SEO SNEL bedrijfslogo

licensing

Licensing is een juridisch en zakelijk proces waarbij een bedrijf toestemming verleent aan een andere partij om zijn merk, patenten, technologie, auteursrechtelijk beschermde werken of andere intellectuele eigendomsrechten te gebruiken. Dit kan een lucratieve manier zijn om extra inkomsten te genereren voor het licentieverlenende bedrijf en kan tegelijkertijd de licentiehouder helpen bij het opbouwen van hun merk. In deze tekst zullen we bespreken wat licensing inhoudt, waarom het belangrijk is en enkele voorbeelden van bedrijven die licensing hebben gebruikt om hun merk te versterken.

Wat is licensing?

Licensing is een overeenkomst tussen een licentiegever en een licentiehouder waarbij de licentiehouder toestemming krijgt om een specifieke vorm van intellectuele eigendom van de licentiegever te gebruiken. Dit kan variëren van het gebruik van merknamen en logo's tot patenten en auteursrechtelijk beschermde werken. In ruil voor het gebruik van de intellectuele eigendom betaalt de licentiehouder een vergoeding aan de licentiegever.

Waarom is licensing belangrijk?

Licensing is belangrijk omdat het een manier is voor bedrijven om extra inkomsten te genereren door het gebruik van hun intellectuele eigendom. Het kan ook een manier zijn om hun merk te versterken door het te associëren met andere producten of diensten die door de licentiehouder worden aangeboden. Licensing kan ook een manier zijn om nieuwe markten en doelgroepen te bereiken en de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

Voorbeelden van bedrijven die licensing hebben gebruikt

Disney: Disney is een van de meest bekende en succesvolle bedrijven die licensing heeft gebruikt. Het bedrijf heeft een enorm assortiment aan producten, variërend van speelgoed tot kleding, die allemaal zijn gebaseerd op hun bekende personages en merken

Nike: Nike heeft licensing gebruikt om hun merk te versterken door samen te werken met andere merken. Het bedrijf heeft samengewerkt met merken als Jordan en Off-White om limited edition-sneakers uit te brengen die enorm populair zijn geworden onder sneakerfans.

Coca-Cola: Coca-Cola heeft licensing gebruikt om hun merk uit te breiden naar andere productcategorieën, zoals kleding en merchandise. Het bedrijf heeft ook samengewerkt met andere merken om limited edition-producten uit te brengen, zoals Coca-Cola x Herschel rugzakken.

Ferrari: Ferrari is een van de meest herkenbare automerken ter wereld en heeft licensing gebruikt om hun merk uit te breiden naar andere producten zoals kleding, horloges en accessoires.

Marvel: Marvel heeft licensing gebruikt om hun populaire superheldenfranchise uit te breiden naar andere productcategorieën. Het bedrijf heeft samengewerkt met bedrijven als Lego en Funko om speelgoed en andere merchandise uit te brengen.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. licensing

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »