SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is een hreflang tag?

Hreflang is een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO) dat voornamelijk gericht is op internationale websites en de juiste taal en regio targeting. Hreflang helpt zoekmachines te begrijpen welke versie van een website moet worden weergegeven aan gebruikers in verschillende geografische locaties en talen. In deze tekst zal ik dieper ingaan op wat hreflang precies is, hoe het werkt, en hoe je het op de juiste manier kunt implementeren op jouw website.

Wat is hreflang?

Hreflang is een HTML-attribuut dat wordt gebruikt om aan zoekmachines te laten zien welke taal en regio jouw webpagina target. Dit helpt zoekmachines om de juiste pagina weer te geven aan gebruikers in verschillende geografische locaties en talen. Hreflang is vooral belangrijk voor internationale websites die content in meerdere talen en regio's aanbieden.

Als je bijvoorbeeld een website hebt die in zowel het Engels als het Spaans beschikbaar is, kan hreflang je helpen om aan zoekmachines te laten zien welke versie van jouw website moet worden weergegeven aan gebruikers die zoekopdrachten uitvoeren in het Engels en welke versie moet worden weergegeven aan gebruikers die zoekopdrachten uitvoeren in het Spaans.

Hoe werkt hreflang?

Hreflang werkt door middel van het toevoegen van een specifiek HTML-attribuut (hreflang) aan de link tags die verwijzen naar jouw geoptimaliseerde pagina's. Dit attribuut bevat informatie over de taal en regio targeting van jouw pagina's.

Hier is een voorbeeld van hoe het hreflang-attribuut eruit ziet in de HTML-code:

link rel="alternate" href="https://example.com/en/" hreflang="en" />

link rel="alternate" href="https://example.com/es/" hreflang="es" />

In dit voorbeeld gebruikt de eerste link het hreflang-attribuut om aan te geven dat de pagina is gericht op gebruikers die Engels spreken. De tweede link geeft aan dat de pagina is gericht op gebruikers die Spaans spreken.

Het hreflang-attribuut kan ook worden gebruikt voor subpagina's van jouw website, zoals blogposts of productpagina's. Hier is een voorbeeld van hoe dit eruit zou kunnen zien:

link rel="alternate" href="https://example.com/en/blog/2022/01/01/seo-tips/" hreflang="en" />

link rel="alternate" href="https://example.com/es/blog/2022/01/01/consejos-de-seo/" hreflang="es" />

In dit voorbeeld gebruiken beide links het hreflang-attribuut om aan te geven dat de blogpost is gericht op gebruikers die Engels of Spaans spreken.

Hoe implementeer je hreflang op jouw website?

Het implementeren van hreflang op jouw website kan enige technische kennis vereisen. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het correct implementeren van hreflang op jouw website.

Stap 1: Identificeer de verschillende taal- en regioversies van jouw website

Voordat je hreflang kunt implementeren, moet je eerst de verschillende taal- en regioversies van jouw website identificeren. Dit omvat alle verschillende talen en regio's waarop jouw website gericht is. Als je bijvoorbeeld een website hebt die beschikbaar is in het Engels, Spaans en Frans, moet je ervoor zorgen dat je de juiste hreflang-tags gebruikt voor elke taal.

Stap 2: Voeg hreflang-tags toe aan de header van jouw website

Het toevoegen van hreflang-tags aan de header van jouw website is de volgende stap in het implementatieproces. Dit kan handmatig worden gedaan door de code van elke pagina aan te passen of door middel van een plugin of tool.

Stap 3: Test jouw hreflang-implementatie

Zodra je de hreflang-tags hebt toegevoegd aan de header van jouw website, is het belangrijk om jouw implementatie te testen om er zeker van te zijn dat het correct werkt. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je de hreflang-implementatie van jouw website kunt controleren, zoals de hreflang testing tool van Google.

Stap 4: Monitor de prestaties van jouw hreflang-implementatie

Het monitoren van de prestaties van jouw hreflang-implementatie is een belangrijk onderdeel van het proces. Door te kijken naar de prestaties van jouw website in verschillende regio's en talen, kun je eventuele problemen identificeren en deze oplossen om ervoor te zorgen dat jouw website optimaal presteert in elke doelmarkt.

Conclusie

Hreflang is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie voor internationale websites. Het toevoegen van hreflang-tags aan jouw website helpt zoekmachines om de juiste versie van jouw website weer te geven aan gebruikers in verschillende geografische locaties en talen. Door de juiste implementatie van hreflang kun je ervoor zorgen dat jouw website optimaal presteert in elke doelmarkt. Het is belangrijk om jouw hreflang-implementatie te testen en te monitoren om ervoor te zorgen dat het correct werkt en de gewenste resultaten oplevert.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. hreflang

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »