SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is een corporate story?

Een corporate story is het verhaal van een bedrijf, en beschrijft de geschiedenis, missie, waarden en visie. Het is een belangrijk instrument in de branding-strategie van een bedrijf, omdat het de identiteit van het bedrijf weergeeft en zorgt voor een emotionele verbinding met het publiek. In deze tekst zal ik bespreken waarom een corporate story belangrijk is en hoe het kan worden gecreëerd.

Waarom is een corporate story belangrijk?

Een corporate story is belangrijk om verschillende redenen:

Het geeft betekenis aan het bedrijf: Het vertellen van het verhaal van het bedrijf, de geschiedenis en de oprichters, creëert een gevoel van betekenis en doel achter het bedrijf. Dit kan de loyaliteit van werknemers versterken en de aantrekkelijkheid van het bedrijf vergroten voor klanten en investeerders.

Het versterkt de merkidentiteit: Een corporate story kan helpen bij het communiceren van de kernwaarden en missie van het bedrijf. Dit kan een sterke merkidentiteit creëren en het onderscheiden van de concurrentie.

Het creëert een emotionele verbinding: Een goed verteld corporate story kan een emotionele verbinding creëren met het publiek. Door het delen van de persoonlijke verhalen en de uitdagingen die het bedrijf heeft overwonnen, kan het publiek zich identificeren met het bedrijf en er meer betrokken bij raken.

Hoe creëer je een corporate story?

Een corporate story kan op verschillende manieren worden gecreëerd, afhankelijk van het bedrijf en de doelstellingen. Hieronder volgen enkele algemene stappen die kunnen worden genomen om een corporate story te creëren:

Identificeer de kernwaarden: De eerste stap is het identificeren van de kernwaarden van het bedrijf. Dit kunnen waarden zijn zoals innovatie, duurzaamheid, teamwork of klantgerichtheid. Door deze waarden te identificeren, kan het verhaal worden opgebouwd rond deze belangrijke principes.

Bepaal de boodschap: Nadat de kernwaarden zijn geïdentificeerd, moet er worden bepaald welke boodschap het bedrijf wil communiceren. Dit kan variëren van het uitleggen van de geschiedenis en de oprichters tot het delen van uitdagingen en successen. De boodschap moet gericht zijn op de doelgroep en de doelstellingen van het bedrijf.

Verzamel verhalen: Om een corporate story te creëren, zijn persoonlijke verhalen nodig die de kernwaarden en de boodschap van het bedrijf weergeven. Dit kunnen verhalen zijn van de oprichters, werknemers of klanten. Deze verhalen kunnen worden verzameld door interviews af te nemen of door sociale media te monitoren.

Stel de corporate story samen: Nadat de verhalen zijn verzameld, moeten deze worden samengevoegd tot een samenhangend verhaal. Dit kan worden gedaan door het opstellen van een script, een storyboard of

een presentatie. Het is belangrijk om het verhaal op een creatieve en boeiende manier te presenteren, zodat het publiek geïnspireerd wordt en een emotionele connectie met het bedrijf krijgt. Er zijn verschillende elementen die in de corporate story kunnen worden opgenomen:

Geschiedenis: Het vertellen van het verhaal van de oprichters en de geschiedenis van het bedrijf kan een gevoel van authenticiteit en betrokkenheid creëren bij het publiek.

Missie en visie: Het beschrijven van de missie en visie van het bedrijf kan helpen bij het verduidelijken van de doelstellingen en de strategie van het bedrijf.

Kernwaarden: Door de kernwaarden van het bedrijf te benadrukken, kan het publiek begrijpen wat het bedrijf belangrijk vindt en waar het voor staat.

Succesverhalen: Het delen van succesverhalen kan helpen bij het illustreren van de impact van het bedrijf en hoe het het leven van klanten en werknemers heeft beïnvloed.

Toekomstplannen: Het beschrijven van de toekomstplannen van het bedrijf kan helpen bij het creëren van een gevoel van optimisme en enthousiasme bij het publiek.

Het is belangrijk om de corporate story regelmatig bij te werken en aan te passen aan veranderingen in het bedrijf en de markt. Een corporate story moet levendig en dynamisch blijven om de betrokkenheid van het publiek te behouden.

Conclusie

Een corporate story is een belangrijk onderdeel van de branding-strategie van een bedrijf en kan helpen bij het creëren van een sterke merkidentiteit en een emotionele connectie met het publiek. Het creëren van een corporate story vereist een grondige analyse van de kernwaarden en doelstellingen van het bedrijf, evenals het verzamelen van persoonlijke verhalen die deze waarden weergeven. Het is belangrijk om de corporate story op een creatieve en boeiende manier te presenteren, en deze regelmatig bij te werken om relevant te blijven in een steeds veranderende markt.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. corporate story

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »