SEO SNEL bedrijfslogo

De Voordelen van het Uitbesteden van Online Marketing

Online Marketing Uitbesteden?

SEO Uitbesteden

Google Ads Uitbesteden

Jaren geleden was het mogelijk voor een medewerker om naast andere taken ook marketing op zich te nemen. Online marketing is nu echter zo ingewikkeld geworden dat elk aspect een andere specialist vereist.

Online marketing is zelfs een van de meest complexe activiteiten die u binnen uw bedrijf onderneemt. Omdat het altijd in ontwikkeling is, kan het voor niet-marketeers moeilijk zijn om de nieuwste ontwikkelingen bij te houden.

Dit is de reden waarom veel bedrijven ervoor kiezen om online marketing uit te besteden. Maar is dat de juiste beslissing voor u? Hoe kiest u tussen in-house en uitbesteden van online marketing?

Waarom besteden bedrijven bepaalde diensten uit?

Online marketing is slechts een van de diensten die bedrijven uitbesteden. Veel kleine tot middelgrote bedrijven gebruiken uitbesteden ook om extern talent te vinden voor andere activiteiten.

U kunt veel verschillende diensten uitbesteden, maar de voornaamste reden voor uitbesteden is dezelfde: het stelt uw bedrijf in staat om geen personeel aan te hoeven nemen, wat een tijdrovend en kostbaar proces is. Bovendien betekent het dat huidige medewerkers kunnen blijven werken aan de kernactiviteiten van het bedrijf.

Intern of marketing uitbesteden

Hoe zit het met in-house versus online marketing uitbesteden? Dit is misschien wel de belangrijkste dienst om uit te besteden, omdat er zoveel soorten online marketing zijn. Daarom, zelfs als u een expert op het gebied van sociale media zou inhuren, heeft deze persoon mogelijk alleen een basiskennis van SEO - en vice versa. Om alle verschillende expertisegebieden te bestrijken, heeft u een team van zes tot acht mensen nodig.

Grote bedrijven kunnen het zich veroorloven om al deze experts in huis te hebben, maar het samenstellen van zo'n team ligt buiten het bereik van de meeste middelgrote bedrijven, laat staan kleine bedrijven.

Hoeveel kost uitbesteden?

Afhankelijk van de diensten die u wilt uitbesteden, kunt u verwachten dat u een bedrag van € 1.000 tot € 10.000 per maand betaalt. Als u net met uw bedrijf bent begonnen, betaalt u rond de € 1.000. Marketing omvat voornamelijk het ontwikkelen van uw online aanwezigheid en het opbouwen van naamsbekendheid. Grotere bedrijven betalen rond de € 10.000, omdat ze het volledige aanbod online marketingdiensten nodig hebben om te kunnen blijven groeien.

Voordelen van het uitbesteden van online marketing

Het uitbesteden van online marketing heeft tal van voordelen:

Toegang tot het toptalent

Zelfs het inhuren van slechts één expert kan te duur zijn voor uw bedrijf. Door online marketing uit te besteden, krijgt u toegang tot een breed scala aan talent voor een betaalbare prijs.

Bespaar geld op de lange termijn

Het lijkt misschien alsof het uitbesteden van marketing duur is, maar als u de kosten vergelijkt met het inhuren van intern personeel, bespaart u een aanzienlijk bedrag. Houd rekening met salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en andere kosten: u krijgt een heel team voor een fractie van wat u een fulltime medewerker zou betalen.

Maak gebruik van de beste tools

Een groot aantal tools kunnen u helpen uw marketinginspanningen te verbeteren. Ze verbeteren bijvoorbeeld de analyse, versnellen de implementatie en leiden tot een hogere ROI.

Geen van deze tools is te duur voor u. Het probleem is dat als u ze allemaal bij elkaar optelt, ze ver buiten het budget van de meeste kleine bedrijven vallen. Wanneer u uw online marketing uitbesteedt, is toegang tot tools vaak in de prijs inbegrepen.

Minimale trainingsvereisten

U moet het online marketingbureau informatie over uw bedrijf geven, maar verder is er geen training nodig. Telkens wanneer er een verandering is op het gebied van online marketing (zoals een update van het Google-algoritme of een social mediaplatform dat een nieuwe functie toevoegt), kunt u verwachten dat uw online marketingbureau een training voor het team verzorgt.

Voorkom afhankelijkheid van één enkele medewerker

Kleine en middelgrote bedrijven die wel online marketeers in dienst nemen, merken vaak dat ze zich maar één werknemer kunnen veroorloven. Neemt deze medewerker een ziektedag of vakantie op, dan gaat de marketing even op pauze. Terwijl er een aantal zakelijke activiteiten zijn die u in de wacht kunt zetten, is online marketing daar niet een van. Als een teamlid om welke reden dan ook niet kan werken, heeft het online marketingbureau bij uitbesteden altijd iemand anders die het werk kan overnemen.

Nieuwe ideeën

De professionals van een online marketingbureau kunnen een nieuw perspectief bieden. Ze zullen samenwerken om met ideeën te komen waar geen enkel individu alleen op zou komen, wat elk aspect van uw marketing zal verbeteren.

Daarentegen kan alleen het ontvangen van ideeën van uw eigen medewerkers leiden tot een tunnelvisie, vooral als uw medewerkers allemaal een vergelijkbare achtergrond hebben of als uw team vrij klein is.

Nadelen van het uitbesteden van digitale marketing

Er zijn enkele nadelen aan online marketing uitbesteden - het is belangrijk om deze ook in gedachten te houden.

Verlies de controle over uw merkimago

Veel ondernemers aarzelen wanneer ze de eerste keer willen uitbesteden, omdat ze het idee om de controle over elk aspect van hun bedrijf op te geven niet leuk vinden. Het is waar dat het marketingteam uw bedrijf in een nieuwe richting op kan sturen, vooral op het gebied van merkimago.

Er zijn twee dingen die u moet doen om te voorkomen dat dit een probleem wordt

Geef eerst duidelijk aan wat u wilt, inclusief het imago dat u voor uw merk wilt creëren. Ten tweede, accepteer dat het marketingteam weet wat ze doen. U moet erop kunnen vertrouwen dat het online marketingbureau de juiste beslissingen neemt voor uw bedrijf.

Risico op inconsistenties

Uw strategie kan inconsistenties bevatten als u van het ene marketingbureau naar het andere overstapt. Dit kan nodig zijn als uw eerste keuze niet aan uw verwachtingen voldoet. U kunt dergelijke problemen volledig voorkomen door vanaf het begin het juiste online marketingbureau te selecteren. Dit betekent tijd steken in het uitzoeken wat uw bedrijf nodig heeft.

Beperkte beschikbaarheid

Een groot verschil tussen een online marketingbureau en eigen personeel is dat het bureau ook andere klanten heeft. Ze kunnen niet al hun tijd aan uw behoeften besteden, wat betekent dat u mogelijk op uw werk moet wachten, vooral als u om wijzigingen vraagt.

Niemand kent uw bedrijf zoals u

Alleen u en uw interne medewerkers begrijpen het DNA van uw bedrijf. Om uw marketingstrategie effectief te laten zijn, is het echter belangrijk dat het bureau zoveel mogelijk over uw bedrijf weet. Dit kan een uitdaging zijn en het kan betekenen dat u het bureau moet vragen om aanpassingen te maken voordat u marketingcampagnes kunt lanceren, vooral in het begin.

Welke taken moet u uitbesteden?

Er zijn enorm veel online marketingtaken die u kunt uitbesteden. Om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen, moet u er meerdere combineren. De volgende zijn enkele van de belangrijkste die u zeker moet uitbesteden als u geen interne expertise heeft.

Zoekmachine optimalisatie

Om ervoor te zorgen dat gebruikers u online kunnen vinden, moet u zoekmachineoptimalisatie gebruiken. SEO is niet alleen ingewikkeld, het verandert voortdurend. Zelfs als het personeel van uw bedrijf bekend is met SEO tactieken van twee jaar geleden, hebben ze al verouderde kennis. U hebt ondersteuning nodig van iemand die op de hoogte blijft van de laatste updates.

Webdesign en -ontwikkeling

Uw marketinginspanningen zullen lang niet zo effectief zijn als u geen gebruiksvriendelijke, geoptimaliseerde website heeft. Als u al een website heeft, kan het de moeite waard zijn om het bureau te vragen deze bij te werken om aspecten als SEO en navigatie te verbeteren.

Contentmarketing

Het element dat SEO en uw website met elkaar verbindt, is content. Via contentmarketing creëert u content voor uw website en blog, evenals guest posts om nog meer verkeer naar uw website te trekken en leads te genereren. Een online marketingteam bestaat uit een strateeg om de beste strategie te bepalen, een zoekwoordonderzoeker, een schrijver om de content te maken en een SEO-expert om ervoor te zorgen dat de content wordt geoptimaliseerd.

Email marketing

Als u eenmaal leads hebt gegenereerd, is een van de beste manieren om ze te informeren door middel van e-mailmarketing. U kunt bijvoorbeeld regelmatig een e-mailnieuwsbrief sturen met interessante, nuttige informatie die uw bedrijf als autoriteit positioneert. Marketeers bij een online marketingbureau weten hoe ze e-mails moeten schrijven die converteren.

Social media marketing

Klanten verwachten u te vinden op social media. Social media marketing is echter een van de meest tijdrovende activiteiten, omdat het noodzakelijk is om constant nieuwe content te creëren en regelmatig te posten. Daarnaast moet u interactie hebben met gebruikers om de betrokkenheid hoog te houden. Een ervaren social media marketeer kan dit en weet hoe u resultaten kunt meten om u strategie te blijven verbeteren.

Google Ads

Bovenstaande zijn allemaal organische methoden van online marketing. Door Google Ads advertenties in de mix op te nemen, kunt u uw bereik verder vergroten, zowel op sociale media als in zoekresultaten. Vertrouwen op professionele marketeers zorgt ervoor dat u het grootst mogelijke rendement uit uw investering haalt.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Online Marketing Uitbesteden

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »