SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is Technische SEO?

Technische SEO is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het verwijst naar het proces van het optimaliseren van de technische aspecten van een website om de ranking en zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de technische SEO en de verschillende aspecten ervan.

Technische SEO bestaat uit verschillende elementen. Het gaat onder meer om de website-architectuur, de snelheid en de responsiviteit van de website, de metadata en de manier waarop de website wordt gecodeerd. Elk van deze elementen speelt een cruciale rol bij het verbeteren van de zoekmachine ranking van een website.

Een van de belangrijkste aspecten van technische SEO is de website-architectuur. Dit verwijst naar de manier waarop de pagina's van de website zijn gestructureerd en georganiseerd. Een goed georganiseerde website-architectuur zorgt voor een betere gebruikerservaring en maakt het voor zoekmachines eenvoudiger om de pagina's van de website te crawlen en te indexeren. Een belangrijk onderdeel van een goede website-architectuur is een logische en eenvoudige URL-structuur. De URL's van de pagina's moeten duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Een ander belangrijk aspect van technische SEO is de snelheid van de website. Een trage website kan een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring en de ranking in zoekmachines. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de website snel laadt en responsief is op verschillende apparaten en schermgroottes. Een aantal manieren om de snelheid van de website te verbeteren zijn het optimaliseren van afbeeldingen, het minimaliseren van het aantal HTTP-verzoeken en het gebruik van caching.

Metadata is ook een belangrijk onderdeel van technische SEO. Metadata verwijst naar de beschrijvende informatie die wordt toegevoegd aan de HTML-code van een pagina, zoals de titel van de pagina, de beschrijving van de inhoud en de trefwoorden die de inhoud van de pagina beschrijven. Deze metadata is belangrijk omdat zoekmachines deze informatie gebruiken om te begrijpen waar de pagina over gaat en hoe deze relevant is voor zoekopdrachten van gebruikers.

Ten slotte speelt de manier waarop de website wordt gecodeerd een belangrijke rol bij technische SEO. Een website die goed is gecodeerd, is over het algemeen beter geoptimaliseerd voor zoekmachines en biedt een betere gebruikerservaring. Het is belangrijk om de website te coderen volgens de beste praktijken van webontwikkeling en om te zorgen dat de code schoon en gemakkelijk te begrijpen is.

Een ander belangrijk aspect van technische SEO is het gebruik van gestructureerde gegevens. Gestructureerde gegevens zijn stukjes code die aan een pagina worden toegevoegd om zoekmachines te helpen begrijpen wat er op de pagina staat. Dit kan helpen om de inhoud van de pagina te categoriseren en te begrijpen welke delen van de inhoud belangrijk zijn voor gebruikers. Gestructureerde gegevens kunnen ook worden gebruikt om rich snippets te genereren, zoals afbeeldingen, beoordelingen en prijzen. Rich snippets zijn extra informatie die in de zoekresultaten van zoekmachines worden weergegeven naast de titel en beschrijving van de pagina. Deze extra informatie kan de aandacht van gebruikers trekken en hen aanmoedigen om op de link te klikken.

Het gebruik van gestructureerde gegevens vereist enige kennis van HTML en schema.org, een vocabulaire van gestructureerde gegevens dat wordt gebruikt door zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het is belangrijk om de juiste soorten gestructureerde gegevens te gebruiken en om ze correct te implementeren om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn.

Een ander belangrijk aspect van technische SEO is mobiele optimalisatie. Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten om te zoeken op internet, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat een website goed werkt op mobiele apparaten. Dit betekent dat de website moet worden ontworpen met een responsief ontwerp dat zich aanpast aan verschillende schermformaten en dat de pagina's snel moeten laden op mobiele netwerken.

Google heeft ook aangekondigd dat ze "mobile-first indexing" zullen implementeren, wat betekent dat de mobiele versie van een website als basis zal worden gebruikt voor het bepalen van de ranking in zoekmachines. Dit betekent dat het nog belangrijker is om ervoor te zorgen dat de mobiele versie van een website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Ten slotte is het belangrijk om regelmatig technische SEO-audits uit te voeren om eventuele problemen of fouten op te sporen en op te lossen. Dit kan worden gedaan met behulp van verschillende hulpmiddelen en software, zoals Google Search Console en Screaming Frog SEO Spider.

Een technische SEO-audit omvat onder meer het controleren van de website-architectuur, de snelheid van de website, de metadata en gestructureerde gegevens, de mobiele optimalisatie en de algehele codering van de website. Het oplossen van eventuele problemen die tijdens de audit worden gevonden, kan de ranking van de website in zoekmachines verbeteren en de gebruikerservaring van de website verbeteren.

In conclusie, technische SEO is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie en omvat verschillende aspecten, waaronder website-architectuur, snelheid en responsiviteit van de website, metadata en gestructureerde gegevens, codering en mobiele optimalisatie. Het is belangrijk om deze aspecten te begrijpen en te optimaliseren om de ranking van een website in zoekmachines te verbeteren en de gebruikerservaring te verbeteren. Door regelmatig technische SEO-audits uit te voeren, kunnen eventuele problemen of fouten worden opgespoord en opgelost om de website te optimaliseren voor zoekmachines.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Technische SEO

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »