SEO SNEL bedrijfslogo

Long Tail

De term long tail is afkomstig van Chris Anderson, de auteur van het boek The Long Tail: Why the Future of Business is Selling Less of More. Het concept van de long tail verwijst naar een economisch fenomeen waarbij een groot aantal nichemarkten gezamenlijk een significant deel van de markt uitmaken. Hieronder bespreken we wat de long tail is, waarom het belangrijk is en hoe het van toepassing kan zijn op verschillende sectoren.

Wat is de Long Tail?

De long tail verwijst naar de verkoop van een groot aantal unieke items met een lage verkoopfrequentie, in tegenstelling tot een klein aantal populaire items met een hoge verkoopfrequentie. In traditionele economieën was het gebruikelijk om producten te verkopen die voldeden aan de vraag van de massa, wat resulteerde in een focus op een beperkt aantal populaire producten. De opkomst van digitale technologieën, zoals e-commerce en streamingdiensten, heeft echter geleid tot de mogelijkheid om een groot aantal unieke items aan te bieden, zelfs als deze slechts een paar keer per jaar worden verkocht.

Waarom is de Long Tail belangrijk?

De long tail is belangrijk omdat het de verkoop van unieke items mogelijk maakt die niet zouden passen in het traditionele winkelmodel. Het aanbieden van deze items kan een bedrijf helpen om een breder publiek aan te trekken en tegelijkertijd te voldoen aan de behoeften van individuele klanten. Dit kan leiden tot een toename van de verkoop en winstgevendheid, evenals de mogelijkheid om te concurreren met grotere bedrijven die zich richten op de populaire items.

Hoe is de Long Tail van toepassing op verschillende sectoren?

Muziekindustrie: De muziekindustrie is een van de eerste sectoren die de long tail hebben omarmd. Digitale muziekdiensten zoals iTunes en Spotify bieden miljoenen nummers aan, waardoor consumenten toegang hebben tot een breed scala aan muziekgenres en artiesten die vroeger moeilijk te vinden waren.

Boekenindustrie: De opkomst van e-readers en online boekwinkels heeft de long tail in de boekenindustrie mogelijk gemaakt. Het aanbieden van een groot aantal unieke titels kan een boekhandelaar helpen om zich te onderscheiden van de concurrentie en klanten aan te trekken die op zoek zijn naar nicheboeken.

Film- en televisie-industrie: Streamingdiensten zoals Netflix en Amazon Prime Video bieden een breed scala aan films en tv-shows aan, waaronder een groot aantal oudere en niche-titels. Dit heeft de kijkervaring van de consument veranderd, omdat ze toegang hebben tot een bredere selectie van titels dan ooit tevoren.

Detailhandel: De long tail kan ook worden toegepast op de detailhandel, waarbij bedrijven een brede selectie van producten aanbieden in plaats van zich te richten op een beperkt aantal populaire producten. Dit kan vooral nuttig zijn voor kleine bedrijven die zich willen onderscheiden van de concurrentie.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. long tail

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »