SEO SNEL bedrijfslogo

DRM

Digital Rights Management

drm

Digital Rights Management (DRM) is een manier om auteursrechten voor digitale media te beschermen. Deze benadering omvat het gebruik van technologieën die het kopiëren en gebruiken van auteursrechtelijk beschermde werken en propriëtaire software beperken.

In zekere zin stelt het beheer van digitale rechten uitgevers of auteurs in staat om te bepalen wat betalende gebruikers met hun werken kunnen doen. Voor bedrijven kan het implementeren van digitale rechtenbeheersystemen of -processen helpen voorkomen dat gebruikers toegang hebben tot of gebruik maken van bepaalde activa, waardoor de organisatie juridische problemen kan vermijden die voortkomen uit ongeoorloofd gebruik. Tegenwoordig speelt DRM een steeds grotere rol in gegevensbeveiliging.

Met de opkomst van peer-to-peer-bestandsuitwisselingsdiensten zoals torrent-sites, is online piraterij de vloek van auteursrechtelijk beschermd materiaal. DRM-technologieën vangen degenen die zich bezighouden met piraterij niet. In plaats daarvan maken ze het in de eerste plaats onmogelijk om de content te stelen of te delen.

Hoe Digital Rights Management werkt

Hoewel digitale content onder auteursrechtwetten valt, is het een uitdaging om het internet te controleren op illegale activiteiten. DRM hanteert dus een proactieve benadering om digitale content te beschermen door in de eerste plaats belemmeringen op te werpen om deze te stelen.

Er zijn tal van benaderingen van DRM en voortdurende inspanningen om nieuwe methoden te ontwikkelen. Veel DRM-tools werken door middel van codering of computercode die is ingebed in de digitale content, om toegang of gebruik te beperken. Deze tools kunnen het aantal keren, apparaten, mensen of tijdsperioden bepalen dat de content kan worden geopend of geïnstalleerd.

Wat is Digital Rights Management?

Kopieerbeveiliging. Deze strategieën regelen de toegang door te voorkomen dat gebruikers kopieën van een werk maken. Ze worden meestal geïmplementeerd door middel van codering, waarbij de digitale content in een code wordt geschreven die alleen kan worden gelezen door apparaten of software met de sleutel om de code te ontgrendelen. Deze benadering wordt ook wel scrambling genoemd. Andere voorbeelden van kopieerbeveiliging zijn digitale watermerken, vingerafdrukken en het beperken van kopieerfuncties, zoals rootkitsoftware.

Machtigingsbeheer. Deze vorm van controle beperkt wie toestemming heeft om een bepaald werk te gebruiken. Voorbeelden van deze DRM-strategieën zijn onder meer softwarelicenties en -sleutels, gebruikersauthenticatie en IP-authenticatieprotocollen, proxyservers, virtuele privénetwerken (VPN's), regionale beperking of geoblocking, en het ontwerpen van producten die alleen werken op gespecialiseerde hardware of software.

Veel makers van digitale content gebruiken meerdere DRM-strategieën om het gebruik van hun werken te beperken of te controleren.

Geschiedenis van DRM

DRM is niet nieuw - veel van die oude floppy disks waren tegen kopiëren beveiligd. Fabrikanten schreven ze met behulp van speciale schijven die een reguliere consumenten drive niet kon nabootsen. Sommige vereisten dat een stuk hardware werd aangesloten op een I / O-poort op de computer om de software helemaal te laten werken.

Wat doet Digital Rights Management?

Met Digital Rights Management hebben uitgevers niet alleen controle over wie hun content ontvangt, maar ook wat ze ermee kunnen doen. Dergelijke controles zijn:

Bewerken en opslaan voorkomen

Doorsturen en delen voorkomen

Afdrukken voorkomen (of het aantal beschikbare afdrukken beperken)

Schermafdrukken voorkomen

Document vervalt

Herroeping van documenten

Documenten vergrendelen op apparaten, IP-adressen en landlocaties

Watermerken van documenten met unieke gebruikersinformatie om een identiteit vast te stellen

Bovendien stelt DRM uitgevers in staat om het gebruik te loggen, zodat ze gegevens kunnen bekijken over wanneer inhoud werd gebruikt (d.w.z. wanneer documenten werden bekeken en afgedrukt), door wie en wanneer.

DRM betekenis

Digital Rights Management (DRM) is het gebruik van technologie en systemen om het gebruik van auteursrechtelijk beschermd digitaal materiaal te beperken. DRM-tools zijn ontworpen om de rechten van de copyrighthouder te beschermen en ongeautoriseerde wijziging of distributie te voorkomen.
  1. Home
  2. DRM

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »