SEO SNEL bedrijfslogo

Hulp nodig bij Google Shopping Instellen?

Google Shopping is een krachtige tool voor e-commercebedrijven en marketeers om hun producten te promoten en verkopen te stimuleren. Met Google Shopping kunnen gebruikers producten zoeken, vergelijken en kopen op basis van prijs, beoordeling, beschrijving en meer. In dit artikel zullen we diepgaand kijken naar het opzetten en optimaliseren van Google Shopping-campagnes om de beste resultaten te behalen en uw online verkopen te verhogen. Let op: vanwege de beperkingen van dit platform is het niet mogelijk om een volledige tekst van 3000 woorden te schrijven. Hieronder volgt een uitgebreid artikel over Google Shopping.

Een Google Merchant Center-account aanmaken en instellen

Het eerste wat u moet doen om Google Shopping te gebruiken, is een Google Merchant Center-account aanmaken en instellen. Volg deze stappen om uw account op te zetten:

Ga naar de Google Merchant Center-website en meld u aan met uw Google-account. Maak een nieuw account aan als u er nog geen heeft.

Volg de instructies om uw bedrijfsinformatie, zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website, in te voeren.

Verifieer uw website door een van de verificatiemethoden te gebruiken die Google Merchant Center aanbiedt. U kunt kiezen uit het uploaden van een HTML-bestand, het toevoegen van een HTML-tag, het gebruik van Google Analytics of het gebruik van Google Tag Manager.

Koppel uw Google Ads-account aan uw Google Merchant Center-account. Dit stelt u in staat om Shopping-campagnes te creëren en uw productvermeldingen te promoten via Google Ads.

Geef uw verzend- en belastinginformatie op. Dit helpt Google om nauwkeurige verzendkosten en belastingen weer te geven op uw productvermeldingen, wat de gebruikerservaring verbetert.

Uw productfeed maken en optimaliseren

Google Shopping haalt productinformatie uit uw productfeed, die een gestructureerd gegevensbestand is met informatie over uw producten. Volg deze stappen om uw productfeed te maken en te optimaliseren:

Kies het juiste feedformaat. Google ondersteunt verschillende feedindelingen, zoals Google Sheets, een tekstbestand (.txt), een XML-bestand of via een Content API. Kies het formaat dat het beste past bij uw technische mogelijkheden en de grootte van uw productcatalogus.

Voeg verplichte en aanbevolen attributen toe. Verplichte attributen zijn onder andere 'id', 'title', 'description', 'link', 'image_link', 'price' en 'availability'. Aanbevolen attributen zijn bijvoorbeeld 'brand', 'color', 'size', 'material' en 'pattern'. Door zowel verplichte als aanbevolen attributen op te nemen, zorgt u ervoor dat uw productvermeldingen zo volledig en informatief mogelijk zijn, wat de zichtbaarheid en klikfrequentie (CTR) kan verhogen.

Optimaliseer uw producttitels en beschrijvingen. Gebruik relevante zoekwoorden en beschrijf uw producten nauwkeurig en aantrekkelijk. Dit helpt gebruikers om uw producten beter te begrijpen en vergroot de kans dat ze op uw vermeldingen klikken.

Gebruik hoogwaardige afbeeldingen. Zorg ervoor dat uw productafbeeldingen van hoge kwaliteit zijn, met een witte of neutrale achtergrond en zonder watermerken of promotieteksten. Dit helpt de gebruikerservaring te verbeteren en kan leiden tot een hogere CTR.

Houd uw feed up-to-date. Werk uw productfeed regelmatig bij om ervoor te zorgen dat de informatie over uw producten actueel blijft. Dit voorkomt dat verouderde informatie wordt weergegeven, wat kan leiden tot ontevreden klanten en verloren verkopen.

Uw Google Shopping-campagne opzetten

Nadat uw Google Merchant Center-account is ingesteld en uw productfeed is geoptimaliseerd, kunt u een Google Shopping-campagne opzetten in Google Ads. Volg deze stappen om uw campagne op te zetten:

Log in op uw Google Ads-account en klik op 'Campagnes' in het linker navigatiemenu.

Klik op de blauwe plusknop om een nieuwe campagne te maken en kies 'Nieuwe campagne' in het dropdown-menu.

Selecteer 'Verkoop' als uw campagnedoel en kies 'Shopping' als uw campagnetype. Zorg ervoor dat u het juiste Google Merchant Center-account selecteert.

Stel uw campagnesubtype in. Kies 'Standaard Shopping-campagne' voor het merendeel van de adverteerders of 'Slimme Shopping-campagne' als u geautomatiseerde bied- en targetingopties wilt gebruiken die door Google worden geoptimaliseerd.

Geef uw campagne een naam, selecteer uw land van verkoop en stel een dagbudget in voor uw campagne.

Configureer uw biedstrategie. Kies 'Handmatig bieden' als u zelf controle wilt houden over uw biedingen, of selecteer een geautomatiseerde biedstrategie zoals 'Doel-ROAS' of 'Maximaliseer conversiewaarde' om Google uw biedingen te laten optimaliseren.

Stel uw advertentiegroepen in en segmenteer uw producten op basis van productcategorieën, merken, producttypes of aangepaste labels. Door uw producten te segmenteren, kunt u gerichter adverteren en uw budget effectiever beheren. Zorg ervoor dat u relevante en specifieke namen kiest voor uw advertentiegroepen, zodat u uw campagne gemakkelijk kunt beheren en optimaliseren.

Prestatiemeting en campagne-optimalisatie

Nadat u uw Google Shopping-campagne heeft opgezet, is het belangrijk om de prestaties te meten en uw campagne voortdurend te optimaliseren:

Monitor belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) zoals vertoningen, klikken, klikfrequentie (CTR), kosten per klik (CPC), conversieratio en kosten per conversie. Gebruik deze gegevens om uw campagnestrategie bij te stellen en verbeteringen aan te brengen.

Optimaliseer uw biedingen op advertentiegroep- en productniveau. Verhoog uw biedingen voor goed presterende producten en verlaag ze voor producten met een lage ROI. U kunt ook geautomatiseerde biedstrategieën overwegen om uw biedingen verder te optimaliseren.

Experimenteer met verschillende campagnestructuren. Probeer verschillende manieren om uw producten te segmenteren, zoals op basis van winstmarges, seizoensgebondenheid of bestsellers. Dit kan u helpen om uw advertentiebudget effectiever te beheren en te focussen op de producten die het beste presteren.

Gebruik negatieve zoekwoorden om irrelevante zoekopdrachten uit te sluiten die uw advertenties mogelijk activeren, maar niet tot conversies leiden. Dit helpt om uw advertentiekosten te verlagen en uw ROI te verhogen.

Optimaliseer uw productfeed regelmatig. Werk uw feed bij met nieuwe producten, prijswijzigingen en andere belangrijke informatie. Het up-to-date houden van uw feed zorgt voor een betere gebruikerservaring en kan de prestaties van uw campagne verbeteren.

Analyseer uw prestaties op apparaat- en locatieniveau. Identificeer welke apparaten en geografische locaties de beste resultaten opleveren en pas uw biedingen en targeting aan om deze gebieden verder te benutten.

Test en evalueer verschillende biedstrategieën en campagne-instellingen. Experimenteer met handmatig bieden, geautomatiseerde biedstrategieën en verschillende budgetten om te bepalen welke combinaties het beste werken voor uw campagnedoelen.

Conclusie

Het opzetten en optimaliseren van Google Shopping-campagnes is essentieel voor e-commercebedrijven die hun online zichtbaarheid en verkopen willen vergroten. Door aandacht te besteden aan het instellen van uw Google Merchant Center-account, het creëren van een hoogwaardige productfeed, het opzetten van een effectieve campagnestructuur en het voortdurend meten en optimaliseren van uw campagneprestaties, kunt u de beste resultaten behalen en uw online omzet verhogen. Investeer tijd en moeite in het beheren en verbeteren van uw Google Shopping-campagnes om een hoger rendement op uw advertentie-uitgaven te realiseren en succes te behalen in de concurrerende e-commercemarkt.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Google Shopping Instellen

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »