SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is HTTP?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) is een protocol dat wordt gebruikt voor de communicatie tussen webbrowsers en webservers op het World Wide Web. Het is een belangrijk onderdeel van het internet en wordt gebruikt voor het overbrengen van webpagina's, afbeeldingen en andere inhoud van webserver naar webbrowser.

HTTP is ontworpen om te werken op het TCP/IP-protocol, dat verantwoordelijk is voor het verzenden en ontvangen van gegevens over het internet. HTTP is ontworpen om het eenvoudig te maken voor webbrowsers en webservers om met elkaar te communiceren en om inhoud te verzenden en te ontvangen.

Werking van HTTP

Wanneer een gebruiker een webpagina in een webbrowser opent, maakt de browser een verbinding met de webserver waarop de webpagina zich bevindt. De browser stuurt vervolgens een HTTP-verzoek naar de server om de inhoud van de webpagina op te halen. Dit verzoek bestaat uit een aantal elementen, waaronder de URL van de webpagina, de methode van de HTTP-request (bijvoorbeeld GET of POST) en eventuele parameters die aan het verzoek zijn toegevoegd.

De webserver ontvangt het verzoek van de browser en reageert met een HTTP-response. Dit antwoord bevat de inhoud van de webpagina, samen met informatie over de status van de request, de server, de gebruikte HTTP-versie en andere informatie.

HTTP-methoden

HTTP ondersteunt verschillende methoden die kunnen worden gebruikt voor het verzenden van verzoeken tussen de browser en de webserver. Enkele van de meest gebruikte methoden zijn:

GET: De GET-methode wordt gebruikt om informatie op te vragen van de webserver, zoals een webpagina of een afbeelding. Wanneer de browser een GET-verzoek verzendt, geeft het aan de server de informatie over welke inhoud moet worden opgehaald.

POST: De POST-methode wordt gebruikt om informatie te verzenden naar de webserver, zoals een ingevuld formulier. De informatie die naar de server wordt gestuurd, is verborgen voor de gebruiker en kan alleen worden bekeken door de server.

PUT: De PUT-methode wordt gebruikt om informatie bij te werken op de webserver. Dit wordt meestal gebruikt om bestanden op te slaan op de server.

DELETE: De DELETE-methode wordt gebruikt om informatie te verwijderen van de webserver. Dit wordt meestal gebruikt om bestanden te verwijderen van de server.

HTTP-statuscodes

HTTP-statuscodes worden gebruikt om aan te geven of een verzoek naar de webserver succesvol was of niet. Er zijn verschillende statuscodes beschikbaar, waaronder:

1xx - Informatief: Geeft informatie over de voortgang van het verzoek.

2xx - Succes: Geeft aan dat het verzoek succesvol was en dat de gevraagde inhoud is ontvangen.

3xx - Redirection: Geeft aan dat het verzoek naar een andere locatie is verplaatst.

4xx - Clientfout: Geeft aan dat er een fout is opgetreden in het verzoek van de client.

5xx - Serverfout: Geeft aan dat er een fout is opgetreden aan de kant van de server.

HTTP-versies

HTTP heeft verschillende versies, waarvan de meest gebruikte zijn HTTP/1.0, HTTP/1.1 en HTTP/2. Elke versie heeft zijn eigen kenmerken en verbeteringen.

HTTP/1.0

HTTP/1.0 was de eerste versie van HTTP die werd uitgebracht in 1996. Het ondersteunde alleen de GET-methode voor het ophalen van inhoud van de server. Het had ook beperkte caching-mogelijkheden, waardoor webpagina's traag konden laden. Bovendien was er geen ondersteuning voor het gelijktijdig ophalen van meerdere bronnen, wat de prestaties van websites vertraagde.

HTTP/1.1

HTTP/1.1 werd uitgebracht in 1999 en was een aanzienlijke verbetering ten opzichte van HTTP/1.0. Het ondersteunde nu de POST-methode voor het verzenden van gegevens naar de server en caching werd verbeterd, waardoor websites sneller werden geladen. Het ondersteunde ook het gelijktijdig ophalen van meerdere bronnen, wat de prestaties verder verbeterde.

HTTP/1.1 had echter nog steeds beperkingen, zoals overhead vanwege het gebruik van meerdere verbindingen om inhoud te laden en vertragingen bij het laden van grote bestanden.

HTTP/2

HTTP/2 werd uitgebracht in 2015 en was een grote sprong voorwaarts in termen van prestaties en efficiëntie. Het ondersteunde multiplexing, wat betekent dat meerdere verzoeken tegelijkertijd via één verbinding naar de server konden worden verzonden, waardoor overhead werd verminderd en prestaties werden verbeterd. Het ondersteunde ook server push, waarbij de server inhoud kon pushen naar de browser voordat het werd aangevraagd, waardoor de laadtijd van websites verder werd verminderd.

HTTP/2 ondersteunt ook compressie van HTTP-headers, waardoor overhead verder wordt verminderd en prestaties worden verbeterd. Het is echter nog steeds belangrijk om te zorgen voor de veiligheid van HTTP-verkeer, aangezien HTTP/2 nog steeds kwetsbaar is voor aanvallen zoals man-in-the-middle-aanvallen.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. http

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »