SEO SNEL bedrijfslogo

Wat zijn Google Updates?

Google Updates zijn veranderingen die door Google worden aangebracht in hun zoekalgoritme om de zoekresultaten te verbeteren en een betere gebruikerservaring te bieden aan zoekers. Het doel van deze updates is om de zoekresultaten relevant, accuraat en van hoge kwaliteit te houden.

Er zijn verschillende soorten Google-updates, zoals core updates, spam updates, product review updates en page experienceupdates. Deze updates kunnen verschillende aspecten van de zoekresultaten beïnvloeden, zoals de ranking van websites, de zichtbaarheid van bepaalde zoekopdrachten, de weergave van zoekresultaten en nog veel meer.

Het belangrijkste doel van Google Updates is om gebruikers te voorzien van de meest relevante en nuttige informatie die beschikbaar is op het internet. Hierdoor worden websites gestimuleerd om hoogwaardige inhoud te produceren die nuttig is voor hun doelgroep en hen een betere gebruikerservaring biedt.

Het is belangrijk voor website-eigenaren om op de hoogte te blijven van de Google-updates, aangezien deze updates de manier waarop hun website wordt gerangschikt in de zoekresultaten kunnen beïnvloeden. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om de volledige impact van deze updates te voorspellen en dat sommige updates meer impact hebben dan andere.

Kortom, Google Updates zijn veranderingen in het zoekalgoritme van Google die zijn ontworpen om zoekresultaten relevant en van hoge kwaliteit te houden. Door op de hoogte te blijven van deze updates en hoogwaardige inhoud te produceren, kunnen website-eigenaren hun zoekrangschikking verbeteren en een betere gebruikerservaring bieden aan hun publiek.

Op 15 maart 2023 heeft Google de March 2023 core update uitgebracht. Het kan tot 2 weken duren voordat de update volledig is uitgerold. Deze update zal naar verwachting belangrijke veranderingen in de zoekresultaten met zich meebrengen en zal invloed hebben op de ranking van websites.

Eerder dit jaar heeft Google ook al enkele updates uitgebracht, waaronder de February 2023 product reviews update en de December 2022 link spam update. De February 2023 product reviews update is van toepassing op verschillende talen, waaronder het Nederlands. De December 2022 link spam update is wereldwijd uitgerold en beïnvloedt alle talen.

In september 2022 heeft Google de September 2022 core update uitgebracht en in augustus 2022 de August 2022 helpful content update. Deze updates hebben invloed gehad op de ranking van websites en hebben bijgedragen aan een verbeterde zoekervaring voor gebruikers.

Daarnaast heeft Google ook enkele updates specifiek gericht op product reviews uitgebracht, waaronder de September 2022 en July 2022 product reviews updates voor de Engelse taal en de March 2022 product reviews update.

Het is belangrijk voor website-eigenaren om op de hoogte te blijven van deze updates en de invloed die ze hebben op de ranking van hun website. Door het volgen van de richtlijnen van Google en het bieden van kwalitatieve en relevante content aan gebruikers, kunnen website-eigenaren de kans vergroten dat hun website hoger in de zoekresultaten verschijnt.

Al met al zorgt Google met regelmatige updates voor verbeteringen in de zoekresultaten en een betere zoekervaring voor gebruikers. Door op de hoogte te blijven van deze updates en deze te integreren in de optimalisatie van hun website, kunnen website-eigenaren hun zichtbaarheid in de zoekresultaten verbeteren en meer verkeer naar hun website genereren.

Google heeft de afgelopen jaren verschillende updates uitgebracht om de gebruikerservaring te verbeteren en spam te bestrijden. 

Lijst met Google Search Ranking Updates

De nieuwste update is de maart 2023 core update, uitgebracht op 15 maart 2023. De uitrol kan tot 2 weken duren om te voltooien.

Op 21 februari 2023 werd de product reviews update van februari 2023 uitgebracht en was volledig voltooid op 7 maart 2023.

Op 14 december 2022 werd de link spam update van december 2022 wereldwijd uitgebracht en was volledig voltooid op 12 januari 2023.

Op 5 december 2022 werd de helpful content update van december 2022 uitgebracht, die onze classificeerder verbetert en wereldwijd van toepassing is op alle talen. De uitrol was voltooid op 12 januari 2023.

Op 19 oktober 2022 werd de spam update van oktober 2022 wereldwijd uitgebracht en was volledig voltooid op 21 oktober 2022.

Op 20 september 2022 werd de product reviews update van september 2022 uitgebracht en was volledig voltooid voor Engelse productreviews op 26 september 2022.

Op 12 september 2022 werd de core update van september 2022 uitgebracht en was volledig voltooid op 26 september 2022.

Op 25 augustus 2022 werd de helpful content update van augustus 2022 uitgebracht en was volledig voltooid op 9 september 2022.

Op 27 juli 2022 werd de product reviews update van juli 2022 voor Engelse productreviews uitgebracht en was volledig voltooid op 2 augustus 2022.

Op 23 maart 2022 werd de product reviews  update van maart 2022 uitgebracht en was volledig voltooid op 6 april 2022.

Op 1 juli 2021 werd de juli 2021 core update uitgebracht en voltooid op 12 juli 2021.

Op 28 juni 2021 werd het tweede deel van de spam update van juni 2021 uitgebracht en later diezelfde dag voltooid.

Op 23 juni 2021 werd het eerste deel van de spam update van juni 2021 uitgebracht en later diezelfde dag voltooid.

Op 15 juni 2021 werd de page experience update voor mobiel uitgebracht en was volledig voltooid op 2 september 2021.

Op 2 juni 2021 werd de juni 2021 core update uitgebracht en was volledig voltooid op 12 juni 2021.

Op 8 april 2021 werd de product review update van april 2021 uitgebracht en was volledig voltooid op 22 april 2021.

Op 3 december 2020 werd de core update van december 2020 uitgebracht en was volledig voltooid op 16 december 2020.

Op 4 mei 2020 werd de core update van mei 2020 uitgebracht en was volledig voltooid op 18 mei 2020.

Op 13 januari 2020 werd de core update van januari 2020 uitgebracht en was volledig voltooid op 16 januari 2020.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. google-updates

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »