SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is year to date?

Betekenis

Year to date (YTD) verwijst naar de periode vanaf het begin van het huidige jaar tot een bepaalde datum voor het einde van het jaar. Met andere woorden, year to date is gebaseerd op het aantal dagen vanaf het begin van het kalenderjaar (of boekjaar) tot een bepaalde datum. Het wordt vaak gebruikt in de boekhouding en financiën voor financiële rapportagedoeleinden.

Year to date: fiscaal jaar versus kalenderjaar

De YTD kan worden gebruikt met betrekking tot een kalenderjaar of een fiscaal jaar. Dit is belangrijk om te beseffen, aangezien niet alle bedrijven een fiscaal jaar hebben dat op 1 januari begint.

Daarom, als iemand YTD gebruikt terwijl hij verwijst naar het kalenderjaar, is dit de periode tussen 1 januari en de opgegeven datum. Als iemand YTD gebruikt met betrekking tot een fiscaal jaar, is dit de tijdsperiode tussen het begin van het fiscale jaar van een bedrijf en de opgegeven datum.

Het fiscale jaar van bedrijf A begint bijvoorbeeld op 31 januari. Het is nu 30 maart. De YTD met betrekking tot het kalender- en fiscale jaar tot 30 maart is als volgt:

Bedrijf A Kalender YTD: Periode van 1 januari tot 30 maart.

Bedrijf A Fiscaal YTD: Periode van 31 januari tot 30 maart.

Wanneer de YTD niet specifiek naar een kalender- of fiscaal jaar verwijst, is het veilig om aan te nemen dat de YTD verwijst naar het kalenderjaar.

Formule voor year to date rendementen op een portefeuille

De formule voor het berekenen van het YTD-rendement op een portefeuille met betrekking tot het kalenderjaar is als volgt:

Year to date – Formule

Opmerking: de YTD formule kan worden toegepast op elke situatie waarin een persoon de waardeverandering vanaf het begin van het jaar tot een bepaalde datum wil meten. In plaats van de YTD op een portefeuille te berekenen, kan de formule bijvoorbeeld worden gebruikt om de YTD te berekenen op verkoopcijfers, bedrijfskosten, inkomsten, aandelenrendementen, obligatierendementen, enz.

Voorbeeld van portefeuillerendementen tot nu toe

Op 1 januari 2018 belegde Colin € 50.000 in aandelen en € 200.000 in obligaties om een gediversifieerde portefeuille te vormen. De portefeuilleverdeling is 20% (€ 50.000/€ 250.000) in aandelen en 80% (€ 200.000/€ 250.000) in obligaties. Na een aantal maanden de portefeuille te hebben bewaard, wil Colin het year to date rendement op zijn portefeuille bepalen. De waardeverandering van aandelen en obligaties in de portefeuille van Colin wordt als volgt weergegeven:

Year to date (YTD) Portefeuillerendementen

Als Colin het jaarrendement tot en met augustus wil berekenen, wordt dit als volgt berekend:

Year to date portefeuillerendementen - voorbeeld 1

Door de portefeuille aan te houden van 1 januari tot augustus, bedraagt Colin's year to date rendement op zijn portefeuille daarom 8,117%.

De berekening van het jaar tot nu toe voor andere maanden is vergelijkbaar - alleen de teller verandert. Het year to date rendement tot maart is bijvoorbeeld:

Year to date portefeuillerendementen - voorbeeld 1a

Voorbeeld van YTD op stock returns

Overweeg een aandeel waarvan de aandelenkoers aan het begin van het kalenderjaar € 17,50 was. Op 9 februari keerde het bedrijf een dividend per aandeel uit van € 0,50. De huidige datum is 15 maart, met een aandelenkoers van € 18,50. Colin wil graag zijn year to date rendement op dit aandeel berekenen.

Year to date (YTD) op stock returns

Daarom genereerde het aandeel een year to date rendement van 8,571%. Houd er rekening mee dat alle winsten uit het aanhouden van de aandelen, inclusief ontvangen dividenden, worden meegenomen in de berekening van het rendement op de investering.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Year To Date

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »