SEO SNEL bedrijfslogo

Script

Wat is een Script?

script

In veel besturingssystemen is het mogelijk om systeemcommando's te geven door gebruik te maken van een Command Line Interface. DOS en Windows hebben bijvoorbeeld een 'DOS-opdracht'-box (zie Alle programma's -> Accessoires -> opdrachtprompt) en Linux heeft zijn' shell'-opdrachten.

Dit is allemaal goed en wel, maar het kan erg vervelend worden om elke keer dat je een repetitieve taak wilt uitvoeren, dezelfde reeks opdrachten in te typen. Dit is waar scripts in het spel komen:

Een script is een tekstbestand waarmee u elke opdracht kunt weergeven. Wanneer het script wordt uitgevoerd, worden de opdrachten regel voor regel naar het besturingssysteem gestuurd.

Een DOS 'batch' bestandsscript kan bijvoorbeeld de volgende opdrachten hebben: -

cd d:

cd d: \ Mystuff

dir *. *

Dit script gaat naar schijf D: en vervolgens naar de map met de naam 'Mystuff'. Vervolgens worden alle bestanden in die map weergegeven. Scripts worden vaak gebruikt om taken uit te voeren zoals back-ups, defragmenteren, hernoemen van bestanden en mappen, enzovoort. In Windows heeft Microsoft 'vbscript' ontwikkeld waarmee u Windows-opdrachten kunt schrijven. VBscript-bestanden hebben de extensie .vbs

Wat is een script?

Scripts zijn onzichtbaar voor het oog van de bezoeker, maar hun beschikbaarheid binnen de code van een website bepaalt hoe de website zich gedraagt als reactie op bepaalde klikverzoeken van de gebruiker. Behalve voor het World Wide Web worden ook scripts gebruikt voor de automatisering van processen op een lokale computer. Al met al hebben scripts er veel toe bijgedragen dat het web zo'n bruikbare en door flexibiliteit aangedreven omgeving is als we het tegenwoordig gewend zijn. Elk script vertegenwoordigt een tekstdocument met een lijst met instructies die door een bepaald programma of scriptbeheerder moeten worden uitgevoerd, zodat de gewenste geautomatiseerde actie kan worden bereikt. Dit voorkomt dat gebruikers veel ingewikkelde stappen moeten doorlopen om bepaalde resultaten te bereiken tijdens het browsen op een website of het werken op hun pc. Door het tekstkarakter van de scripts kunnen ze worden geopend en bewerkt met behulp van een eenvoudige teksteditor

Macro's

Macro's waren het volgende niveau van scripts, dat erg populair werd in de jaren tachtig, toen de grafische gebruikersinterfaces zich hadden gevestigd. Met een macro kunnen herhaalde toetsaanslagen en muisbewegingen worden opgenomen en vervolgens eenvoudig worden uitgevoerd. De macro's waren de eerste fase van de GUI (grafische gebruikersinterface) en worden tegenwoordig in bijna alle tekst- of spreadsheet-editors, zoals Word, Excel of OpenOffice, gebruikt.

Scripting aan de clientzijde

Toen scripttalen hun weg naar de internetwereld vonden, waren ze opgedeeld in twee delen: scripting aan de clientzijde en scripting aan de serverzijde. Scripttalen aan de clientzijde zijn scripts die worden uitgevoerd in de browser van de client. Enkele van de meest populaire zijn: HTML; CSS (Cascading Style Sheets), waarmee meta-informatie over stijl kan worden gescheiden van de inhoud; XML, dat over het algemeen alleen wordt gebruikt voor gegevensopslag, maar met CSS kan worden gebruikt in plaats van HTML; en JavaScript, ook wel bekend als EMACS. Het belangrijkste van dergelijke scripts is dat hun broncode voor iedereen zichtbaar is - ze hoeven alleen maar de "View source" -functie van hun webbrowser te gebruiken. Dit heeft veel beginnende programmeurs geholpen bij hun eerste stappen en is een geweldige manier om de basisprincipes van client-side scripting te leren.

Server-side scripting

Wanneer een script wordt aangeduid als een "server-side script", betekent dit dat het wordt uitgevoerd op de server en dat de bezoeker van de website alleen het resultaat kan zien. Hierdoor kunnen veel gecompliceerde scripts worden gebruikt, aangezien de server is toegewijd aan de uitvoering ervan. Het stelt de scripts ook in staat verbinding te maken met databases en gegevens ervan te gebruiken tijdens het uitvoeren. Populaire server-side scripts zijn PHP, Python, Perl, etc.

Scripts met NTC Hosting

NTC Hosting biedt volledig geoptimaliseerde servers die de meeste populaire server-side scripts zoals Perl, Python en PHP ondersteunen. Ze worden aangedreven door de stabiele combinatie van Linux en Apache om de benodigde snelheid en stabiliteit te bieden voor de uitvoering van uw scripts, ongeacht welke van onze webhostingplannen u kiest.

Script betekenis

Een scenario is een geschreven stuk tekst voor een film, televisieshow of andere media, dat de beweging, acties en dialoog van personages uitdrukt. Scenario's of scripts vormen de blauwdruk voor de film. Een scenario is geschreven in een specifiek formaat om onderscheid te maken tussen karakters, actielijnen en dialoog.
  1. Home
  2. Script

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »