SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is Conversational AI?

Natural Language Processing

Conversational AI combineert natural language processing (NLP) met traditionele software zoals chatbots, spraakassistenten of een interactief spraakherkenningssysteem om klanten te helpen via een gesproken of typed interface.

Hoe werkt Conversational AI?

Conversational AI houdt zich bezig met contextuele dialoog met behulp van NLP en andere complementaire algoritmen. Naarmate je een groter corpus van gebruikersinvoer ontwikkelt, wordt je Artificial Intelligence (AI) beter in het herkennen van patronen en het maken van voorspellingen. Conversational Al communiceert met klanten via vier brede stappen die we zullen onderzoeken om een beter beeld te krijgen van deze technologie:

Input Generation. Hier geeft een gebruiker invoer via spraak of tekst.

Input Analysis. Als de invoer op tekst is gebaseerd, wordt natural language understanding (NLU) toegepast om betekenis uit de verstrekte woorden te halen. Als de invoer op spraak is gebaseerd, wordt ASR automatische spraakherkenning eerst toegepast om geluid te ontleden in taaltokens die kunnen worden geanalyseerd.

Dialogue Management. Hier wordt natural language generation gebruikt om een antwoord op de vraag van een gebruiker te creëren.

Reinforcement Learning. Hier worden gebruikersinvoer geanalyseerd om antwoorden in de loop van de tijd te verfijnen om ervoor te zorgen dat hun antwoorden correct en nauwkeurig zijn.

Conversationele AI versus traditionele chatbots

Traditionele chatbots beweren vaak dat ze gespreksmogelijkheden hebben, maar mensen moeten achter de schermen scripts en dialogen schrijven. De chatbot krijgt te horen wat hij moet zeggen als reactie op specifieke trefwoorden. Uw bot moet expliciet worden getraind voor elk voorzienbaar scenario.

Een echt AI chatbotgesprek vereist conversational AI, die geen script nodig heeft, maar zichzelf geleidelijk leert door middel van reinforcement learning.

Componenten van Conversational AI

Conversational AI combineert natural language processing (NLP) met machine learning. Deze NLP processen vloeien in een constante feedbackloop met machine learning processen om de AI algoritmen continu te verbeteren. Conversationele AI heeft principiële componenten waarmee het op een natuurlijke manier een reactie kan verwerken, begrijpen en genereren.

Machine Learning (ML) is een deelgebied van kunstmatige intelligentie, bestaande uit een reeks algoritmen, functies en datasets die zichzelf voortdurend verbeteren door ervaring. Naarmate de input groeit, wordt de AI machine beter in het herkennen van patronen en gebruikt deze om voorspellingen te doen.

Natural language processing is de huidige methode om taal te analyseren met behulp van machine learning die wordt gebruikt in conversatial AI. Vóór machine learning ging de evolutie van taalverwerkingsmethodologieën van taalkunde naar computerlinguïstiek naar statistische natuurlijke taalverwerking. In de toekomst zal deep learning de natuurlijke taalverwerkingscapaciteiten van conversatie AI nog verder verbeteren.

Wat is het verschil tussen Conversational AI en een chatbot? Waar kan Conversational AI voor worden gebruikt?

Conversationele AI applicaties kunnen worden geprogrammeerd met verschillende niveaus van complexiteit, wat resulteert in verschillende eindproducten, die kunnen worden gebruikt als persoonlijke assistenten, om gesprekken tussen klanten en bedrijven te vergemakkelijken, en binnen bedrijven om activiteiten te automatiseren.

Het eenvoudigste voorbeeld van een Conversational AI-toepassing is een FAQ bot, of bot, waarmee u mogelijk eerder interactie hebt gehad. Dit zijn eenvoudige antwoordmachines, ook wel chatbots genoemd, waar u het exacte trefwoord moet typen dat nodig is om het juiste antwoord te ontvangen. Deze chatbots zijn zelfs zo eenvoudig dat ze misschien helemaal niet als Conversational AI mogen worden beschouwd, omdat ze geen gebruik maken van NLP, dialogue management of machine learning.

Het volgende volwassenheidsniveau van Conversational AI applicaties is Virtual Personal Assistants. Voorbeelden hiervan zijn Amazon Alexa, Apple's Siri en Google Home. Ze dienen een algemeen doel en zijn lineair, en dragen geen context over van het ene gesprek naar het andere. Deze assistenten gebruiken ASR en NLP, maar hebben een eenvoudig dialogue management.

Vervolgens hebben we virtuele klant -assistenten, dit zijn meer geavanceerde Conversational AI-systemen die een specifiek doel dienen en daarom meer gespecialiseerd zijn in dialogue management. U hebt waarschijnlijk al eerder contact gehad met een virtuele klant assistent, omdat deze steeds populairder wordt als een manier om klantenservicegesprekken op grote schaal te voeren. Deze applicaties kunnen context van de ene interactie naar de andere overbrengen, wat de gebruikerservaring verbetert.

Op hetzelfde niveau van volwassenheid als Virtual Customer Assistants, zijn Virtual Employee Assistants. Deze toepassingen zijn speciaal gebouwde, gespecialiseerde en geautomatiseerde processen, ook wel Robotic Process Automation genoemd. Ze worden gebruikt in bedrijven om bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen. Zowel Virtual Customer Assistants als Virtual Employee Assistants maken vaak gebruik van de meest geavanceerde Conversational AI technologieën en zijn goed geïntegreerd in de backofficesystemen van het bedrijf om klanten en werknemers een contextuele en persoonlijke ervaring te bieden.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. Conversational AI

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »