SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is een RFM Analyse?

Een RFM analyse is een veelgebruikte marketingtechniek die wordt gebruikt om klanten te segmenteren op basis van hun recente aankopen, de frequentie van hun aankopen en de totale waarde van hun aankopen. De analyse is gebaseerd op de theorie dat klanten die recent, frequent en duurzaam hebben gekocht, waarschijnlijk loyale klanten zijn die de grootste kans hebben om terug te keren en meer te kopen.

RFM staat voor Recency, Frequency en Monetary Value. Recency verwijst naar hoe recent de klant een aankoop heeft gedaan. Frequency verwijst naar hoe vaak de klant aankopen doet en Monetary Value verwijst naar de totale waarde van de aankopen van de klant. De RFM analyse gebruikt deze drie factoren om klanten in verschillende segmenten te verdelen.

Bij het uitvoeren van een RFM analyse worden klanten gescoord op basis van hun recente aankopen, de frequentie van hun aankopen en de totale waarde van hun aankopen. Deze scores worden vervolgens gebruikt om klanten in verschillende segmenten te verdelen.

Recency wordt meestal gemeten in dagen, weken of maanden, afhankelijk van de frequentie van de aankopen van de klant en het type product dat wordt verkocht. Voor sommige bedrijven kan het bijvoorbeeld belangrijk zijn om klanten te segmenteren op basis van recente aankopen die minder dan 30 dagen oud zijn, terwijl voor andere bedrijven het belangrijker kan zijn om klanten te segmenteren op basis van recente aankopen die minder dan 90 dagen oud zijn.

Frequency wordt meestal gemeten in het aantal aankopen dat een klant heeft gedaan in een bepaalde periode, zoals een jaar. Voor sommige bedrijven kan het belangrijk zijn om klanten te segmenteren op basis van het aantal aankopen dat ze in het afgelopen jaar hebben gedaan, terwijl voor andere bedrijven het belangrijker kan zijn om klanten te segmenteren op basis van het aantal aankopen dat ze in de afgelopen zes maanden hebben gedaan.

Monetary Value wordt gemeten aan de hand van de totale waarde van de aankopen van een klant over een bepaalde periode, zoals een jaar. Voor sommige bedrijven kan het belangrijk zijn om klanten te segmenteren op basis van hun totale uitgaven in het afgelopen jaar, terwijl voor andere bedrijven het belangrijker kan zijn om klanten te segmenteren op basis van hun totale uitgaven in de afgelopen zes maanden.

De scores voor Recency, Frequency en Monetary Value worden meestal gecombineerd om klanten in verschillende segmenten te verdelen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een lijst maken van hun klanten en ze rangschikken op basis van hun scores voor Recency, Frequency en Monetary Value. Vervolgens kunnen ze deze lijst gebruiken om klanten in verschillende segmenten te verdelen.

De vier meest voorkomende segmenten die bij een RFM analyse worden gebruikt zijn:

High Value Customers - Deze klanten hebben de hoogste scores voor Recency, Frequency en Monetary Value. Dit zijn vaak de meest loyale klanten die regelmatig terugkeren en veel geld uitgeven. Bedrijven moeten deze klanten koesteren en belonen met speciale aanbiedingen en loyaliteitsprogramma's om hun tevredenheid en retentie te vergroten.

Loyal Customers - Deze klanten hebben hoge scores voor Frequency en Recency, maar misschien niet zo hoog voor Monetary Value. Deze klanten hebben de neiging om regelmatig terug te keren en zijn loyaal aan het bedrijf. Bedrijven moeten deze klanten belonen en stimuleren om hun totale uitgaven te verhogen.

Big Spenders - Deze klanten hebben hoge scores voor Monetary Value, maar misschien niet zo hoog voor Frequency en Recency. Deze klanten zijn waardevol vanwege hun hoge uitgaven, maar het is belangrijk om te proberen hen te stimuleren om vaker te kopen en terug te keren.

Potentiële Loyalisten - Deze klanten hebben lage scores voor alle drie factoren, maar ze hebben wel potentieel om loyale klanten te worden. Bedrijven moeten deze klanten aanspreken en hen aanmoedigen om meer te kopen en regelmatig terug te keren. Door deze klanten te behandelen als potentiële loyalisten, kunnen bedrijven hun klantenbestand vergroten en hun omzet verhogen.

Het gebruik van een RFM analyse kan bedrijven helpen om hun klantenbestand beter te begrijpen en te segmenteren. Door klanten te identificeren op basis van hun recente aankopen, frequentie van aankopen en totale waarde van aankopen, kunnen bedrijven gerichte marketingcampagnes ontwikkelen en aanbiedingen doen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en interesses van elke klantensegment. Dit kan leiden tot meer tevreden klanten, verhoogde klantloyaliteit en hogere omzet.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. RFM Analyse

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »