SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is een baseline?

Projectmanagement

Een baseline in projectmanagement is een duidelijk gedefinieerd startpunt voor uw projectplan. Het is een vast referentiepunt om de voortgang van uw project te meten en te vergelijken. Hiermee kunt u de prestaties van uw project in de loop van de tijd beoordelen.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw project op schema ligt om binnen zes weken af te ronden. Is dat goed of slecht? Als de baseline van uw planning een voltooiing van vier weken heeft, kunt u zien dat er een probleem is en moet uw team mogelijk aanpassingen maken om de voortgang te versnellen.

Een project baseline heeft doorgaans drie componenten: planning, kosten en reikwijdte. Vaak worden deze drie baselines afzonderlijk gecontroleerd, en gerapporteerd om ervoor te zorgen dat ze allemaal op schema liggen. Wanneer het volledig is geïntegreerd, kan dit een performance measurement baseline (PMB) worden genoemd.

Een PMB biedt u de mogelijkheid om efficiënt te monitoren en te beheren hoe een wijziging in één component de andere beïnvloedt. Wanneer uw baselines bijvoorbeeld zijn geïntegreerd, kunt u snel zien hoe een vertraging in de planning de projectkosten zal beïnvloeden. Veel organisaties beschikken echter niet over de tools en processen die nodig zijn om de drie baselines volledig te integreren.

Hoe stel ik een project baseline op?

Om een project baseline op te stellen, moet u eerst de reikwijdte van uw project bepalen. Dit kan worden gedaan met een scope, een lijst met projectdoelstellingen en deliverables. Splits al het werk dat nodig is om deze resultaten te bereiken op in afzonderlijke taken en subtaken met gedetailleerde beschrijvingen.

Vervolgens moet u uw projectplanning in kaart brengen met duidelijk gedefinieerde deadlines en een definitieve deadline. Een goed hulpmiddel om hier te gebruiken is een Gantt-diagram, dat gemakkelijk kan worden bewerkt en aangepast aan veranderende deadlines. Schat in hoe lang elke taak zal duren en wijs de middelen dienovereenkomstig toe.

Nu moet u de totale kosten van uw project plannen. Houd rekening met alle relevante factoren, waaronder uurtarieven, beschikbare middelen en variërende PPC-kosten. Koppel dit budgetplan aan uw planning om ervoor te zorgen dat de twee op elkaar zijn afgestemd.

De baseline van uw project moet duidelijk worden geschetst voordat u door kunt gaan naar de volgende fase: de buy-in van belanghebbenden. Organiseer een vergadering om uw plan te presenteren, eventuele zorgen van belanghebbenden aan te pakken en de nodige wijzigingen aan te brengen. Dit is een belangrijke stap bij het bepalen van de baseline van uw project, omdat het eventuele ontwerpfouten aan het licht brengt, die gemakkelijker te verhelpen zijn voordat u met het project begint.

Voorbeeld van een project baseline

Neem deze marketingcampagne voor sociale media als een eenvoudig voorbeeld van een project baseline:

Uw werkgever heeft u gevraagd om een social media campagne op te zetten die samenvalt met de lancering van een nieuw product. U krijgt een projectbudget toegewezen en uw doel is om naamsbekendheid op te bouwen en verkoop van het product aan te moedigen.

Daarom zou uw project baseline er ongeveer zo uit kunnen zien:

Omvang/leveringen: 500 directe verkoop

Schema: Een maand

Kosten: €1.000

In dit baseline voorbeeld van een project moet u eerst alle taken schetsen die nodig zijn om uw conversieratio te verbeteren en het einddoel van 500 verkopen te bereiken. Dit omvat plannen voor posts op social media voor verschillende platforms met gedetailleerde tekst- en ontwerpinstructies. Vervolgens kunt u uw planning in een contentkalender in kaart brengen, inclusief datums en tijden voor elk bericht. Maak ten slotte een gedetailleerd budget om uw kosten over verschillende sectoren te verdelen, bijvoorbeeld PPC-kosten voor Facebook advertenties.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Baseline

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »