SEO SNEL bedrijfslogo

Core Web Vitals

Core Web Vitals zijn een set van metrics ontwikkeld door Google om de gebruikerservaring op webpagina's te meten en te verbeteren. Deze metrics zijn onder andere laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Ze worden steeds belangrijker omdat Google prioriteit geeft aan gebruikerservaring in zijn zoekalgoritmes.

In dit artikel gaan we dieper in op wat Core Web Vitals zijn, hoe ze worden gemeten en waarom ze belangrijk zijn voor website-eigenaren en ontwikkelaars.

Wat zijn Core Web Vitals?

Core Web Vitals zijn een set van metrics ontwikkeld door Google om de gebruikerservaring op webpagina's te meten. De metrics omvatten:

Largest Contentful Paint (LCP): Deze metric meet de laadprestaties van een pagina door te kijken hoelang het duurt voordat het grootste inhoudselement (bijvoorbeeld een afbeelding, video of blok tekst) laadt. Google beschouwt een LCP-score van minder dan 2,5 seconden als goed.

First Input Delay (FID): Deze metric meet de interactiviteit van een pagina door te kijken naar de tijd die het kost voordat een gebruiker kan interacteren met de pagina na het klikken op een link of knop. Google beschouwt een FID-score van minder dan 100 milliseconden als goed.

Cumulative Layout Shift (CLS): Deze metric meet de visuele stabiliteit van een pagina door te kijken naar hoeveel de layout van de pagina verschuift tijdens het laadproces. Google beschouwt een CLS-score van minder dan 0,1 als goed.

Samen geven deze metrics website-eigenaren en ontwikkelaars een compleet beeld van hoe hun pagina's presteren op het gebied van gebruikerservaring.

Hoe worden Core Web Vitals gemeten?

Core Web Vitals worden gemeten met behulp van real user data (RUD) of lab data. Real user data wordt verzameld van echte gebruikers die een website bezoeken, terwijl lab data wordt verzameld in een gecontroleerde omgeving met behulp van geautomatiseerde testtools.

Om real user data te verzamelen, kunnen website-eigenaren en ontwikkelaars tools zoals Google Analytics of Google Search Console gebruiken. Deze tools bieden inzicht in hoe gebruikers omgaan met een website, inclusief metrics zoals LCP, FID en CLS.

Om lab data te verzamelen, kunnen website-eigenaren en ontwikkelaars tools zoals Lighthouse, PageSpeed Insights of WebPageTest gebruiken. Deze tools simuleren gebruikersinteracties met een website en meten prestatie metrics zoals LCP, FID en CLS.

Waarom zijn Core Web Vitals belangrijk?

Core Web Vitals zijn belangrijk voor website-eigenaren en ontwikkelaars om verschillende redenen:

Betere gebruikerservaring: Core Web Vitals meten belangrijke aspecten van de gebruikerservaring op een website, zoals laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Door deze metrics te optimaliseren, kunnen website-eigenaren en ontwikkelaars een betere gebruikerservaring bieden aan hun bezoekers.

Hogere zoekmachine rankings: Google heeft aangekondigd dat Core Web Vitals vanaf mei 2021 een ranking factor zullen zijn.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. core web vitals

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »