekende mensen om zo opvallende content te kunnen maken. Maar de samenwerking houdt hier niet op: het is ook mogelijk om gebruikers zelf hun verhalen over het merk te laten vertellen en zo betrokken te raken bij het merk.

Wat maakt branded content anders?

Het concept achter branded content is dat het niet dezelfde oude 'hard-selling' reclame is die u in pop-up advertenties of op uw tv ziet. In tegenstelling tot advertorials, die de feiten over een product weergeven, overeenkomtstig met de functie en vorm van het platform, gaat branded content over het maken van verbindingen.

Terwijl de traditionele marketing zich richt op het informeren van klanten over de voordelen, functies en unieke verkooppunten van een bedrijf, houdt de branded content van een merk er een andere aanpak op na. Het kijkt eerst naar het verhaal achter de gemiddelde consument, zodat bedrijven zich kunnen vastklampen aan de harten en de geest van hun publiek op een manier die ook op een creatieve manier met een product verbindt. In plaats van de consument te vertellen wat het beste van een product is, vinden merkproducten een probleem dat hun klanten ervaren en laat ze zien hoe het op te lossen is. Branded content is een mix van marketing, storytelling en sociale connectiviteit die consumenten vanuit een emotioneel en persoonlijk niveau benadert.

Terwijl branded content marketing een mogelijkheid biedt om op een nieuwe manier klanten te betrekken door relaties te creëren door emotie en entertainment, is het nog steeds noodzakelijk dat marketeers solide, meetbare gegevens over hun doelgroep opbouwen. Zonder de juiste gegevens kunnen marketeers alleen maar raden wat hun klanten willen.

Goede branded content kan een positieve associatie creëren tussen een merk en het publiek. Het is echter belangrijk om een evenwicht te vinden zodat uw publiek zich er goed bij voelt. Het moet nog wel promotie zijn, zodat de consument weet dat de content afkomstig is van u en uw merk. Tweederde van de klanten voelt zich misleidt wanneer ze later ontdekken dat een bepaald evenement gesponsord is door een Merk voor reclame doeleinden.

Klantenbinding

Wij zijn uw partner als het gaat om het produceren van Branded Content. Hierdoor zal uw bedrijf een betere relatie opbouwen met uw klanten. Persoonlijk contact en een hoge mate van service zijn hierbij belangrijk. Een vast contactpersoon zal u begeleiden en bij vragen wordt u direct geholpen. We verlaten de opdracht pas als u tevreden bent.
  1. Home
  2. Branded Content

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »