SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is een Trigger?

event based marketing

Trigger marketing bestaat uit het versturen van berichten of notificaties op een bepaald moment, in antwoord op een evenement (event based marketing). Verschillende gebruikersacties activeren verschillende berichten om maatwerk te maximaliseren. Wat nog belangrijker is, is dat het bereiken van klanten op het perfecte moment de kans op conversie vergroot.

Bij dit soort marketing draait alles om events. Een event kan een gebruikersactie zijn (een whitepaper downloaden, meer dan 3 minuten op een bepaald gedeelte van uw website doorbrengen, een app installeren, enz.) of een specifieke datum (Vaderdag, Kerstmis, Black Friday, enz.). Elk van deze gebeurtenissen genereert een aangepast antwoord voor bepaalde gebruikers. Met Kerstmis kunt u bijvoorbeeld een e-mail over speelgoed sturen naar gebruikers met jonge kinderen.

Een van de belangrijkste sleutels om marketing te activeren, is automatisering. Dit kan worden gedaan door middel van tools, zoals HubSpot, en het stelt ons in staat om de impact te maximaliseren en zeer geavanceerde campagnes te creëren met een minimale tijdsinvestering.

Een ander kenmerk om in gedachten te houden is dat hoewel e-mails een veelvoorkomend voorbeeld zijn van trigger marketingcampagnes, dit soort campagnes niet beperkt zijn tot e-mail. Op trigger based mobile marketing is ook een trend om op te letten en een goede manier om het meeste uit uw app te halen.

Trigger e-mailcampagnes kunnen zo complex en geavanceerd zijn als uw strategie toestaat. Als richtlijn om aan de slag te gaan, zijn dit enkele van de meest voorkomende 'sleutelmomenten' om dergelijke campagnes te lanceren.

Verbeterde klantervaring, tevredenheid en loyaliteit

Het bieden van een geweldige klantervaring is essentieel voor succes. Door gepersonaliseerde berichten te verzenden die zeer relevant en perfect getimed zijn, krijgen uw klanten het gevoel dat u weet wat ze nodig hebben, en u zorgt ervoor dat ze het krijgen.

Klanten die zich gewaardeerd en verzorgd voelen, zijn klanten die meer en vaker zullen kopen en bij elke aankoop meer zullen uitgeven. Een geweldige klantervaring en -tevredenheid leiden tot een hogere klantloyaliteit.

Door uw trigger marketing en -automatisering te gebruiken om klanten betrokken en responsief te houden, bouwt u vertrouwen op en kunt u uw klanten opnieuw aanspreken en behouden. Verbeterde klantloyaliteit leidt ook tot meer customer advocacy, wat een sleutelelement is in het succes van online marketing.

Verhoogde merkbekendheid

Door uw leads tevreden te houden en het gevoel te hebben dat ze gezien en gewaardeerd worden, in elke fase van de koopcyclus, zorgt u ervoor dat u top of mind bent wanneer ze klaar zijn om te kopen. U bent ook top of mind als ze een aanbeveling doen aan anderen.

Naast directe verkoop zijn merkbekendheid en customer advocacy belangrijke aspecten van elke trigger marketingcampagne, omdat ze leiden tot hogere conversies.

Zorg voor leads in elke fase van de klantreis

Leads koesteren en betrokken houden met relevante, informatieve en nuttige informatie in elke fase van het klanttraject is de beste manier om ze te behouden tot de conversie.

Trigger marketing is vooral handig om klanten door de funnel te leiden door te identificeren waar ze aarzelen en hun terughoudendheid op dat precieze punt op hun reis aan te pakken.

Hoe trigger marketing te gebruiken?

Trigger marketingcampagnes werken het beste wanneer uw geautomatiseerde marketingtriggers nauwkeurig zijn gedefinieerd, en de actie die ze activeren onmiddellijk en zeer relevant is voor de ontvanger op dat moment.

Om dit te bereiken, moet u rekening houden met de volgende vijf stappen wanneer u uw evenement of op trigger based marketingcampagne opzet:

Ken uw Buyer Persona

Het goed begrijpen van uw buyer persona is vooral belangrijk voor geautomatiseerde marketingcampagnes, waar geen ruimte is voor een flexibele aanpak.

Met een nauwkeurige en gedetailleerde customer- of buyer persona kunt u de pijnpunten, motivaties en uitdagingen van de klant analyseren in elke fase van hun reis.

Zo vindt u in elke fase van de reis de juiste manieren om uw communicatie en aanbod te personaliseren, wat leidt tot hogere conversies. Uw automatiseringsprocessen kunnen die informatie vervolgens gebruiken en op grote schaal implementeren, waardoor zoveel mogelijk potentiële klanten een geweldige klantervaring krijgen.

Identificeer uw gebeurtenistriggers en stel uw geautomatiseerde marketingtriggers in

Trigger marketing is afhankelijk van software, waarvoor duidelijk gedefinieerde 'als/dan'-criteria moeten worden ingesteld, zodat een actie kan worden gestart door een gebeurtenistrigger.

Triggers kunnen gebaseerd zijn op alles wat uw software kan meten. Die meetbare ‘event’ of ‘trigger’ zet vervolgens een actie of reeks acties in gang.

Een manier om te bepalen waar/wanneer uw triggers het meest effectief zijn, is door uw customer lifecycle te analyseren en te zien waar u klanten verliest. Waar vallen klanten af?

Op die punten zullen op triggers gebaseerde communicatie en relevante, waardevolle aanbiedingen een effectieve manier zijn om ze weer aan het werk te krijgen en ervoor te zorgen dat ze door de funnel blijven bewegen.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Trigger

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »