SEO SNEL bedrijfslogo

Google Analytics 4 instellen? Wij helpen

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google's populaire webanalysetool die marketeers en website-eigenaren helpt om waardevolle inzichten te verkrijgen over gebruikersgedrag en prestaties van hun website. GA4 is ontworpen met een focus op gebeurtenisgestuurde gegevensverzameling en biedt verbeterde rapportage-, analyse- en integratiemogelijkheden. In deze tekst bespreken we hoe u Google Analytics 4 instelt en optimaal benut.

Maak een Google Analytics 4-account en property aan

Om Google Analytics 4 in te stellen, moet u eerst een account en property aanmaken. Als u al een bestaand Universal Analytics-account heeft, kunt u een nieuwe GA4-property toevoegen zonder uw bestaande instellingen te beïnvloeden. Volg deze stappen om een GA4-property aan te maken:

Log in op uw Google Analytics-account. b. Klik op 'Beheerder' (het tandwielicoontje) in de linkerbenedenhoek van het scherm. c. In de kolom 'Property' klikt u op 'Maak property'. d. Volg de stappen in de wizard en selecteer 'Google Analytics 4' als het propertytype. e. Voer de vereiste informatie in, zoals uw website-URL, branche en tijdzone. f. Klik op 'Property maken' om uw GA4-property te voltooien.

Installeer de Google Analytics 4-trackingcode op uw website

Nadat u uw GA4-property heeft aangemaakt, moet u de trackingcode op uw website installeren om gegevens te verzamelen. Volg deze stappen om de GA4-trackingcode op uw website te plaatsen:

In uw GA4-property gaat u naar 'Beheerder' en klikt u op 'Datastream' in de kolom 'Property'. b. Kies het juiste platform voor uw website (web, Android of iOS) en klik op 'Datastream maken'. c. Kopieer de 'Measurement ID' en de bijbehorende trackingcode die wordt weergegeven. d. Plaats de trackingcode op uw website, bij voorkeur in de head-sectie van elke pagina. Als u een contentmanagementsysteem (CMS) of een tagbeheersysteem zoals Google Tag Manager gebruikt, volg dan de instructies van het betreffende platform om de GA4-trackingcode te implementeren.

Configureer uw gebeurtenissen en parameters

Google Analytics 4 is gebaseerd op gebeurtenissen, wat betekent dat u specifieke gebruikersacties op uw website kunt meten en analyseren. GA4 registreert automatisch enkele basisgebeurtenissen, zoals paginaweergaven, klikken en sessies. U kunt echter ook aangepaste gebeurtenissen en parameters instellen om specifieke gebruikersacties en -interacties te meten die relevant zijn voor uw bedrijf. Enkele voorbeelden van aangepaste gebeurtenissen zijn het invullen van een contactformulier, het toevoegen van een product aan een winkelwagentje of het bekijken van een belangrijk product of een pagina.

Identificeer de gebeurtenissen die u wilt meten en bepaal de bijbehorende parameters. Parameters zijn aanvullende gegevens die aan gebeurtenissen worden gekoppeld, zoals product-ID's, categorieën of prijzen.

Implementeer de aangepaste gebeurtenissen en parameters op uw website met behulp van de GA4-measurement API of een tagbeheersysteem zoals Google Tag Manager.

Configureer uw gebeurtenissen en parameters in GA4 door naar 'Beheerder' te gaan, op 'Datastream' te klikken en uw datastream te selecteren. Klik op 'Aangepaste definities' en voeg de gewenste gebeurtenissen en parameters toe.

Stel conversiedoelen in

Conversiedoelen zijn belangrijke acties of gebeurtenissen die u wilt bijhouden om het succes van uw website te meten. In GA4 kunt u conversiedoelen instellen op basis van gebeurtenissen. Volg deze stappen om conversiedoelen in te stellen:

Ga naar uw GA4-property en klik op 'Alle gebeurtenissen' in het menu aan de linkerkant. b. Zoek de gebeurtenis die u als conversie wilt instellen en klik op het drie-puntjes-menu naast de gebeurtenis. c. Selecteer 'Markeren als conversie' in het dropdown-menu. Hierdoor wordt de gebeurtenis als conversiedoel gemarkeerd en kunt u de bijbehorende prestaties in uw rapporten volgen.

Verken de rapporten en analyses in GA4

Google Analytics 4 biedt diverse rapporten en analysefuncties om u te helpen inzicht te krijgen in het gedrag van uw gebruikers en de prestaties van uw website. Enkele belangrijke rapporten en functies zijn:

Overzichtsrapport: Een samenvattend dashboard dat belangrijke statistieken en trends weergeeft, zoals gebruikers, gebeurtenissen, gemiddelde gebeurtenis, bouncepercentage en conversieratio.

Acquisitierapport: Geeft inzicht in de bronnen en kanalen die verkeer naar uw website genereren, zodat u kunt bepalen welke marketinginspanningen effectief zijn.

Engagementrapport: Analyseert hoe gebruikers omgaan met uw website, met inbegrip van gegevens over paginaweergaven, sessieduur, diepte van interactie en terugkerende gebruikers. Dit rapport helpt u te begrijpen welke pagina's en inhoud het meest boeiend zijn voor uw publiek.

Retentierapport: Onderzoekt hoe goed uw website erin slaagt om gebruikers vast te houden en hen terug te laten keren na hun eerste bezoek. Dit rapport kan waardevolle inzichten bieden voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van klantloyaliteit.

Conversierapport: Geeft een overzicht van de prestaties van uw conversiedoelen, waardoor u inzicht krijgt in welke gebeurtenissen en interacties het meest waardevol zijn voor uw bedrijf.

Geavanceerde analyses: GA4 biedt geavanceerde analysefuncties, zoals segmentatie, trechteranalyse en cohortanalyse, waarmee u diepgaande inzichten kunt verkrijgen in het gedrag van uw gebruikers en de prestaties van uw website kunt optimaliseren.

Door Google Analytics 4 in te stellen en te configureren volgens uw specifieke behoeften, kunt u waardevolle inzichten verkrijgen in het gedrag van uw websitebezoekers en de effectiviteit van uw marketinginspanningen. Deze inzichten zullen u helpen om datagestuurde beslissingen te nemen en uw websiteprestaties continu te verbeteren. Door gebruik te maken van de uitgebreide rapportage- en analysefuncties van GA4, kunt u knelpunten en kansen identificeren, de gebruikerservaring optimaliseren, de effectiviteit van uw marketinginspanningen meten en uw conversieratio's verhogen. Uiteindelijk zullen deze inzichten bijdragen aan het succes van uw bedrijf en de groei van uw online aanwezigheid.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Google Analytics 4 instellen

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »