SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is een CNAME?

De afkorting CNAME staat voor Canonical Name record. Het is een type DNS-record dat wordt gebruikt om één domeinnaam naar een andere domeinnaam te verwijzen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat CNAME records zijn, hoe ze werken, waarvoor ze worden gebruikt en enkele voorbeelden van hoe ze kunnen worden geconfigureerd.

Wat zijn CNAME records?

CNAME records zijn een type DNS-record dat wordt gebruikt om een alias of alternatieve naam voor een hostnaam te definiëren. Een CNAME-record verwijst naar een andere DNS-record en biedt een manier om meerdere namen te koppelen aan één IP-adres.

Hoe werken CNAME records?

Wanneer een client een verzoek doet naar een domeinnaam die een CNAME-record bevat, wordt het verzoek doorgestuurd naar de hostnaam waarnaar de CNAME verwijst. De hostnaam waarnaar wordt verwezen, moet een A-record of een andere CNAME-record bevatten die het IP-adres bevat waarnaar de oorspronkelijke domeinnaam verwijst. Dit proces wordt herhaald totdat het uiteindelijke IP-adres is gevonden en teruggestuurd naar de client.

Waarvoor worden CNAME records gebruikt?

CNAME records worden vaak gebruikt om subdomeinen naar een hoofddomein te verwijzen. Bijvoorbeeld, als een bedrijf meerdere websites heeft op verschillende subdomeinen, zoals "shop.example.com" en "blog.example.com", kan een CNAME-record worden gebruikt om deze subdomeinen naar het hoofddomein "example.com" te verwijzen. Dit maakt het beheer van de DNS-records eenvoudiger en voorkomt de noodzaak om meerdere IP-adressen te gebruiken.

Een ander veelvoorkomend gebruik van CNAME records is het maken van een alias voor een domeinnaam die al een DNS-record heeft. Bijvoorbeeld, als een bedrijf van domeinnaam verandert, kan een CNAME-record worden gebruikt om verzoeken naar de oude domeinnaam om te leiden naar de nieuwe domeinnaam. Dit zorgt ervoor dat alle links en bladwijzers die naar de oude domeinnaam verwijzen, nog steeds werken.

Voorbeelden van CNAME records

Hieronder staan enkele voorbeelden van CNAME records:

Voorbeeld 1: Een bedrijf heeft een hoofddomein "example.com" en een subdomein "shop.example.com" dat naar een andere server verwijst. De CNAME-record zou als volgt kunnen worden geconfigureerd:

shop.example.com. IN CNAME shop.example.net.

De hostnaam "shop.example.com" wordt hiermee gekoppeld aan het domein "shop.example.net", waarbij de "IN" aangeeft dat het om een Internet-record gaat.

Voorbeeld 2: Een bedrijf verandert van domeinnaam en wil verzoeken naar de oude domeinnaam doorsturen naar de nieuwe domeinnaam. De CNAME-record zou als volgt kunnen worden geconfigureerd:

old.example.com. IN CNAME new.example.com.

Alle verzoeken naar "old.example.com" worden nu doorgestuurd naar "new.example.com", waardoor de gebruikers automatisch naar de nieuwe website worden geleid zonder dat ze hun bladwijzers of links hoeven aan te passen.

Voorbeeld 3: Een bedrijf heeft meerdere subdomeinen die naar dezelfde server verwijzen en wil voorkomen dat er meerdere A-records moeten worden gedefinieerd. In plaats daarvan kan een CNAME-record worden gebruikt om de subdomeinen te koppelen aan het hoofddomein. Bijvoorbeeld:

shop.example.com. IN CNAME example.com. blog.example.com. IN CNAME example.com.

De subdomeinen "shop.example.com" en "blog.example.com" worden nu gekoppeld aan het hoofddomein "example.com", waardoor slechts één A-record nodig is voor de hoofddomeinnaam.

Belangrijk om te weten Er zijn enkele belangrijke zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het gebruik van CNAME records. Ten eerste kunnen CNAME records niet worden gebruikt op het hoofdniveau van een domein (bijvoorbeeld "example.com"). In plaats daarvan moet een A-record worden gebruikt om het IP-adres te definiëren.

Ten tweede kan het gebruik van CNAME records leiden tot vertragingen bij het verwerken van DNS-verzoeken, omdat het systeem meerdere stappen moet doorlopen om het uiteindelijke IP-adres te vinden. Dit kan vooral problematisch zijn bij grote websites met veel subdomeinen.

Ten derde moet er voor gezorgd worden dat de domeinnaam waarnaar verwezen wordt, altijd up-to-date is en overeenkomt met de juiste server. Als de server waar de CNAME-record naar verwijst, wordt gewijzigd, moet de CNAME-record worden bijgewerkt om ervoor te zorgen dat de domeinnaam nog steeds naar de juiste server verwijst.

Conclusie CNAME records zijn een handige tool voor het beheren van DNS-records en het koppelen van domeinnamen aan specifieke servers. Door het gebruik van CNAME records kunnen bedrijven meerdere subdomeinen koppelen aan één IP-adres, waardoor het beheer van DNS-records eenvoudiger wordt. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de mogelijke vertragingen en ervoor te zorgen dat de domeinnaam waarnaar verwezen wordt, altijd up-to-date is.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. CNAME

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »