SEO SNEL bedrijfslogo

Wat is het 4C model?

Het 4C model is een marketingmodel dat is ontwikkeld als alternatief voor de traditionele 4P's (Product, Prijs, Plaats en Promotie). Het model is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de veranderende marktomgeving en de verschuiving van productgerichte marketing naar klantgerichte marketing. Het 4C model bestaat uit vier elementen: Customer solution, Cost to Consumer, Convenience en Communication.

Customer solution (Klantwaarde).

In het 4C model staat klantwaarde centraal. Het gaat erom dat je als bedrijf begrijpt wat de behoeften en wensen van de klant zijn en hoe jouw producten of diensten daarop aansluiten. Door te focussen op klantwaarde, streef je ernaar om een sterke relatie met de klant op te bouwen. Klantwaarde is niet alleen gebaseerd op de kwaliteit van het product, maar ook op de klantervaring en de relatie met het merk.

Cost to Consumer (kosten voor de consument).

Kosten zijn een belangrijk element in het 4C model. Het gaat niet alleen om de prijs van het product, maar ook om de kosten die de klant moet maken om het product te verkrijgen. Denk hierbij aan de kosten van verzending, installatie, onderhoud en reparatie. Het is belangrijk om de totale kosten voor de klant inzichtelijk te maken, zodat zij een weloverwogen beslissing kunnen maken.

Convenience (gemak van de klant).

Het derde element van het 4C model is gemak. Het gaat hierbij om het gemak waarmee de klant het product kan verkrijgen en gebruiken. Denk hierbij aan de beschikbaarheid van het product, de gebruiksvriendelijkheid, de toegankelijkheid van de informatie en de ondersteuning die wordt geboden. Gemak speelt een belangrijke rol bij de keuze van de klant voor een bepaald product of merk.

Communication (communicatie).

Het vierde element van het 4C model is communicatie. Het gaat hierbij om de manier waarop het bedrijf communiceert met de klant. Dit omvat niet alleen de marketingcommunicatie, maar ook de klantenservice en de manier waarop het bedrijf omgaat met feedback en klachten. Het is belangrijk om open te staan voor de mening van de klant en deze te gebruiken om de klantervaring te verbeteren.

Het 4C model is ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van de hedendaagse marktomgeving. Het model benadrukt het belang van klantgerichte marketing en de noodzaak om de behoeften en wensen van de klant centraal te stellen. Door te focussen op klantwaarde, kosten, gemak en communicatie, streeft het 4C model naar het opbouwen van een sterke relatie met de klant en het bieden van een positieve klantervaring.

Het 4C model is vooral nuttig voor bedrijven die zich richten op de verkoop van diensten of producten die nauw verbonden zijn met de klantervaring. Het model kan ook worden gebruikt in combinatie met het traditionele 4P-model om de marketingmix te verbeteren en meer gericht te zijn op de klant.

Online Marketingbureau inhuren?

Heeft u een vertrouwde outsourcingpartner voor online marketing nodig om u te helpen uw bedrijf te laten groeien? SEO-SNEL heeft jarenlange ervaring met het helpen van bedrijven door het aanbieden van marketingoutsourcingdiensten.
  1. Home
  2. 4C model

Content Marketing

Content Marketing

Content is altijd koning, maar de heerser van vandaag heeft een vreemde vorm van democratie gekozen. Uw koning moet de mogelijkheid hebben om de meerderheid te sussen.

Evolved Search Engine Optimization

Evolved Search Engine Optimization

SEO blijft veranderen en we zijn voortdurend in ontwikkeling om de best mogelijke resultaten te leveren. Wij zullen het plan dat werkt voor u maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click

Zoekmachines besteden meer tijd aan premium voorpagina's met betaalde onroerend goed vermeldingen. U moet daar ook deel van gaan uitmaken. Wij bouwen een krachtige PPC Campagne.

Pay Per Click

Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Maak van uw toevallige bezoekers betalende klanten. Ga dan naar de volgende stap en zet ze om in Brand Advocates, die het woord, het woord van uw merk, zullen verspreiden. Start vandaag met Conversie Optimalisatie.

Conversie Optimalisatie

Web Ontwikkeling

Web Ontwikkeling

Krijg een website die werkt. Moderne klanten hebben hoge verwachtingen, de oude site is gewoon niet meer van deze tijd. Maak vandaag een nieuwe start. Een moderne website die geschikt is voor elk scherm.

Web Ontwikkeling

Sociale Media marketing

Sociale Media Marketing

Bouw een gemeenschap van Brand Advocates. Laat hen het woord van uw bedrijf verspreiden. Onze social media experts helpen u om klanten op de juiste platforms aan te trekken. Begin vandaag nog!

Sociale Media Marketing

Optimalisatie

Onze zoekmachine optimalisatie (SEO) diensten zijn ontworpen om de zichtbaarheid te verhogen binnen de algoritmische ('natuurlijke', 'organische' of 'vrije') zoekresultaten om kwalitatief en gericht verkeer te leveren naar uw website. We zijn een full-service online marketing bureau en specialist in SEO en de #1 op het gebied van online marketing in Nederland. Het optimaliseren van uw website is ons dagelijks werk. Online marketing bureau SEO SNEL.

Optimalisatie »

Webteksten

Het produceren van content die prospects en klanten bezighoudt, is de grootste uitdaging van content marketing waar bedrijven vandaag de dag mee geconfronteerd worden. Wij hebben de tijd, inzet en middelen die nodig zijn om waardevolle content activa voor uw team te creëren. Wij hebben de beste SEO tekstschrijver in huis die SEO teksten schrijft voor uw website en SEO tips geeft. Deze tekstschrijver werkt volgens een SEO Checklist en zal uw SEO teksten op een professionale manier schrijven.

Webteksten »

Webstatistieken

Google Analytics is één van de meest doeltreffende instrumenten in online marketing. Door gebruik te maken van Google Analytics data kunnen wij niet alleen inzicht krijgen in hoeveel verkeer er naar uw site komt, maar ook waar het verkeer vandaan komt en wat gebruikers ter plaatse doen. Een Google Analytics account is onmisbaar voor elke website en onze Google Analytics consultant helpt u graag bij het installeren en het uitlezen van de statistieken van uw website.

Webstatistieken »

Zoekmachine Optimalisatie

Het bouwen van een solide basis voor economische groei. Technische SEO analyse is de basis van elke levensvatbare SEO campagne. Zonder deskundige website-analyse, is het onmogelijk om te weten hoe en of de zoekmachines uw website zien. We bieden de beste SEO (Search Engine Optimization) en online marketing diensten van Nederland. Onze SEO diensten bieden de garantie op een toppositie in Google. Neem vandaag nog contact met ons op en uw website zal snel stijgen.

Zoekmachineoptimalisatie »

Zoekmachine Adverteren

We begrijpen dat het succes van gerichte reclame een samenwerkingsverband is. Wij willen samen met u de zoekwoorden en de belangrijkste zinnen, die relevant zijn voor rankings, verbeteren. Een Google AdWords expert zal samen met u bepalen welke zoekwoorden de meest kansen hebben om te groeien. Aan de hand van de SEO score en SEO check van uw website beoordelen wij of de uitslag die de SEO check laat zien het noodzakelijk maakt om de SEO content van uw SEO website aan te passen.

Zoekmachine Adverteren »

E-mail Marketing

Wat is e-mail marketing? E-mail marketing is een vorm van direct marketing die gebruik maakt van e-mail om een commerciële boodschap, over een product of dienst van uw bedrijf, aan potentiële en huidige klanten over te brengen. E-mail marketing is een vorm van viral marketing en direct marketing waarmee u tegen lage kosten kunt adverteren. Onze e-mail marketing consultant kent alle marketing trends op het gebied van e-mail marketing en helpt uw bedrijf met het maken van effectieve mailings

E-mail Marketing »

Internet Adverteren

Zoals PPC (pay per click) al aangeeft, betaalt u wanneer bezoekers klikken op uw advertentie. Met andere woorden u betaalt alleen voor het daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met PPC (pay per click) marketing kunt u tegen lage kosten adverteren op het internet. Uw website wordt weergegeven volgens uw bod voor een bepaald zoekwoord. Onze online marketing consultant bedenkt de beste marketing strategie voor uw bedijf. Met Google Adwords Pay Per Click adverteren kunt u altijd op de eerste plek staan.

Internet Adverteren »

Facebook Adverteren

Sociale Media Advertentie Diensten. Bereik uw doelgroep. Dankzij sociale media reclame kunnen merken gerichte advertenties leveren aan gekwalificeerde gebruikers en efficiënter verkeer naar hun websites leiden. Sociale media reclame zorgt voor micro-targeting van uw core doelgroep op basis van onder andere de locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Adverteren op Facebook doet u tegen lage kosten. Facebook Marketing en een advertentie op facebook trekt altijd de aandacht van uw doelgroep.

Facebook Adverteren »