SEO SNEL bedrijfslogo

Marktaandeel

Wat is marktaandeel?

Marktaandeel

Elke branche heeft een doelmarkt en elk bedrijf binnen een branche heeft een percentage van de markt in handen. Dat is marktaandeel. Het marktaandeel wordt berekend op nationaal niveau, maar ook op meer regionaal en lokaal niveau om het specifieke marktaandeel te bepalen. De eenvoudigste manier om het marktaandeel te berekenen, is door het totale aantal verkopen voor een bedrijf te nemen en dat aantal vervolgens te delen door de totale verkoop van de branche.

Belang van marktaandeel

Hoewel het marktaandeel een bedrijf geen duidelijkheid geeft met betrekking tot zijn winstgevendheid, biedt het wel belangrijke inzichten over de inkomsten, groei en nettowinst van een bedrijf. Dit heeft te maken met schaalvoordelen. Hoe groter de onderneming, hoe beter ze op een kostenefficiëntere manier grotere aantallen mensen kan bedienen. In termen van de leek: hoe groter het bedrijf, hoe economischer dat bedrijf producten of diensten kan leveren aan elke klant. Vanwege grote bestellingen worden goederen of voorraden gekocht tegen hogere kortingen. Dus zelfs tegen dezelfde prijs als zijn concurrenten, kan een groter bedrijf met een groter marktaandeel een hogere nettowinst behalen, waardoor het in het algemeen een sterker bedrijf wordt. Het stelt het bedrijf ook in staat om meer kortingen aan te bieden, waardoor het marktaandeel nog hoger wordt, aangezien het bedrijf nieuwe klanten van zijn concurrenten afpakt.

Hoe u marktaandeel kunt winnen

Bedrijven die hun marktaandeel willen vergroten, hebben een aantal opties. Ze kunnen naar marketing en reclame kijken om nieuwe klanten aan te trekken, nieuwe producten voor de markt te ontwikkelen, prijzen te verlagen om de concurrentie te ondermijnen, of proberen de omvang van hun doelmarkt uit te breiden door een beroep te doen op nieuwe demografieën.

Innovatie en disruptie zijn ook geweldige manieren om het marktaandeel te vergroten. Het aanbieden van een nieuwe technologie - waar concurrenten geen toegang toe hebben - is immers een zeer effectieve manier om gebruikers te overtuigen om naar uw product of dienst te migreren.

Formule marktaandeel

De formule voor marktaandeel is:

Marktaandeel = (verkoopopbrengst van specifiek bedrijf in tijdsperiode X) / (totale verkoopopbrengst van relevante markt in tijdsperiode X)

Laten we aannemen dat bedrijf XYZ € 50 miljoen per jaar aan apps verkoopt. Als het totale aantal verkochte apps van alle bedrijven op de markt € 100 miljoen bedraagt, heeft bedrijf XYZ een marktaandeel van 50%.

Marktaandeel = (€ 50 miljoen) / (€ 100 miljoen)

Marktaandeel betekenis

Er zijn verschillende soorten marktaandelen. Marktaandelen kunnen waarde of volume zijn. Het marktaandeel in waarde is gebaseerd op het totale aandeel van een bedrijf in de totale verkoop per segment. Volumes verwijzen naar het werkelijke aantal eenheden dat een bedrijf verkoopt ten opzichte van het totale aantal eenheden dat op de markt wordt verkocht.
  1. Home
  2. Marktaandeel

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »